Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα!

Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/4/2014 13:45
Η FIFA τιμώρησε την Μπαρτσελόνα με απαγόρευση μεταγραφών για τις δύο προσεχείς περιόδους, επειδή οι «μπλαουγκράνα» παραβίασαν τους κανόνες για μεταγραφές ανήλικων παικτών.

Σε απόφαση-«βόμβα» προχώρησε η FIFA η οποία στερεί την δυνατότητα στην Μπαρτσελόνα να αποκτήσει ποδοσφαιριστές στις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους (καλοκαιρινή και χειμερινή).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι «μπλαουγκράνα» παραβίασαν κανόνες σχετικά με τη μεταγραφή ξένων παικτών κάτω των 18 ετών (πρόκειται για δέκα περιπτώσεις) και γι αυτό η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA αποφασίστηκε να τιμωρήσει την ισπανική ομάδα με απαγόρευση μεταγραφών για δύο συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους αλλά και με πρόστιμο ύψους 370.000 ευρώ.

Η απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων:«Η Μπαρτσελόνα παραβίασε το άρθρο 19 των κανονισμών με την απόκτηση δέκα ανήλικων παικτών και έχει κάνει πολλές ακόμη παραβάσεις σε άλλες μεταγραφές. Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA έκρινε τις συγκεκριμένες παραβάσεις σοβαρές και αποφάσισε να επιβάλει στο σύλλογο ποινή απαγόρευσης μεταγραφών εντός και εκτός συνόρων για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, καθώς και να επιβάλει πρόστιμο 370.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, ο σύλλογος έχει προθεσμία 90 ημερών για να συμμορφωθεί με τις διατάξεις για όλους τους ανήλικους ποδοσφαιριστές».

Παράλληλα η FIFA επέβαλε πρόστιμο 410.000 ευρώ στην ισπανική ομοσπονδία καθώς τονίζεται πως παραβίασε το άρθρο 19 για τη μετακίνηση ανήλικων παικτών, ενώ της δόθηκε προθεσμία ενός έτους για να εναρμονιστεί στους κανονισμούς

Να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση η παγκόσμια ομοσπονδία αναφέρει πως οι «μπλαουγκράνα» έχουν 90 ημέρες για να τακτοποιήσουν την κατάσταση, όμως δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτό θα αλλάξει κάτι στην ποινή.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αναμένεται να κάνει έφεση για τη ποινή, όμως σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι, τότε δεν θα έχει δικαίωμα να κάνει μεταγραφές μέχρι το καλοκαίρι του 2015!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.