Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Οι σύλλογοι υπερψήφισαν την εισαγωγή spending cup - Αρνητικές Σίτι, Γιουνάιτεντ και Άστον Βίλα

Πρέμιερ Λιγκ: Οι σύλλογοι υπερψήφισαν την εισαγωγή spending cup - Αρνητικές Σίτι, Γιουνάιτεντ και Άστον Βίλα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/4/2024 19:08
Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ ψήφισαν υπέρ της ανάπτυξης σχεδίων για την εισαγωγή ανώτατου ορίου δαπανών (spending cup), ως μέρος των κανόνων «κόστους ομάδας» που θα τεθούν σε ισχύ από την έναρξη της σεζόν 2025-26. Ποιες ομάδες ψήφισαν κατά.

Ιστορική απόφαση στην Πρέμιερ Λιγκ καθώς την Δευτέρα (29/4) οι σύλλογοι υπερψήφισαν την ιδέα για την θέσπιση spending cup, δηλαδή ενός ανώτατου ορίου δαπανών που θα έχει κάθε ομάδα για μεταγραφές.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Άστον Βίλα καταψήφισαν την πιθανή θέσπιση ανώτατου ορίου δαπανών, ενώ η Τσέλσι απείχε.

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ συμφώνησαν να προχωρήσουν με σχέδια για ένα σκληρό ανώτατο όριο δαπανών ως μέρος των κανόνων «κόστους ομάδας» που θα τεθούν σε ισχύ από την έναρξη της σεζόν 2025-26.

Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, η αίσθηση από τους συλλόγους που αντιτάχθηκαν στην πρόταση είναι ότι απειλεί να τιμωρήσει τις ομάδες που έχουν δημιουργήσει μεγάλα έσοδα με τα χρόνια χάρη σε αθλητικά επίτευγμα και εμπορικές καινοτομίες. Επιπλέον, με την εξομάλυνση του ανταγωνισμού στην Πρέμιερ Λιγκ, θεωρείται ότι ελλοχεύει κίνδυνος υπονόμευσης της ανταγωνιστικότητας των αγγλικών συλλόγων στην Ευρώπη, κάτι που θα απειλούσε τη δυναμική της αγγλικής λίγκας.

Να σημειωθεί πως η ψηφοφορία αφορούσε μόνο την ανάπτυξη ενός μοντέλου, όχι την εισαγωγή ενός. Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θα συναντηθούν ξανά στην Γενική Συνέλευση του Ιουνίου, όταν θα τους παρουσιαστεί η ανάλυση και το μοντέλο της Πρέμιερ Λιγκ. Στη συνέχεια θα γίνουν συζητήσεις για το μοντέλο πριν από πιθανή ψηφοφορία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.