Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία: «Οι καταδίκες του Ρομπίνιο και του Ντάνι Άλβες έδωσαν τέλος σε ένα από τα πιο επαίσχυντα κεφάλαια του ποδοσφαίρου μας»

Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία: «Οι καταδίκες του Ρομπίνιο και του Ντάνι Άλβες έδωσαν τέλος σε ένα από τα πιο επαίσχυντα κεφάλαια του ποδοσφαίρου μας»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
23/3/2024 10:32
Μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, η Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των καταδικασθέντων για υποθέσεις βιασμών, Ρομπίνιο και Ντάνι Άλβες, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για ένα από τα πιο επαίσχυντα κεφάλαια στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Η CBF εκφράζει ταυτόχρονα την αλληλεγγύη της στα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων, ενώ καταλήγει σημειώνοντας πως είναι ντροπή για τους αθλητές να θεωρούν πως δεν θα τιμωρηθούν επειδή είναι αυτοί που είναι.

Αναλυτικά:

«Οι τελευταίες καταδίκες των παικτών Ρόμπσον ντε Σόουζα και Ντάνιελ Άλβες έβαλαν τέλος σε ένα από τα πιο επαίσχυντα κεφάλαια στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Οι δύο υποθέσεις, που αφορούν παίκτες που ήταν αστέρια της ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, μιας από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εικόνες της χώρας μας, δεν μπορούν να τελειώσουν με την καταδίκη των δύο ενόχων.

Είναι σημαντικό η γενναία στάση των θυμάτων να εμπνέει όλο και περισσότερες γυναίκες να μην σιωπούν μπροστά σε φρικαλεότητες αυτής της τάξης. Περισσότερο από αυτό: σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί η ματαιοδοξία, εμείς, οι άνδρες, πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να καταπολεμήσουμε όχι μόνο τη σεξουαλική βία, αλλά και κάθε είδους βία.

Η CBF, όλοι οι διευθυντές της και η τεχνική επιτροπή της Εθνικής Βραζιλίας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των δύο εγκλημάτων που διέπραξαν οι πρώην παίκτες. Η κίτρινη φανέλα που φορούν οι Βραζιλιάνοι αθλητές στο γήπεδο είναι κάτι παραπάνω από μια στολή. Ακριβώς όπως το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό άθλημα για τη Βραζιλία.

Εναπόκειται σε αυτούς που το φορούν να υπερασπιστούν τα συναισθήματα και τις αξίες μιας ολόκληρης χώρας που εκπροσωπείται εκεί. Είναι ντροπή ένας αθλητής να αισθάνεται άνετα να διαπράττει αυτού του είδους τα εγκλήματα, πιστεύοντας ότι αυτό που πέτυχε μέσω του αθλητισμού θα τον προστατεύσει κατά κάποιο τρόπο από κάθε τιμωρία»
.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.