Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λέστερ: Κέρδισε την έφεση και αποφεύγει την αφαίρεση βαθμών από την Πρέμιερ Λιγκ

Λέστερ: Κέρδισε την έφεση και αποφεύγει την αφαίρεση βαθμών από την Πρέμιερ Λιγκ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/9/2024 00:27
Η Λέστερ κέρδισε την έφεση κατά μιας απόφασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αφαίρεση βαθμών για φερόμενη παραβίαση των κανόνων κερδών και βιωσιμότητας της Πρέμιερ Λιγκ (PSR).

Την αποφυγή του κινδύνου αφαίρεσης βαθμών για παραβίαση των κανόνων PSR της Πρέμιερ Λιγκ πέτυχε το βράδυ της Τρίτης (3/9,) η Λέστερ η οποία κέρδισε την έφεση που είχε υποβάλει.

Οι «αλεπούδες» κατηγορήθηκαν από την Πρέμιερ Λιγκ για παραβίαση των κανόνων κερδών και βιωσιμότητας. Άσκησαν έφεση κατά αυτής της κατηγορίας, αλλά μια ανεξάρτητη επιτροπή έκρινε ότι η Πρέμιερ Λιγκ είχε τη δικαιοδοσία. Στη συνέχεια, η Λέστερ άσκησε έφεση κατά αυτής της απόφασης «πατώντας» στο γεγονός ότι βρισκόταν στην Τσάμπιονσιπ της EFL (English Football League) τη στιγμή που εκδόθηκε η κατηγορία οπότε δεν την έπιαναν οι κανόνες της κορυφαίας κατηγορίας. Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε την Τρίτη (3/9) με την ίδια να δικαιώνεται.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η αγγλική ομάδα απέφυγε την αφαίρεση βαθμών, όπως συνέβη πέρσι με τις Νότιγχαμ Φόρεστ και Έβερτον.

Η Πρέμιερ Λιγκ δήλωσε «έκπληκτη και απογοητευμένη» από την απόφαση της επιτροπής. Σύμφωνα με το «BBC», η Λίγκα θα εξετάσει ποια περαιτέρω δράση μπορεί να λάβει για να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να επιβάλει τους κανόνες της με συνέπεια και να «διατηρήσει την αρχή της δικαιοσύνης». Η προσφυγή είναι απίθανο σενάριο δεδομένου της αυξημένης δυσκολίας αυτών που θα έπρεπε να αποδείξει, αλλά ορισμένοι κανόνες θα μπορούσαν να ξαναγραφούν για να αποφευχθεί η επανάληψη του σεναρίου.

Σύμφωνα με τους κανόνες του PSR, οι σύλλογοι δεν μπορούν να χάσουν περισσότερα από 105 εκατομμύρια λίρες. σε μια περίοδο τριών σεζόν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.