Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπάες -Τσιτσιπάς 0-2: Επιβλητικός Στέφανος πήρε την πρόκριση για τους «8»! (video)

Μπάες -Τσιτσιπάς 0-2: Επιβλητικός Στέφανος πήρε την πρόκριση για τους «8»! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
31/7/2024 14:30
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 (7-5, 6-1) του Σεμπάστιαν Μπάες για τους «16» στο μονό τένις ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και πήρε έτσι την πρόκριση για τα προημιτελικά, εκεί όπου θα συναντήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Έλληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα στο πρώτο σετ όταν και βρέθηκε να χάνει με 5-3, έκανε όμως την ανατροπή καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα έχασε μόλις ένα game στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Πλέον ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στους οκτώ της διοργάνωσης, ο πρώτος Έλληνας τενίστας που καταφέρνει κάτι τέτοιο, όπου θα συναντήσει τον νικητή του Τζόκοβιτς-Κέπφερ, έχοντας φυσικά το βλέμμα του σε ένα μετάλλιο.

O Μπάες ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι καθώς μόλις στο πρώτο game έκανε break και κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 2-0. Ο Τσιτσιπάς όμως έβγαλε άμεσα αντίδραση, ισοφάρισε σε 2-2 με δικό του break.



Ο Αργεντινός τενίστας όμως αντέδρασε άμεσα με νέο break και έπειτα πήρε και πάλι ένα σαφές προβάδισμα με 4-2. Ο Στέφανος έκανε αρκετά λάθη στην αρχή και αυτό δεν του επέτρεψε να απειλήσει όσο θα ήθελε τον αντίπαλο του. Κάπως έτσι βρέθηκε να χάνει με 5-3 και ήταν με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ο Έλληνας τενίστας όμως έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να κάνει το καθοριστικό break στο 10ο game φέρνοντας στα ίσα το πρώτο σετ. Σέρβιρε μάλιστα και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 5-6, με τον Μπάες έπειτα να θέλει να μείνει στο σετ με το δικό του σερβίς. Ο Στέφανος όμως με νέο break έκανε το 1-0 και μπήκε στο δεύτερο σετ για να κερδίσει το ματς.

Αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που έκανε δυναμικότερο ξεκίνημα και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με 4-0, κάνοντας δύο break, και θέτοντας έτσι γερές βάσεις για τη νίκη του.

Πλέον το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να κρατήσει το σερβίς του για να πάρει την πρόκριση, τα κατάφερε στο έβδομο game και πήρε μία δικαιότατη πρόκριση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.