Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιος θρήνος στο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο σπουδαίος Φραντς Μπεκενμπάουερ!

Παγκόσμιος θρήνος στο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο σπουδαίος Φραντς Μπεκενμπάουερ!

Συντάκτης: Agones team
Agones team
8/1/2024 18:34
Σε πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όχι μόνο καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γερμανίας, Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παίκτες που αγωνίστηκαν ποτέ, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ άφησε την τελευταία του πνοή την Δευτέρα (8/1) σκορπώντας τη θλίψη σε όλο τον κόσμο.

Η κατάσταση της υγείας του Κάιζερ του γερμανικού ποδοσφαίρου είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες κάτι που είχε κάνει γνωστό η οικογένεια του.

Ο Μπεκενμπάουερ αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κατακτώντας ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (1974), ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά και δύο Χρυσές Μπάλες (1972, 1976).

Με την Μπάγερν Μονάχου στην οποία αγωνίστηκε για 13 ολόκληρα χρόνια (1964-1977) κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, ενώ αγωνίστηκε και για δύο χρόνια στο Αμβούργο όπου πήρε άλλο ένα πρωτάθλημα. Επιπλέον φόρεσε και τη φανέλα της Nιου Γιορκ Κόσμος έχοντας για μικρό χρονικό διάστημα συμπαίκτη και τον Πελέ.

Ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που έβγαλε ποτέ το ποδόσφαιρο, δίνοντας μία νέα διάσταση στη θέση του στόπερ και του λίμπερο. Μετά το τέλος της καριέρας του, υπηρέτησε το άθλημα από διάφορα πόστα, τόσο στην εθνική Γερμανίας όσο και στην Μπάγερν Μονάχου ενώ από το 2009 είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου των Βαυαρών.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.