Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στην Ουτρέχτη για ακόμη έναν χρόνο ο Μπάρκας

Στην Ουτρέχτη για ακόμη έναν χρόνο ο Μπάρκας

Συντάκτης: Agones team
Agones team
8/5/2024 14:54
Παρά το γεγονός ότι ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Βασίλης Μπάρκας, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον διάφορων ευρωπαϊκών συλλόγων όπως φερειπείν η Σεβίλλη, μιας και το συμβόλαιό του μεταξύ άλλων έληγε τον προσεχή Ιούνιο, η Ουτρέχτη τελικά αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη σχετική οψιόν και να τον κρατήσει στο «στρατόπεδό» της για ακόμη έναν χρόνο.

Ο Έλληνας διεθνής πορτιέρο έχει ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό στον ολλανδικό σύλλογο, τη φανέλα του οποίου φορά από το 2022 όταν είχε δοθεί δανεικός από τη Σέλτικ, με τη διοίκηση της Ουτρέχτης να εκτιμά την παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ και να τον «δένει» και για την επόμενη σεζόν. Σημειώνεται ότι ο 29χρονος πορτιέρο μετρά φέτος 27 εμφανίσεις στην Ερεντιβίζιε και είναι φυσικά ο βασικός και αναντικατάστατος κίπερ της ομάδας του Ρον Γιανς.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ουτρέχτης για τον Μπάρκα:

«Τώρα που η Ουτρέχτη ενεργοποίησε την οψιόν στο συμβόλαιό του, ο τερματοφύλακας Βασίλης Μπάρκας έχει συμβόλαιο με την ομάδα μας μέχρι τα μέσα του 2025. Ο Έλληνας τερματοφύλακας (29) μπορεί λοιπόν να ξεκινήσει την τρίτη του σεζόν στην Ουτρέχτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Μπάρκας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 και έπαιξε 38 επίσημα παιχνίδια τη σεζόν 2022/2023. Ο Έλληνας διεθνής κράτησε δώδεκα φορές το μηδέν. Κέρδισε επίσης το τρίτο βραβείο για το τρόπαιο David di Tommaso και είναι ο πρώτος τερματοφύλακας από το 2017 που κέρδισε μια θέση σε αυτό το βάθρο.

Ο Μπάρκας, γιος Έλληνα πατέρα και Ολλανδής μητέρας, περνά από την ακαδημία νέων του Ατρόμητου και κάνει το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για λογαριασμό αυτού του συλλόγου. Στη συνέχεια απέκτησε εμπειρία στην ΑΕΚ και στη Σέλτικ. Συλλόγους με τους οποίους έχει παίξει μεταξύ άλλων στο Champions League και στο Europa League. Ο Μπάρκας είναι Έλληνας διεθνής και έχει υπερασπιστεί το τέρμα για λογαριασμό της Εθνικής Ομάδας δεκατρείς φορές έως τώρα.

Αφού έμεινε για λίγο εκτός, ο Μπάρκας υπέγραψε για ένα χρόνο ακόμα στην Ουτρέχτη στην τελική φάση της προετοιμασίας για τη σεζόν 2023/2024. Το συμβόλαιό του περιελάμβανε επίσης την οψιόν που έδινε τη δυνατότητα στην Ουτρέχτη να επεκτείνει τη συμφωνία. Αυτό συνέβη τώρα, αφού ο Μπάρκας έχει παίξει 27 φορές στο βασικό σχήμα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

«Όταν ο Βασίλης ήρθε στην Ολλανδία το καλοκαίρι του 2022, ήμασταν πεπεισμένοι ότι είχαμε προσελκύσει έναν τερματοφύλακα με έξτρα ποιότητα. Σε ό,τι μας αφορά, το πέτυχε πλήρως στην πρώτη και στη δεύτερη σεζόν του», εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής Jordy Zuidam. «Είμαστε ευχαριστημένοι που, τώρα που έχουμε συμπεριλάβει την οψιόν στο συμβόλαιό του, θα είναι μαζί μας μέχρι τα μέσα του 2025»
.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.