Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σερβία - Κροατία 13-11: «Μυθικοί» οι Σέρβοι που πήραν το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο στο πόλο ανδρών (video)

Σερβία - Κροατία 13-11: «Μυθικοί» οι Σέρβοι που πήραν το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο στο πόλο ανδρών (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
11/8/2024 16:48
Ασύλληπτη η Σερβία νίκησε 13-11 την Κροατία στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά πόλο των ανδρών και κατέκτησε το τρίτο της σερί χρυσό μετάλλιο!

Μία ομάδα που δεν είχε κατακτήσει μετάλλιο σε καμία διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που υπέστη γενικό «λίφτινγκ» με πολλούς αστέρες της να έχουν αποσυρθεί και που πέρασε με το... ζόρι ως τέταρτη από τον όμιλο έφτασε τελικά στην κορυφή γράφοντας ιστορία και μπαίνοντας στο πολύ «κλειστό» κλαμπ των εθνικών ομάδων που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο στο πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού εκεί συναντά κανείς -εκτός από τους Σέρβους πλέον- την Ουγγαρία με χρυσά το 2004, το 2008 και το 2012 και τη Μεγάλη Βρετανία προπολεμικά (1908, 1912, 1920).

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν με ένα εκπληκτικό 6/6 στον παίκτη παραπάνω, είχαν και ένα εύστοχο πέναλτι με τον Τσουκ και προηγήθηκαν 7-3 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου.

Ο Ιβιτσα Τούτσακ και οι Κροάτες κάπως... συμμάζεψαν την κατάσταση, μειώνοντας σε 7-5. Το έβδομο γκολ των «πλάβι» σε ισάριθμες επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και το πρώτο τους στα ίσια έφερε ξανά τη διαφορά στο +4 (9-5) και από κει και πέρα η Χρβάτσκα απλώς κυνηγούσε μάταια.

Ο Μπίγιατς επανήλθε και έκανε κάποιες αποκρούσεις, οι πρωταθλητές κόσμου μείωσαν εκ νέου σε 11-9, αλλά χαράμισαν πολύτιμες ευκαιρίες και ο Τσουκ λίγο αργότερα με ένα αδιανόητο γκολ 46" πριν το φινάλε, που θύμισε εκείνο που δέχτηκε η Ελλάδα από τους «όρλοβι» σε... νεκρό χρόνο, «έγραψε» το 13-10 «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 3-3, 2-3


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.