Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τέλος από την Αγγλία ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ!

Τέλος από την Αγγλία ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ!

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
16/7/2024 13:29
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αγγλίας αποτελεί ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα (16/7) αν και το συμβόλαιό του έληγε λίγο αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ο 53χρονος προπονητής είχε εξάλλου δηλώσει πως πολύ δύσκολα θα παρέμενε στον πάγκο αν τα «τρία λιοντάρια» δεν κατακτούσαν το Euro κι έτσι δύο ημέρες μετά την ήττα από την Ισπανία στον τελικό, ανακοίνωσε πως αποχωρεί.

«Ως περήφανος Άγγλος, ήταν τιμή της ζωής μου να παίζω για την Αγγλία και είμαι προπονητής της Αγγλίας. Σήμαινε τα πάντα για μένα και τα έδωσα όλα, αλλά είναι ώρα για αλλαγή και για ένα νέο κεφάλαιο. Η αποστολή που πήγαμε στη Γερμανία είναι γεμάτη από συναρπαστικά νεαρά ταλέντα και μπορούν να κερδίσουν το τρόπαιο που όλοι ονειρευόμαστε. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο και η υποστήριξή τους ήταν εκπληκτική για μένα. Είμαι οπαδός της Αγγλίας και θα είμαι πάντα. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω και να γιορτάσω, καθώς οι παίκτες συνεχίζουν να δημιουργούν πιο ιδιαίτερες αναμνήσεις και να συνδέσουν και να εμπνεύσουν το έθνος όπως ξέρουμε ότι μπορούν. Σε ευχαριστώ, Αγγλία - για όλα» ανέφερε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασής του.

Παρά το γεγονός πως δέχθηκε διάφορες επικρίσεις πάντως, ο Σάουθγκεϊτ στα οκτώ χρόνια που καθοδήγησε την Αγγλία είχε σε 102 αναμετρήσεις απολογισμό 64 νίκες, 20 ισοπαλίες και 18 ήττες, εκ των οποίων οι δύο στους τελευταίους δύο τελικούς των Euro (2020, 2024) ενώ την οδήγησε και στην 4η θέση στο Μουντιάλ 2018, «σπάζοντας» μέσα σε όλα την κατάρα των πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, αλλά το γεγονός πως δεν κατάφερε να συνδυάσει τη θητεία του με έναν τίτλο, έχοντας στη διάθεσή του μία πολύ ταλαντούχα γενιά ποδοσφαιριστών παρέμεινε φυσιολογικό «αγκάθι» που τελικά οδήγησε στη λήξη της συνεργασίας με τα «τρία λιοντάρια».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.