Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκπληκτικός Γκιώνης πέρασε με άνεση στους «32» (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκπληκτικός Γκιώνης πέρασε με άνεση στους «32» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
28/7/2024 22:37
Με μία εκπληκτική εμφάνιση ο Παναγιώτης Γκιώνης διέλυσε με 4-0 σετ τον Καναδό -με κινέζικη καταγωγή- Έντουαρντ Λι και προκρίθηκε στους «32», στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Παρισιού.

Στην έκτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 44χρονος Έλληνας πρωταθλητής και σταρ του πινγκ πονγκ, πήρε εμφατικά το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο κι ελπίζει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

Στην επόμενη φάση του τουρνουά θα βρεθεί απέναντι στον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, ο Γκιώνης ήταν αυτός ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο και το προβάδισμα από τους πρώτους πόντους.

Παρά το γεγονός ότι ο Καναδός προσπάθησε να αγχώσει τον Έλληνα πρωταθλητή μειώνοντας 9-6, ο έμπειρος αθλητής έκλεισε το πρώτο σετ με 11-6 ανοίγοντας το σκορ στα σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικό, καθώς ο Λι ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του παίρνοντας προβάδισμα 5-3. Ωστόσο η αντίδραση του Γκιώνη ήταν σπουδαία κι αρχικά προσπέρασε 7-3, όμως ισοφαρίστηκε 7-7. Στη συνέχεια πάντως αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και πιο αποτελεσματικός κι έκλεισε το σετ με 11-8 κάνοντας το 2-0.

Το τρίτο κομμάτι του ματς ήταν και το πιο αμφίρροπο, καθώς οι δύο παίκτες συμβάδιζαν μέχρι το 8-8. Τότε όμως μ' ένα μικρό σερί 3-0, ο Γκιώνης έκανε το 11-8 και μαζί το 3-0, πλησιάζοντας πολύ κοντά στην πρόκριση.

Πλέον η αναμέτρηση είχε πάρει τον δρόμο της κι επιστροφή δεν υπήρχε, με τον 44χρονο Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει το τέταρτο σετ με 11-4 και να «σκουπίζει» τον αντίπαλό του, τσεκάροντας το εισιτήριό του για τη φάση των «32».

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το κλειστό φώναζε ρυθμικά το όνομά του, καθώς αγωνίστηκε για χρόνια στη Γαλλία και είναι αγαπητός στο κοινό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας.



Τα σετ: 11-6, 11-8, 11-8, 11-4


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.