Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αγγλία: Αντιδράσεις για τη νέα φανέλα της Εθνικής – Άλλαξαν το χρώμα στο σταυρό του Αγίου Γεωργίου

Αγγλία: Αντιδράσεις για τη νέα φανέλα της Εθνικής – Άλλαξαν το χρώμα στο σταυρό του Αγίου Γεωργίου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/3/2024 19:58
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Βρετανία η νέα φανέλα της Εθνικής Αγγλίας καθώς στο γιακά υπάρχει ένα τροποποιημένο σχέδιο του Σταυρού του Αγίου Γεωργίου. «Δεν πρέπει να πειράζουμε τις εθνικές σημαίες», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια των νέων εμφανίσεων των εθνικών ομάδων της Αγγλίας, οι οποίες έγιναν θέμα συζήτησης για την απόφαση της Nike να χρησιμοποιήσει ένα τροποποιημένο σχέδιο του Σταυρού του Αγίου Γεωργίου στο πίσω μέρος του γιακά. Αντί για το κόκκινο και το λευκό χρώμα όπως στη σημαία της Αγγλίας, σχεδιάστηκε σε αποχρώσεις του κόκκινου, του μπλε και του μωβ.

Η Nike τόνισε πως με τις εμφανίσεις θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στην ανδρική ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 ενώ για το σχέδιο του Σταυρού του Αγίου Γεωργίου χαρακτήρισε την αλλαγή μια «ενημέρωση» που είχε σκοπό να «ενώσει και να εμπνεύσει».

Η συγκεκριμένη τροποποίηση έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ είπε ότι: «Όταν πρόκειται για τις εθνικές μας σημαίες, δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε γιατί είναι πηγή υπερηφάνειας, ταυτότητας, ποιοι είμαστε και είναι τέλειες όπως είναι».

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών Σερ Κέιρ Στάρμερ είπε στη «Sun» ότι «η σημαία χρησιμοποιείται από όλους, είναι ενοποιητική, δεν χρειάζεται να αλλάξει. Πρέπει απλώς να είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Οπότε πιστεύω ότι θα πρέπει απλώς να το επανεξετάσουν και να το αλλάξουν ξανά».

Σύμφωνα με το «BBC» δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή ή ανάκληση της φανέλας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.