Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αργεντινή – Καναδάς 2-0: Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα με ιστορικό Μέσι η «αλμπισελέστε» (video)

Αργεντινή – Καναδάς 2-0: Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα με ιστορικό Μέσι η «αλμπισελέστε» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/7/2024 05:02
Η Αργεντινή επικράτησε με 2-0 της έκπληξης του Κόπα Αμέρικα, Καναδά και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα διεκδικήσει τον 16ο τίτλο της και δεύτερο συνεχόμενο απέναντι σε Ουρουγουάη ή Κολομβία. Ο Άλβαρες άνοιξε το σκορ στο 23’ ενώ ο Μέσι διπλασίασε το προβάδισμα στο 51’ κι έγινε ο δεύτερος σκόρερ Εθνικών ομάδων.

Την 30η συμμετοχή της σε τελικό Κόπα Αμέρικα πανηγύρισε η Αργεντινή η οποία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον ημιτελικό απέναντι στον Καναδά, επικρατώντας με 2-0 της έκπληξης της διοργάνωσης στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η «αλμπισελέστε» πήρε το προβάδισμα στο 23ο λεπτό με τον Άλβαρες, ο οποίος βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κρεπό έπειτα από υπέροχη μπαλιά του Ντε Πολ και πλάσαρε ψύχραιμα τον Καναδό γκολκίπερ για το 1-0.



Το σκορ διπλασίασε στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Μέσι ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα στο 51ο λεπτό έπειτα από σουτ του Φερνάντες κι έγραψε ιστορία. Και αυτό διότι έφτασε τα 109 γκολ με το εθνόσημο και πέρασε μόνος στη δεύτερη θέση των σκόρερ των Εθνικών ομάδων, αφήνοντας τρίτο τον Ιρανό Άλι Νταεΐ με 108. Στην κορυφή παραμένει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 130. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του 37χρονου στο τουρνουά κι έτσι σκόραρε σε έξι διαφορετικά Κόπα Αμέρικα. Είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μετά τον Βραζιλιάνο Ζιζίνιο τη δεκαετία του 40’ και του 50’.



Ο Καναδάς που μπήκε δυναμικά στο ματς απειλώντας στο 7ο λεπτό με τον Σάφελμπουργκ, εμφανίστηκε επηρεασμένος μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε, ενώ δεν κατάφερε να αντιδράσει μετά το δεύτερο τέρμα στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την Αργεντινή να διαχειριζόταν εξαιρετικά το ματς. Στο 70’ μάλιστα οι Καναδοί έχασαν με τραυματισμό τον αστέρα τους Αλφόνσο Ντέιβις αλλά στα τελευταία λεπτά πλησίασαν δύο φορές στο 2-1 με σουτ του Ολουβασέγι.

Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και η Αργεντινή θα διεκδικήσει το δεύτερο σερί τίτλο και 16ο συνολικά της ιστορίας της στο θεσμό, κάτι που θα τη φέρει μόνη στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Ουρουγουάη, η οποία αγωνίζεται στο δεύτερο ημιτελικό κόντρα στην Κολομβία. Ο τελικός θα διεξαχθεί ξημερώματα 15ης Ιουλίου στην Φλόριντα.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.