Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Θρίαμβος για τους νεοφώτιστους στο ντέρμπι ουραγών (video)

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Θρίαμβος για τους νεοφώτιστους στο ντέρμπι ουραγών (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/12/2023 19:29
Η Κηφισιά, στο ντεμπούτο του Ντέιβιντ Νίλσεν στον πάγκο της, κέρδισε με 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ντέρμπι ουραγών της Καισαριανής και πήρε μεγάλη βαθμολογική «ανάσα», ξεφεύγοντας προσωρινά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οζέγκοβιτς (6’), Σάντος (11’) και Λάντρε (34’) τα γκολ των γηπεδούχων, ισοφάρισαν δύο φορές με Ροσέρο (10’) και Παντελάκη (23’) οι Ηπειρώτες που έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 77’.

Με ματσάρα άνοιξε η αυλαία του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λιγκ. Στο ντέρμπι ουραγών της Καισαριανής, η Κηφισιά του Ντέιβιντ Νίλσεν πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κέρδισε με το εντυπωσιακό 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφήνοντας τον στον πάτο της βαθμολογίας.

Εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο σημειώθηκαν πέντε τέρματα! Η Κηφισιά πήρε δύο φορές το προβάδισμα με Οζέγκοβιτς (6’) και Σάντος (11’), ο ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε ισάριθμες με Ροσέρο (10’) και Παντελάκη (23’) αλλά η ομάδα των Βορείων Προαστίων πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 34’ με τον Λαντρ ενώ είχε μεγάλη φάση για ένα τέταρτο γκολ.

Πιο χαμηλό το τέμπο στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο σημαντικές ευκαιρίες και τους φιλοξενούμενους να μένουν με παίκτη λιγότερο στο 77’ λόγω αποβολής του Γκάρο. Οι Ηπειρώτες είχαν δύο καλές αντεπιθέσεις μετά το αριθμητικό μειονέκτημα αλλά τα πάντα τελείωσαν στο 90+2’ όταν ο Οζέγκοβιτς πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ και «κλείδωσε» τη νίκη. Μάλιστα ο ίδιος έτρεξε να το πανηγυρίσει αγκαλιά με τον νέο προπονητή της Κηφισιάς. Στις καθυστερήσεις χρειάστηκε απόκρουση του Κλέιμαν σε τετ-α-τετ με τον Αντερέγκεν για να αποφύγει ένα πέμπτο τέρμα.

Με τη νίκη η Κηφισιά έφτασε τους 11 βαθμούς και πέρασε προσωρινά εκτός ζώνης υποβιβασμού, όντας στο +2 από τον 13ο Παναιτωλικό με ματς περισσότερο. Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε χωρίς νίκη για 13ο διαδοχικό παιχνίδι (1-6-8) και έμεινε μόνος στην τελευταία θέση με 8 βαθμούς.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Ντέιβιντ Νίλσεν στο ντεμπούτο του στην Κηφισιά προχώρησε σε αλλαγή σχηματισμού παρατάσσοντας την ομάδα με 4-3-3. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μασούρα, βαφέα, Λαντρ και Παρρά. Στον άξονα βρέθηκαν οι Παπασάββας, Ιπαλίμπο, Κωνσταντακόπουλος, ενώ η τριάδα της επίθεσης απαρτίζονταν από Μπιφουμά, Σάντος στα άκρα και Οζέγκοβιτς στην κορυφή.

Με 4-3-3 κατέβηκε και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Θανάσης Στάικος επέλεξε τον Κλέιμαν κάτω από την εστία και τετράδα της άμυνας τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Τσαούση. Οι Ριένστρα, Τζίνο ήταν στα χαφ, με τους Ροσέρο, Παμλίδη και Λεό να αποτελούν την τριάδα της επίθεσης.

«Βροχή» τα γκολ με τέσσερα στα πρώτα 23 λεπτά!

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα με την Κηφισιά να απειλεί πρώτη στο 4’ με άστοχο σουτ του Κωνσταντακόπουλου από πλεονεκτική θέση. Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν μετά από ωραία σέντρα του Σάντος από τα δεξιά, ο Οζέγκοβιτς πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κλέιμαν για το 1-0.

Η απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν άμεση αφού στο 10’ ο Ροσέρο έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από κάθετη πάσα του Παμλίδη και με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το 1-1. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό, η Κηφισιά ανέκτησε το προβάδισμα με συρτό σουτ του Σάντος από το ημικύκλιο.



Οι Ηπειρώτες είχαν ξανά απάντηση, όταν στο 23’ ο Παντελάκης έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου για το 2-2.



«Άγγιξε» το 3ο γκολ ο ΠΑΣ, το πέτυχε όμως η Κηφισιά

Ο ΠΑΣ Γιάννινα «άγγιξε» την ανατροπή σε διπλή μεγάλη φάση στο 31’. Ο Αναγνωστόπουλος βγήκε από την περιοχή αποσοβώντας το τετ-α-τετ με τον Ροσέρο αλλά η απομάκρυνση του είχε αποδέκτη τον Λεό. Αυτός επιχείρησε αμέσως το σουτ, όμως ο γκολκίπερ της Κηφισιάς απέκρουσε με το κεφάλι (!) αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χέρια του όντας εκτός περιοχής.



Το 2-3 δεν έγινε ποτέ και στο 34’ η Κηφισιά πήρε για τρίτη φορά το προβάδισμα. Μετά από χτύπημα φάουλ του Μπιφουμά, ο Λάντρ βρήκε τη μπάλα με τακουνάκι και την έσπρωξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων! Λίγο πριν το ημίχρονο η ομάδα των Βορείων Προαστίων «άγγιξε» και τέταρτο τέρμα με δυνατό σουτ του Βαφέα στο 42’ αλλά ο Κλέιμαν απόκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 3-2 ως το ημίχρονο.



