Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάντσεστερ Σίτι: Σήκωσε την Πρέμιερ Λιγκ για 4η σερί χρονιά κι έγραψε ιστορία!

Μάντσεστερ Σίτι: Σήκωσε την Πρέμιερ Λιγκ για 4η σερί χρονιά κι έγραψε ιστορία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/5/2024 19:59
Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 3-1 την Γουέστ Χαμ στο «Έτιχαντ» για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ κι έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατέκτησε το πρωτάθλημα για 4η σερί χρονιά.

Στα γαλάζια βάφτηκε η κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου για άλλη μία χρόνια, με την Μάντσεστερ Σίτι να κατακτά την Πρέμιερ Λιγκ την τελευταία αγωνιστική μετά τη νίκη με 3-1 επί της Γουέστ Χαμ στο «Έτιχαντ».

Οι «πολίτες» έθεσαν από νωρίς τις βάσεις νίκης με τα δύο γρήγορα γκολ του Φόντεν (2’, 18’) ο οποίος απέδειξε γιατί αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Η Γουέστ Χαμ, στο τελευταίο παιχνίδι του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της, μείωσε στο 42’ με τον Κούντους αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τρίτο γκολ με τον Ρόντρι στο 59’ και κράτησαν το 3-1 ως το τελικό σφύριγμα.

Ήταν η ένατη διαδοχική νίκη για την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία για άλλη μια χρονιά απέδειξε πόσο ανθεκτική είναι στην πίεση του πρωταθλητισμού, νικώντας στο νήμα την Άρσεναλ, η οποία από την πλευρά της κέρδισε στο φινάλε της Έβερτον (2-1) στο «Έμιρειτς» αλλά η 16η νίκη σε 18 ματς στο 2024 δεν ήταν αρκετή για να της δώσει τον τίτλο. Είναι ενδεικτικό ότι οι «κανονιέρηδες» έκαναν ρεκόρ συλλόγου σε νίκες (28) στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά ο τίτλος έμεινε ξανά στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε έτσι τις 4 διαδοχικές κατακτήσεις στο αγγλικό πρωτάθλημα κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά. Ήταν η 6η Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία 7 χρόνια για τους «πολίτες» που έφτασαν τις 10 κατακτήσεις και πέρασαν μόνοι στην 4η θέση της λίστας των κατακτήσεων, πίσω μόνο από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20), Λίβερπουλ (19) και Άρσεναλ (13).

Ταυτότητα Πρέμιερ Λιγκ 2023-24:


Πρωτάθλημα: Μάντσεστερ Σίτι (1η)
Έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ: Άρσεναλ (2η), Λίβερπουλ (3η), Άστον Βίλα (4η)
Έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ: Τότεναμ (5η), Τσέλσι (6η)*
Έξοδος στο Κόνφερενς Λιγκ: Νιούκαστλ (7η)*
Υποβιβασμός: Λούτον (18η), Μπέρνλι (19η), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20η)
Πρώτος Σκόρερ: Έρλινγκ Χάαλαντ (27 γκολ)
Κορυφαίος γκολκίπερ: Νταβίντ Ράγια (16 clean sheets)

* Η 8η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μένει εκτός Ευρώπης εκτός αν κερδίσει το Κύπελλο Αγγλίας στον τελικό με την Μάντσεστερ Σίτι. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα πάρει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, η Τσέλσι θα «υποβιβαστεί» στο Κόνφερενς Λιγκ και η Νιούκαστλ θα μείνει εκτός Ευρώπης


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.