Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: «Καθάρισε» και πάλι ο Πόνσε (video)

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: «Καθάρισε» και πάλι ο Πόνσε (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
28/1/2024 18:04
Τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ΑΕΚ που επικράτησε του ΟΦΗ στην «OPAP Arena» με 3-0 για την 20η αγωνιστική της Super League.

Σε ένα πρώτο μέρος χωρίς πλήθος ευκαιριών εκατέρωθεν, η ομάδα του Αλμέιδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28’ με τον Πόνσε να βρίσκει δίχτυα και πάλι μετά το χατ-τρικ που πέτυχε πριν από μια εβδομάδα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο δίχως ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι σε μια ανύποπτη φάση στο 67’, έκαναν δύο τα τέρματά τους και πάλι με τον Πόνσε, με τον Αργεντινό επιθετικό να «γράφει» το 2-0 για την Ένωση.

Το τελικό 3-0 για την ΑΕΚ, σημείωσε ο Φαν Βέερτ στις καθυστερήσεις του ματς, εκμεταλλευόμενος ολέθριο λάθος του Λαμπρόπουλου.

«Χτύπησε» ξανά ο Πόνσε

Με διάθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ όπως έκανε και μια εβδομάδα νωρίτερα στο Περιστέρι ξεκίνησε το ματς κόντρα στον ΟΦΗ η ομάδα του Αλμέιδα, όμως παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δυσκολευόταν πολύ να προξενήσει «ρήγματα» στα καρέ των Κρητικών στο πρώτο 20λεπτο.

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς δημιουργήθηκε τελικά από πλευράς «κιτρινόμαυρων», στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από σέντρα του Άμραμπατ, ο Πόνσε έπιασε μια αρκετά δυνατή κεφαλιά, όμως ο Σωτηρίου ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.

Επτά λεπτά αργότερα, στο 28’, η Ένωση άνοιξε το σκορ όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Γκατσίνοβιτς μοίρασε στον Τσούμπερ, εκείνος κινήθηκε κατά μέτωπο προς το αντίπαλο μισό, τη σωστή στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Πόνσε μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, με τον Αργεντινό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα πλασάροντας υποδειγματικά για το 1-0 και τους Κρητικούς να διαμαρτύρονται για φάουλ του Πήλιου στον Φελίπε στην αρχή της φάσης.



Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Αλμέιδα, η οποία διατήρησε την ένταση στην πίεσή της προκειμένου να βρει και ένα δεύτερο γκολ. Στο 40’, ο Γκατσίνοβιτς με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή των φιλοξενούμενων και πλησιάζοντας προς την εστία έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει ελαφρώς σε πόδι αμυντικού πριν αποκρούσει με υπερένταση ο Σωτηρίου σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης και της τελευταίας καλής στιγμής του πρώτου μέρους, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα συνεργάστηκαν, με τον Σέρβο εξτρέμ του «Δικεφάλου» να ελευθερώνεται και από καλή θέση εντός περιοχής να σουτάρει δυνατά, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο των Κρητικών.



Το πάλεψαν οι Κρητικοί, on fire όμως ο Πόνσε

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και δημιούργησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς όταν ο Θοράρινσον βγήκε στο 54’ από τα αριστερά και βγάζοντας συρτή σέντρα, ο Φελίπε μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ σούταρε προς την εστία των «κιτρινόμαυρων» με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει όπως όπως σε κόρνερ.



Λίγα λεπτά μετά, η Ένωση προσπαθώντας να ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα, «απάντησε» στο 61’ με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς την περιοχή του ΟΦΗ, σούταρε με δύναμη, με τον Σωτηρίου να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.



Έξι λεπτά αργότερα, στο 67’, ο «Δικέφαλος» ευτύχησε να βρει γκολ από το πουθενά και να «κλειδώσει» επί της ουσίας το ματς, όταν από γέμισμα του Στάνκοβιτς προς το μισό του ΟΦΗ, ο Πόνσε κυνήγησε τη μπάλα που έφτασε στα όρια της αντίπαλης περιοχής, ο Σωτηρίου βγήκε από την εστία του προκειμένου να προλάβει τον Αργεντινό, ο οποίος αφού πλάσαρε πρώτα πάνω στον πορτιέρο των Κρητικών, εν συνεχεία πήρε το ριμπάουντ και με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.





Στο επόμενο 20λεπτο και με τις αλλαγές από τις δυο ομάδες να είναι απανωτές, ο ρυθμός άρχισε να παίρνει την κατιούσα, με τον ΟΦΗ ωστόσο να μην παρατάει το ματς και στο 86’ να γίνεται απειλητικός με τον Ντίκο να δέχεται την κάθετη του Μεγιάδο και μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ να σουτάρει από τα πλάγια πάνω στον Στάνκοβιτς ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκαγέγκος με έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αυστριακού πορτιέρο της Ένωσης.

Αφού δεν κατάφερε να μειώσει ο ΟΦΗ ούτε τότε, η ΑΕΚ βρήκε ακόμη ένα γκολ από το πουθενά, όταν μετά από τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου, ο Φαν Βέερτ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή των Κρητικών και από κοντά «έγραψε» το τελικό 3-0 για τον «Δικέφαλο» στις καθυστερήσεις.





ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (75’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74’ Ελίασον), Άμραμπατ (75’ Φερνάντες), Τσούμπερ (74’ Αραούχο), Πόνσε (85’ Φαν Βέερτ)

ΟΦΗ (Μελ): Σωτηρίου, Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Γκλάζερ (77’ Μεγιάδο), Γκαγέγκος, Αμπάντα (46’ Ριέρα), Μπάκου (65’ Ντίκο), Μπάκιτς (77’ Αποστολάκης), Φελίπε (73’ Θεοδοσουλάκης)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.