Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αποσύρθηκε από την Εθνική Ελβετίας ο Σακίρι

Αποσύρθηκε από την Εθνική Ελβετίας ο Σακίρι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/7/2024 17:37
Ο Σερντάν Σακίρι ανακοίνωσε την απόσυρση του από την Εθνική Ελβετίας μετά από 14 χρόνια και 125 παιχνίδια με το εθνόσημο.

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την Εθνική Ελβετίας ανακοίνωσε ο Σερντάν Σακίρι, ο οποίος αποχωρεί ως θρύλος της Εθνικής του ομάδας.

Ο 32χρονος φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο για 14 χρόνια καταγράφοντας 125 παιχνίδια και 32 γκολ. Ήταν παίκτης-κλειδί της Ελβετίας σε επτά παρουσίες σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων πετυχαίνοντας μερικά εντυπωσιακά τέρματα.

Με το πανέμορφο γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι της Ελβετίας με την Σκωτία (1-1) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος παίκτης από την Ελβετία που σκόραρε σε 3 διαφορετικά Euro (’16, ’20, ’24) και ο μόνος Ευρωπαίος παίκτης που έχει σκοράρει σε καθεμία από τις 6 τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμια Κύπελλα 2014, 2018, 2022, Euro ‘16, ‘20, ‘24).

Είναι επίσης μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε 3+ Μουντιάλ και 3+ Εuro στη σειρά, μαζί με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν (3+3) και τον Κριστιάνο Ρονάλντο (5+5). Αποτελεί επίσης τον μοναδικό παίκτη που έχει σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις.

«Επτά τουρνουά, πολλά γκολ, 14 χρόνια με την εθνική Ελβετίας και αξέχαστες στιγμές. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω την Εθνική ομάδα. Μένουν υπέροχες αναμνήσεις και γι' αυτό λέω σε όλους σας: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», έγραψε στα social media ο έμπειρος άσος.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.