Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νέος προπονητής της Εθνικής Ουαλίας ο Μπέλαμι

Νέος προπονητής της Εθνικής Ουαλίας ο Μπέλαμι

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
9/7/2024 16:31
Ο Κρεγκ Μπέλαμι είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ουαλίας, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (9/7).

Η αποτυχία πρόκρισης στην τελική φάση του Euro είχε δημιουργήσει τις πρώτες σκέψεις στους ανθρώπους της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της βρετανικής χώρας και η ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0) στο φιλικό με το Γιβραλτάρ αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής αναφορικά με τον Ρόμπερτ Πέιτζ.

Ο τελευταίος αποφασίστηκε να αποχωρήσει και ο διάδοχός του βρέθηκε στο πρόσωπο του Κρεγκ Μπέλαμι ο οποίος ανέλαβε κι επίσημα τα ηνία με συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, κάτι που σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στο επόμενο Μουντιάλ αλλά και στο επόμενο Euro.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του 44χρονου ήταν σπουδαία, καθώς υπήρξε εξαιρετικός επιθετικός παίζοντας μεταξύ άλλων σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Νιούκαστλ, η Γουέστ Χαμ και η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ έκλεισε την καριέρα του στην Κάρντιφ.

Πρωταγωνίστησε σε πολλούς καυγάδες λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα του ωστόσο πλέον πιθανότατα θα έχει ηρεμήσει.

Με τη φανέλα των «δράκων» μέτρησε 78 συμμετοχές και 19 τέρματα, και τώρα θα προσπαθήσει να τους επαναφέρει σε μεγάλες διοργανώσεις, έστω κι αν δεν έχει ιδιαίτερα σημαντική προπονητική εμπειρία.

Photo credits: X

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.