Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Oι Γερμανοί είπαν «όχι» στην «τεχνολογία γραμμής»

Oι Γερμανοί είπαν «όχι» στην «τεχνολογία γραμμής»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/3/2014 23:18
Κατά της χρήσης της «τεχνολογίας γραμμής» τάχθηκε τη Δευτέρα η πλειοψηφία των συλλόγων της Α’ και της Β’ κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας.

Σε αντίθεση με την Πρέμιερ Λιγκ, η «τεχνολογία γραμμής» δεν θα χρησιμοποιηθεί στα γερμανικά γήπεδα, καθώς οι 24 από τις 36 ομάδες της Α’ και της Β’ κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου, ψήφισαν κατά της χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, 9 ομάδες της Μπουντεσλίγκα και 15 ομάδες της Μπουντσελίγκα 2 ψήφισαν κατά της «τεχνολογίας γραμμής» η οποία ουσιαστικά αποτελεί «όπλο» στα χέρια των διαιτητών, καθώς δείχνει με απόλυτη ακρίβεια εάν η μπάλα περνάει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας της γερμανικής λίγκας, Χέρμπερτ Φάντελ: «Θα δεχθούμε την απόφαση των συλλόγων, όμως η συγκεκριμένη τεχνολογία βοηθάει τους διαιτητές στην πιο σημαντική απόφαση που καλούνται να πάρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε άφησε να εννοηθεί πως η Μπάγερν ψήφισε υπέρ της τεχνολογίας: «Έχουμε δημοκρατία, οπότε θα πρέπει να δεχθούμε την απόφαση».

Να σημειωθεί πως η FIFA ενέκρινε τη χρήση της «τεχνολογίας γραμμής» το 2012 και από τότε έχει χρησιμοποιηθεί στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013, στα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (2012,2013), ενώ από τον Αύγουστο χρησιμοποιείται κανονικά και στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ.

Φυσικά, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το καλοκαίρι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.