Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Φενέρμπαχτσε ενώπιον 25.000 οπαδών της ανακοίνωσε πως... αναβάλλει για τρεις μήνες την αποχώρηση από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε ενώπιον 25.000 οπαδών της ανακοίνωσε πως... αναβάλλει για τρεις μήνες την αποχώρηση από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
2/4/2024 21:49
To κρίσιμο Δ.Σ της Φενέρμπαχτσε αποφάσισε σήμερα (2/4) τη μη αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλη,α όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλί Κοτς, σε 25.000 φίλους των «καναρινιών» που βρέθηκαν στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Η Φενέρμπαχτσε βρισκόταν εδώ και αρκετές ημέρες σε αναβρασμό καθώς τα επεισόδια που «ξέσπασαν» στην Τραπεζούντα με οπαδούς της Τραμπζονσπόρ και παίκτες της, που πλέον απειλούνται με σοβαρές κυρώσεις από την τουρκική ομοσπονδία όπως και η ίδια η ομάδα, που κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, το οποίο διεκδικεί με τη Γαλατασαράι.

Όλα αυτά μάλιστα λίγες μέρες πριν από την μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, με την πρώτη αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη για τις 11 Απριλίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τη ρεβάνς στις 18 του μήνα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο αριθμός των 22.588 μελών που ήταν και ο προαπαιτούμενος βάσει της προκήρυξης του συλλόγου έχει ξεπεραστεί με χαρακτηριστική ευκολία, με τους οπαδούς που βρέθηκαν στην έδρα της ομάδας, να αποθεώνουν τον πρόεδρο, Αλί Κοτς, έχοντας αναρτήσει πανό που ανέφερε «Εσύ χάραξες τον δρόμο, εμείς σε ακολουθούμε για πάντα», ενώ αποθεώθηκε και ο Νιγηριανός άσος Οσάγι-Σάμουελ, που αντιμετωπίζει πάντως κυρώσεις -όπως και άλλοι δύο συμπαίκτες του- για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια μετά το ματς με την Τραμπζονσπόρ στην Τραπεζούντα.



«Αγαπητά μέλη του συνεδρίου της Φενέρμπαχτσε, του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου στον κόσμο, σας χαιρετίζουμε όλους με την πιο ειλικρινή μας αγάπη και τον σεβασμό μας. Σήμερα, είμαστε συγκεντρωμένοι για μια ημέρα που είναι πολύ σημαντική για την ένδοξη ιστορία του συλλόγου μας και θα λέγεται περήφανα από γενιά σε γενιά. Ζούμε μια ημέρα ορόσημο στην ιστορία του τουρκικού αθλητισμού. Να το θυμάστε αυτό, κάθε αδικία εναντίον μας, είναι αδικία για την Τουρκία. Κάθε άνοδος της Φενέρμπαχτσε είναι άνοδος και της Τουρκίας. Σήμερα, αδικίες για άλλη μια φορά. Θα τις αντιμετωπίσουμε όλες», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος, Ερόλ Μπιλετσίκ.

Ο πρόεδρος της Φενέρ είπε χαρακτηριστικά πως η οριστική απόφαση για το θέμα της αποχώρησης από το πρωτάθλημα θα παρθεί στο φινάλε της σεζόν και συγκεκριμένα σε τρεις μήνες στη γενική συνέλευση του συλλόγου:

«Σε όλες τις συζητήσεις μας, η λιγότερο προτιμώμενη επιλογή ήταν η αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Ο λόγος εδώ δεν είναι ούτε νομικός ούτε αθλητικός. Βγάζουμε αυτή την επιλογή από το τραπέζι μέχρι τη Γενική Συνέλευση σε 3 μήνες. Αν είναι να συνεχίσουμε, δεν έχει πλάκα να παίζουμε τους αγώνες με την U19. Γι' αυτό λέω στον Τζέκο, στον Τάντιτς και στους άλλους παίκτες, βγείτε έξω, κάντε ό,τι κάνετε και φέρτε μας αυτό το πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια, ο Αλί Κοτς κάλεσε τον κόσμο να μην κλείσει εισιτήρια για το Σούπερ Καπ με τη Γαλατασαράι, λέγοντας πως αν αποφασιστεί να αγωνιστεί η ομάδα, τότε ίσως να κατέβει η Κ19: «Έχουμε δύο επιλογές, η μία είναι να μην παίξουμε καθόλου στον αγώνα του Σούπερ Καπ και η άλλη είναι να παίξουμε με την U19. Στις συναντήσεις μας ειπώθηκε ότι αν ληφθεί μια ριζική απόφαση, θα πρέπει να ξεκινήσει με το Σούπερ Καπ. Συμφωνώ με τους φίλους μου μέχρι τέλους. Συμφωνώ για λόγους αρχών. Μην κάνετε σχέδια για τη Σανλιούρφα μέχρι το βράδυ της 2ας Απριλίου. Το απόγευμα της 2ας Απριλίου θα μιλήσουμε ξανά. Παρακαλώ μην κάνετε σχέδια, μην κάνετε κράτηση εισιτηρίων για τον τελικό του Σούπερ Καπ».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.