Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το... «Nations League»

Παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το... «Nations League»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/3/2014 14:22
Παρουσιάστηκε την Πέμπτη από τον Μισέλ Πλατινί η νέα διοργάνωση της UEFA με την επωνυμία «Nations League», η οποία αναμένεται να μπει στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι από το 2018 και θα έχει κύριο σκοπό να αντικαταστήσει τα φιλικά παιχνίδια.

Στο συνέδριό της UEFA την Πέμπτη στο Καζακστάν, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσίασε το Nations League στα μέλη της (54 εθνικές ομοσπονδίες) και τα σχέδια εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Η νέα αυτή διοργάνωση που θα μπει στις ζωές μας το 2018, έχει σκοπό να καταστήσει πιο ενδιαφέροντα τα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων, προσφέροντας ως έπαθλο και θέσεις στα τελικά του Euro 2020 (δεν θα αντικαταστήσει τα προκριματικά).

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν, οι εθνικές ομάδες θα χωρίζονται σε ομίλους όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα τίθενται αντιμέτωπες στις ημερομηνίες που θα ορίζονταν τα φιλικά τους.

Για να είναι πιο ενδιαφέρον η διοργάνωση, οι εθνικές ομάδες θα χωριστούν ανάλογα με τη δυναμικότητά τους σε κατηγορίες, με τις τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται και τις πρώτες τέσσερις να παίζουν ανά διετία σε ουδέτερο έδαφος το καλοκαίρι σε ένα άτυπο Final Four με έπαθλο την πρόκριση στα τελικά του Euro.

Οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη, ωστόσο τα βασικά στοιχεία μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι το Nations League θα αρχίσει το φθινόπωρο το 2018, θα υπάρχουν τέσσερα μεγάλα γκρουπ και τρία- τέσσερα μικρότερα, ενώ κάθε εθνική ομάδα θα δίνει 4-6 ματς στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου. Οι νικητές των τεσσάρων ομίλων, στη συνέχεια θα παίζουν στο Final Four.

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί δήλωσε σχετικά: «Τα φιλικά παιχνίδια δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ούτε τους παίκτες, ούτε τον κόσμο, ούτε τα media ούτε καν τις ομοσπονδίες. Γι’ αυτό πήραμε αυτή την απόφαση. Ενδεχόμενος η νέα διοργάνωση να σταθεί εμπόδιο στις προτάσεις το Μουντιάλ του Κατάρ να διεξαχθεί το χειμώνα, ωστόσο ακόμα υπάρχει αρκετός χρόνος για να οργανωθούμε».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού των εθνικών ομάδων, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, δήλωσε: «Όλα τα μέλη της UEFA συμφώνησαν στη δημιουργία αυτής της νέας διοργάνωσης. Είναι ένα μεγάλο βήμα για τις εθνικές ομάδες της Ευρώπης και ελπίζουμε οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν το νέο εγχείρημα».

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανέφερε με τη σειρά του: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο διεθνές καλεντάρι και να υπάρχει μια καλύτερη δομή στις ημέρες που υπάρχουν για τα φιλικά παιχνίδια. Υπάρχουν κάποιες εθνικές ομάδες που όλοι θέλουν να αντιμετωπίσουν κι άλλες που δυσκολεύονται να βρουν αντιπάλους. Αναζητούσαμε κάτι καινούριο και καταλήξαμε στην ιδέα του Nations League».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.