Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Η νίκη στην Τρίπολη ήταν αρκετή, στα προημιτελικά τα «λιοντάρια»! (video)

Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Η νίκη στην Τρίπολη ήταν αρκετή, στα προημιτελικά τα «λιοντάρια»! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
10/1/2024 16:54
Ο Πανσερραϊκός ήρθε ισόπαλος με 1-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στις Σέρρες και σε συνδυασμό με τη νίκη του με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ-Βόλος.

Οι Αρκάδες βέβαια ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκαν στο 16' με τον Μάντζη αλλά δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αλλαγές και έτσι ήταν λογικό ως ένα σημείο να μην έχουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι τους.

Ο Πανσερραϊκός βρήκε το γκολ που ήθελε στο 56' με τον Άλεξιτς και από τη στιγμή που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 66' τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον ίδιο.

Έτσι τα «λιοντάρια των Σερρών» θα βρεθούν για 5η φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά του θεσμού, έχοντας πάρει την πρόκριση σε μία από τις τέσσερις προηγούμενες προσπάθειες του.

Ο Αστέρας πλέον ρίχνει όλο το βάρος του στο πρωτάθλημα εκεί όπου την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Βόλο στην Τρίπολη.

Mπήκε στο κόλπο της πρόκρισης ο Αστέρας

Ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στην αναμέτρηση στο 8' όταν ο Γκρόζντανιτς πήρε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Καλτσά αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

O Πανσερραϊκός απάντησε άμεσα καθώς στην επόμενη φάση, ο Μπετανκόρ βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από κακό διώξιμο του Ντιαρά, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Κατσίκα. Οι Αρκάδες βέβαια κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 16'. Ο Καλτσάς ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση κόρνερ αυτή τη φορά από τα δεξιά, με τον Μάντζη να νικάει άπαντες στον αέρα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.



Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γρήγορο γκολ που ήθελαν και έψαχναν πλέον άλλο ένα για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 24' ο Σουρλής μάλιστα μέσα από την περιοχή λίγο έλειψε να το πετύχει αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Από εκεί και έπειτα βέβαια το παιχνίδι δεν είχε ωραίο ρυθμό, με τον Αστέρα βέβαια να είναι πιο κινητικός αλλά χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα.

Το γκολ και η αποβολή «καθάρισαν» την πρόκριση

Οι παίκτες του Ράσταβατς ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και απείλησαν με ένα σουτ του Μάντζη στα πρώτα λεπτά αλλά αυτή τη φορά ο σκόρερ δεν βρήκε στόχο. Στο 56' όμως ο Πανσερραϊκός βρήκε το γκολ που «έγειρε» την πλάστιγγα υπέρ του. Ο Πεταυράκης με πολύ ωραία σέντρα βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Άλεξιτς και ο Σέρβος με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.



Ο Αστέρας θέλησε να απαντήσει άμεσα, στο 59' είχαν μία καλή στιγμή με τον Ζουγλή και δύο λεπτά μετά με τον Κωστέα ενώ στο 63' ο Μάντζης έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ και να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Τα πράγματα βέβαια έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Αστέρα στο 66' όταν ο Ντιαρά είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.



Έτσι οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να απογοητεύονται από αυτή την εξέλιξη και δεν έδειξαν ικανοί να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν πλέον περισσότερους χώρους αλλά δεν τους εκμεταλλεύτηκαν, γνωρίζοντας βέβαια πως η πρόκριση ήταν πολύ δύσκολο να χαθεί πλέον.

Έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Πανσερραϊκό να πανηγυρίζει μία σημαντική πρόκριση και να περιμένει να μάθει πλέον ποιον εκ των ΠΑΟΚ ή Βόλου θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ντανκερλούι (38' Πηλέας), Μορέιρα (46' Στάικος), Οικονόμου (79' Μπέργκστρομ), Μούργος, Σοφιανός (62' Ουάρντα), Γούλερι, Μπετανκόρ (46' Άλεξιτς)

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς) Γραμματικάκης, Καρμόνα (60' Κωστέας), Άλβαρες, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (46' Ατιένθα), Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ντιαρά, Σουρλής (60' Γκαρθία), Καλτσάς (46' Ζουγλής), Μάντζης (75' Χριστόπουλος Ηλ.).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.