Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μίλαν: Αγόρασε γη στο Σαν Ντονάτο για να χτίσει το νέο της γήπεδο

Μίλαν: Αγόρασε γη στο Σαν Ντονάτο για να χτίσει το νέο της γήπεδο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/2/2024 16:28
Η Μίλαν, μέσω της SportCityLife, αγόρασε επίσημα τη γη που προορίζεται για να χτίσει το νέο της γήπεδο στην περιοχή Σαν Ντονάτο.

Ειλημμένη είναι η απόφαση της Μίλαν να αποχωρήσει από το «Σαν Σίρο» και να χτίσει δικό της γήπεδο. Όπως αποκαλύπτει το Calciomercato.com, η τοπική εταιρεία SportCityLife, που αγόρασε τους «ροσονέρι» τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ξόδεψε ένα ποσό λιγότερο από 40 εκατ. ευρώ σε γη στην περιοχή Σαν Φανσέσκο στο δήμο Σαν Ντονάτο, όπου ο σύλλογος σκοπεύει να κατασκευάσει το νέο του γήπεδο και τις διάφορες σχετικές εγκαταστάσεις, όπως καταστήματα και ξενοδοχεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RedBird, Γκέρι Καρντινάλε, διέθεσε 40 εκατ. ευρώ για να καλύψει το αρχικό κόστος του έργου, το οποίο περιλαμβάνει τα δικαιώματα γης καθώς και διάφορες άλλες γραφειοκρατικές πτυχές, όπως ο πολεοδομικός σχεδιασμός.

Τον Ιανουάριο, το δημοτικό συμβούλιο του San Donato ενέκρινε τα σχέδια που υπέβαλε η Μίλαν, ανάβοντας «πράσινο φως» για ένα γήπεδο 70.000 θέσεων, ένα ξενοδοχείο, εστιατόρια, καταστήματα και ένα μουσείο. Το πλάνο είναι το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι το 2028 και να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες τη σεζόν 2028-29.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.