Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαγιόρκα 1-1 (4-2 πεν.): Κυπελλούχοι Ισπανίας μετά από 40 χρόνια οι Βάσκοι! (video)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαγιόρκα 1-1 (4-2 πεν.): Κυπελλούχοι Ισπανίας μετά από 40 χρόνια οι Βάσκοι! (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
7/4/2024 01:58
Κυπελλούχος Ισπανίας αναδείχθηκε μετά από 40 χρόνια η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία επικράτησε της μαχητικής Μαγιόρκα στον τελικό του «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι κι ενώ κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν με σκορ 1-1.

Οι Βάσκοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα όπως επίσης και τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως είδαν τους νησιώτες να ανοίγουν το σκορ κόντρα στη ροή με τον Ροντρίγκεθ στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης σε φάση διαρκείας και μάλιστα να πηγαίνουν προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ωστόσο, η ομάδα του Βαλβέρδε μπήκε πολύ δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και έφερε το ματς στα ίσα στο 50ο λεπτό με τον Σανθέτ να βρίσκει δίχτυα ύστερα από ασίστ του Νίκο Γουίλιαμς. Από εκεί και πέρα η Μπιλμπάο έχοντας το μομέντουμ πίεσε για την ανατροπή στα επόμενα λεπτά, αλλά από τη στιγμή που δεν έβρισκε γκολ στις απειλητικές καταστάσεις που δημιουργούσε, «κατέβασε» ταχύτητα και περιόρισε τα ρίσκα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με τα «λιοντάρια» να κυριαρχούν και πάλι αλλά να μην μπορούν να πετύχουν το «χρυσό» γκολ της νίκης και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στα πέναλτι, όπως κι έγινε.

Στην ειδική διαδικασία η Αθλέτικ ήταν αλάνθαστη, σκόραρε και τα 4 πέναλτι που χτύπησε με τους Γκαρθία, Μουνιαΐν, Βέσγκα και Μπερενγκέρ, οι Μορλάνες και Ράντονιτς δεν βρήκαν δίχτυα από πλευράς Μαγιόρκα και κάπως έτσι, η «σεμνή τελετή» ολοκληρώθηκε με θριαμβεύτρια τη Μπιλμπάο, η οποία κατέκτησε το 24ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Αγιρεθαμπάλα, Ντε Μάρκος, Βίβιαν, Παρέδες, Μπερτσίτσε (105+1’ Λέκουε), Γκαλαρέτα (80’ Γκόμεθ), Πράδος (46’ Βέσγκα), Ι. Γουίλιαμς (91’ Μπερενγκέρ), Σανθέτ (91’ Μουνιαΐν), Ν. Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα (91’ Γκαρθία)

Μαγιόρκα (Αγκίρε): Γκρέιφ, Γκονζάλεθ, Βάλιεντ (91’ Μαφέο), Ραΐγιο, Κοπέτε (105+3’ Νάσταζιτς), Λάτο (111’ Φαν Ντερ Χέιντεν), Ντάρντερ (62’ Μορλάνες), Κόστα, Ροντρίγκεθ (74’ Ράντονιτς), Λάριν (62’ Σάντσεθ), Μουρίκι


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.