Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό με ανατροπές Ισπανία και Γαλλία (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό με ανατροπές Ισπανία και Γαλλία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/8/2024 01:09
Ισπανία και Γαλλία νίκησαν με ανατροπή στους ημιτελικούς απέναντι σε Μαρόκο και Αίγυπτο αντίστοιχα και θα αναμετρηθούν στον τελικό της Παρασκευής (9/8) στο «Παρκ Ντε Πρενς» για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Έστω και με χαρακτηριστική δυσκολία, τα δύο φαβορί, Ισπανία και Γαλλία έκαμψαν το εμπόδιο των Μαρόκου και Αιγύπτου αντίστοιχα και έδωσαν ραντεβού για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων το απόγευμα της Παρασκευής (9/8, 19:00) στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, η Ισπανία επικράτησε με 2-1 του Μαρόκου στην ιβηρική μάχη και προκρίθηκαν σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων για δεύτερη σερί φορά.

Η Ισπανία είχε τις δύο καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίωρο αλλά στο 37’ βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι του Ραχίμι, ο οποίος έφτασε τα 6 γκολ στο τουρνουά. Η «Ρόχα» είχε δοκάρι με τον Μπαένα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και στο 66’ ισοφάρισε με τον Φερμίν Λόπεθ. Οι Μαροκινοί δεν πτοήθηκαν και ήταν ιδιαίτεροι απειλητικοί στο τρανζίσιον όμως η Ισπανία ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 85’ με τον Χουάνλου Σάντσεθ ο οποίος πέρασε ως αλλαγή και λύτρωσε την ομάδα του. Οι προσπάθειες του Μαρόκου στα τελευταία λεπτά δεν απέδωσε καρπούς κι έτσι οι Ισπανοί θα βρεθούν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων για δεύτερη σερί φορά, αφού στο Τόκιο είχαν ηττηθεί στον τελικό από την Βραζιλία.

Αντίπαλος της Ισπανίας στον τελικό θα είναι η οικοδέσποινα Γαλλία η οποία νίκησε με ανατροπή την Αίγυπτο στην παράταση (3-1, 1-1 κ.δ.) και «σφράγισε» το άλλο εισιτήριο.

Οι Αιγύπτιοι προηγήθηκαν στο 62ο λεπτό με τον Σαμπέρ όμως οι Γάλλοι ισοφάρισαν στο 83’ με τον Ματετά και στις καθυστερήσεις ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι για χέρι το οποίο δεν δόθηκε παρά την επέμβαση του VAR. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου στο 92’ ο Φαγιέντ άφησε την Αίγυπτο με παίκτη λιγότερο και στο 99’ ο Ματετά πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ με κεφαλιά, λυτρώνοντας τους «μπλε». Τη χαριστική βολή στους Αιγύπτιους έδωσε στο 108’ ο Ολίσε διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Γαλλία και Ισπανία θα διεκδικήσουν στον τελικό της Παρασκευής (9/8, 19:00) το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας τους ενώ Αίγυπτος και Μαρόκο θα αναμετρηθούν το απόγευμα της Πέμπτης (8/8, 18:00) για το χάλκινο μετάλλιο σε μια βορειοαφρικανική μάχη.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.