Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-3: Εκπληκτικοί «ασπρόμαυροι»... άλωσαν το Ρέντη και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ στο βόλεϊ (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-3: Εκπληκτικοί «ασπρόμαυροι»... άλωσαν το Ρέντη και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ στο βόλεϊ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
24/1/2024 20:02
Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε τα προγνωστικά και νίκησε τον Ολυμπιακό στο Ρέντη με 3-2 σετ, κατακτώντας το Σούπερ Καπ στο βόλεϊ.

Έπειτα από κλήρωση το ματς διεξήχθη στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη δίχως θεατές και οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό να «λυγίσουν» την αντίστασή τους και να πάρουν την κούπα.

Αυτό ήταν και το πρώτο Σούπερ Καπ στην πετοσφαίριση για τους Θεσσαλονικείς, με τον προπονητή τους Γιόσκο Μιλενκόσκι να κατακτά για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο, καθώς είχε οδηγήσει και τον Φοίνικα Σύρου στην κατάκτησή του το 2022.

Το πρώτο σετ ήταν συγκλονιστικό και οι δύο φιναλίστ πάλεψαν γενναία για να πάρουν το προβάδισμα, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν στις λεπτομέρειες με 27-25 και να ανοίγουν το σκορ.



Η αντίδραση των Πειραιωτών πάντως ήταν εξαιρετική στο δεύτερο κομμάτι του τελικού και χωρίς να αφήσουν περιθώρια για να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους κατάφεραν να ισοφαρίσουν 1-1 με 25-21.



Σ' εκείνο το χρονικό σημείο όμως ήταν ο ΠΑΟΚ εκείνος που ανέτρεψε το μομέντουμ και κυριάρχησε στο τρίτο σετ, βρίσκοντας πόντους από επίθεση και βγάζοντας μεγάλες άμυνες, έφτασε στο 2-1 με 25-20.



Οι ανατροπές είναι πάντως κάτι πολύ συχνό στο βόλεϊ και οι παίκτες του κόουτς Καστελάνι πήραν ξανά τα ηνία στο τέταρτο κομμάτι της αναμέτρησης κυριαρχώντας απόλυτα και ισοφαρίζοντας άνετα σε 2-2 σετ με 25-18.



Πλέον όλα θα κρίνονταν στο τάι μπρέικ, εκεί όπου οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν 3-1, όμως η αντίδραση του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν σπουδαία και προσπέρασε, εξασφαλίζοντας μάλιστα διαφορές τεσσάρων πόντων. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παράτησαν και πλησίασαν στους δύο πόντους (12-14), όμως ο Αξέλ Τρουτσέφ πήρε τον τελευταίο πόντο και με 15-12 ο ΠΑΟΚ στέφθηκε υπερπρωταθλητής Ελλάδας.



Τα σετ: 25-27, 25-21, 20-25, 25-18, 12-15




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.