Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Και επίσημα στον Τζιμ Ράτκλιφ το 25% των «κόκκινων διαβόλων»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Και επίσημα στον Τζιμ Ράτκλιφ το 25% των «κόκκινων διαβόλων»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/12/2023 18:54
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ να αγοράσει το 25% των μετοχών του συλλόγου από την οικογένεια Γκλέιζερ.

Ήταν δεδομένο, πλέον και επίσημο, με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ να αποκτά μειοψηφικό μερίδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ράτκλιφ, ο οποίος είναι πρόεδρος και ιδρυτής της πετροχημικής εταιρείας INEOS, συμφώνησε να πάρει το 25% των μετοχών των «κόκκινων διαβόλων» από την οικογένεια Γκλέιζερ, με το deal να ανακοινώνεται επισήμως την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η συμφωνία επιτρέπει στην INEOS του Ράτκλιφ να αναλάβει τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων της Γιουνάιτεντ. Η δήλωση του συλλόγου ανέφερε: «Αυτό θα περιλαμβάνει όλες τις πτυχές των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων και των ακαδημιών ανδρών και γυναικών, μαζί με δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Manchester United PLC και στο διοικητικό συμβούλιο της Manchester United Football Club».

Το 25% των μετοχών του κλαμπ υπολογίζεται περίπου σε 1,25 δις. ευρώ ενώ ο 75χρονος θα καταβάλει 300 εκατ. δολάρια από την περιουσία του για αναβαθμίσεις στο γήπεδο του συλλόγου, «Ολντ Τράφορντ».

Ράτκλιφ: «Να δούμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίσω εκεί που ανήκει, στην κορυφή του κόσμου»

Ο γεννημένος στο Μάντσεστερ, Ράτκλιφ τόνισε πως είναι «δια βίου υποστηρικτής του συλλόγου». Συγκεκριμένα μετά τις ανακοινώσεις, δήλωσε:
Ενώ η εμπορική επιτυχία του συλλόγου εξασφάλισε ότι πάντα υπήρχαν διαθέσιμα κεφάλαια για να κερδίσουμε τρόπαια στο υψηλότερο επίπεδο, αυτή η δυνατότητα δεν έχει ξεκλειδωθεί πλήρως τον τελευταίο καιρό.

Θα φέρουμε την παγκόσμια γνώση, τεχνογνωσία και ταλέντο από τον ευρύτερο όμιλο Ineos Sport για να βοηθήσουμε στην περαιτέρω βελτίωση του συλλόγου, παρέχοντας παράλληλα κεφάλαια που προορίζονται να επιτρέψουν μελλοντικές επενδύσεις στο Old Trafford.

Είμαστε εδώ μακροπρόθεσμα και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις και σκληρή δουλειά μπροστά μας, τις οποίες θα προσεγγίσουμε με αυστηρότητα, επαγγελματισμό και πάθος. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλους στο σύλλογο - το διοικητικό συμβούλιο, το προσωπικό, τους παίκτες και οπαδούς - για να βοηθήσει τον σύλλογο να προχωρήσει.

Η κοινή μας φιλοδοξία είναι ξεκάθαρη: όλοι θέλουμε να δούμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίσω εκεί που ανήκει, στην κορυφή του αγγλικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.