Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ζανλέ Παν «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. ελεύθερο στην κολύμβηση κι έγραψε ιστορία (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ζανλέ Παν «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. ελεύθερο στην κολύμβηση κι έγραψε ιστορία (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
1/8/2024 09:34
Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ στα αγωνίσματα κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σημειώθηκε στον τελικό των 100μ. ελεύθερο ανδρών από τον Ζανλέ Παν το βράδυ της Τετάρτης (31/7).

Ο 20χρονος Κινέζος κολυμβητής με μία «μυθική» κούρσα στα 46.40, «συνέτριψε» το προηγουμενο δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, που είχε επιτύχει στο Παγκόσμιο της Ντόχα τον Φεβρουάριο, βελτιώνοντάς το κατά 40 ολόκληρα εκατοστά του δευτερολέπτου!

Παράλληλα, χάρισε στη χώρα του τον πρώτο της τίτλο στην κολύμβηση στη φετινή διοργάνωση και το πρώτο μετάλλιο (γενικά) στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην ιστορία των Ολυμπιακών, ενώ έγινε και ο πρώτος μη Ευρωπαίος που παίρνει μετάλλιο σε κολυμβητικό άθλημα στο Παρίσι.

Τα υπόλοιπα μετάλλια κρίθηκαν οριακά, αφού ο Αυστραλός Κάιλ Τσάλμερς ανέβηκε για τρίτη σερί διοργάνωση στο βάθρο, καθώς μετά το χρυσό στο Ρίο και το ασημένιο στο Τόκιο πήρε ξανά τη δεύτερη θέση με 47.48, ενώ ο Νταβίντ Ποποβίτσι με 47.49 κατέλαβε την τρίτη θέση, εξασφαλίζοντας το δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο στο Παρίσι (ήταν «χρυσός» στα 200μ. ελεύθερο) και το πρώτο της Ρουμανίας στο 100άρι σε Ολυμπιακούς Αγώνες.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.