Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσιτσιπάς - Σίνερ 2-1: Αλύγιστος ο Στέφανος πέρασε στον τελικό του Μόντε Κάρλο (video)

Τσιτσιπάς - Σίνερ 2-1: Αλύγιστος ο Στέφανος πέρασε στον τελικό του Μόντε Κάρλο (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
13/4/2024 17:23
Η εκπληκτική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο συνεχίζεται, καθώς μετά από συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Γιανίκ Σίνερ, επικράτησε 2-1 σετ (4-6, 6-3, 4-6) και κατόρθωσε να κλείσει θέση στον τελικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κοίταξε στα μάτια τον 22χρονο -νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης- ο οποίος πριν από μερικούς μήνες κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν και μπόρεσε να πάρει τη μεγαλειώδη πρόκριση για τον τελικό και να περιμένει εκείνος το αποτέλεσμα του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Κάσπερ Ρουντ για να δει ποιος θα είναι ο αντίπαλός του για τον τίτλο.





Το πρώτο σετ ξεκίνησε καλά για τον Τσιτσιπά ο οποίος στο τρίτο γκέιμ «έσπασε» το σερβίς του Σίνερ και πήρε προβάδισμα. Δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω και οι τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το τέλος με τον Στέφανο να επικρατεί 6-4 για το 1-0 σετ.



Η αντίδραση του Σίνερ ήρθε όπως αναμενόταν με το ξεκίνημα του δεύτερου κομματιού της αναμέτρησης.



Ξεκίνησε πολύ δυνατά κι έκανε «μπρέικ» στο δεύτερο γκέιμ κυριαρχώντας απόλυτα και φτάνοντας αρκετά εύκολα στο 5-3 υπέρ του. Στο ένατο γκέιμ όμως του δεύτερου σετ η «μάχη» ήταν τεράστια και ο Τσιτσιπάς σπατάλησε πέντε ευκαιρίες για «σπάσιμο», με τον Ιταλό να παίρνει τελικά το γκέιμ και το σετ με 6-3, στέλνοντας την αναμέτρηση σε τρίτο και τελευταίο σετ.



Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Στέφανο διότι δέχτηκε και νέο «μπρέικ» στο πρώτο γκέιμ και η πίεση ήταν μεγάλη από το ξεκίνημα.

Στο πέμπτο γκέιμ ο Έλληνας πρωταθλητής κινδύνευσε με δεύτερο «μπρέικ» αλλά κράτησε το σερβίς του μειώνοντας σε 3-2 και παραμένοντας «ζωντανός», με τον Σίνερ να ταλαιπωρείται από κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο.

Με το σκορ 4-3 υπέρ του Ιταλού έγινε ένα συγκλονιστικό γκέιμ στο οποίο ο Τσιτσιπάς αδυνατούσε να κάνει «μπρέικ» στις πολλές ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν. Τελικά στο πέμπτο «μπρέικ» πόιντ έκανε αυτό που έπρεπε και ισοφάρισε 4-4.



Ο Σίνερ πονούσε πολύ πλέον και ο Τσιτσιπάς αρκετά εύκολα κράτησε άνετα το σερβίς του για το 5-4 και πλέον είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ο Ιταλός προσπαθούσε αλλά ήταν αδύνατο να αντέξει έχοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών στα πόδια και ο Τσιτσιπάς το εκμεταλλεύτηκε και με νέο «μπρέικ» πήρε τη νίκη και την πρόκριση επικρατώντας στο τρίτο σετ με 6-4.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.