Μεγάλες φάσεις σ’ ένα λεπτό για τους γηπεδούχους

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή από κάθε ομάδα. Ο Γκόμπελιτς πέρασε στη θέση του Παρρά στο αριστερό άκρο της άμυνας της Κηφισιάς ενώ ο Γκάρο αντικατέστησε τον Ριένστρα στα χαφ του ΠΑΣ.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο 45λεπτο άνηκε στην Κηφισιά καθώς στο 54’ ο Οζέγκοβιτς βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν αλλά δεν έπιασε καλά το σκαφτό σουτ και ο Κλέιμαν μπλόκαρε. Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» ξανά το γκολ με τον αμαρκάριστο Σάντος να αστοχεί με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση για γκολ.



Χαμηλό το τέμπο, με δέκα από το 77’ ο ΠΑΣ

Ο Στάικος βλέποντας την ομάδα του να μην ήταν απειλητική στην επανάληψη άλλαξε επιθετικό στο 64’ βάζοντας τον Κόντε στη θέση του Λεό. Ο Νίλσεν απάντησε με διπλή αλλαγή στο 66’ περνώντας τους Αντερέγκεν και Τετέι στη θέση των Σάντος και Μπιφουμά αντίστοιχα.

Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο στο δεύτερο μέρος με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην μπορούσε να φανεί απειλητικός. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 77’ όταν ο Γκάρο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για άτσαλο μαρκάρισμα στον Τετέι.



Το οξύμωρο είναι ότι οι Ηπειρώτες έγιναν απειλητικοί μετά το αριθμητικό μειονέκτημα, βγαίνοντας σε δύο περιπτώσεις στις αντεπιθέσεις με Ροσέρο (84’) και Κλέιμαν (85’) αλλά Λάντρ και Κλέιμαν πρόλαβαν σωτήρια αποσοβώντας τους κινδύνους. Ο Μποτία που είχε περάσει στο ματς στο 83’ αντί του Ιπαλίμπο «φλέρταρε» με αποβολή τρία λεπτά αργότερα για παρατεταμένο τράβηγμα στον Κόντε προτού αυτός βγει σε τετ-α-τετ αλλά η φάση διακόπηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Οι ελπίδες του ΠΑΣ για κάτι καλό στο ματς έλαβαν τέλος στο 90+2' με τον Οζέγκοβιτς να νικάει από κοντά τον Κλέιμαν έπειτα από σέντρα του Κωνσταντακόπουλου. Η φάση τσεκαρίστηκε στο VAR για οφσάιντ, με τον Σόρια να κάλυπτε τον φορ των γηπεδούχων, ο οποίος έσπευσε να πανηγυρίσει το γκολ αγκαλιάζοντας τον νέο του προπονητή, Νίλσεν.



Λίγο πριν τη λήξη η Κηφισιά «άγγιξε» και πέμπτο τέρμα, με τον Αντερέγκεν να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα τον νίκησε κρατώντας το 4-2 ως το τέλος.

Η Κηφισιά με τη νίκη έφτασε τους 11 βαθμούς και πέρασε προσωρινά έξω από τη ζώνη του υποβιβασμού, όντας στο +2 από τον 13ο Παναιτωλικό με ματς περισσότερο. Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε χωρίς νίκη για 13ο διαδοχικό παιχνίδι (1-6-8) κι έμεινε μόνος στην τελευταία θέση με 8 βαθμούς.

Τα στιγμιότυπα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

«Τελειώνει» από τη Λαμία ο Βόκολος
«Τελειώνει» από τη Λαμία ο Βόκολος
5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Αποσύρεται από τους πάγκους ο Κλαούντιο Ρανιέρι
Αποσύρεται από τους πάγκους ο Κλαούντιο Ρανιέρι
5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Σοκ στο Μπόρνμουθ-Λούτον: Κατέρρευσε στο γήπεδο ο Λόκιερ!
Σοκ στο Μπόρνμουθ-Λούτον: Κατέρρευσε στο γήπεδο ο Λόκιερ!
16/12/2023 18:54
Το τελευταίο «αντίο» στον θρυλικό Κώστα Νεστορίδη
Το τελευταίο «αντίο» στον θρυλικό Κώστα Νεστορίδη
16/12/2023 17:44
Χωρίς Ζίβκοβιτς και Τάισον στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ
Χωρίς Ζίβκοβιτς και Τάισον στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ
16/12/2023 17:32
«Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μιγκέλ Κρέσπο»
«Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μιγκέλ Κρέσπο»
16/12/2023 12:54
Στο δρόμο για το ταμείο: Η τετράδα των συντακτών του Agones.gr
Στο δρόμο για το ταμείο: Η τετράδα των συντακτών του Agones.gr
16/12/2023 09:00
Μάντζιος: «100% λάθος η απόφαση για γήπεδα χωρίς κόσμο»
Μάντζιος: «100% λάθος η απόφαση για γήπεδα χωρίς κόσμο»
15/12/2023 17:56
Νότιγχαμ Φόρεστ: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε την ΑΜΚ 11 εκατ. λιρών»
Νότιγχαμ Φόρεστ: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε την ΑΜΚ 11 εκατ. λιρών»
15/12/2023 17:37
Μητσοτάκης: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, τα μέτρα δεν ήταν αρκετά»
Μητσοτάκης: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, τα μέτρα δεν ήταν αρκετά»
15/12/2023 17:22
Νικολαΐδης: «Λυπηρή η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα» (video)
Νικολαΐδης: «Λυπηρή η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα» (video)
15/12/2023 15:47
Μπρινιόλι: «Δυστυχώς η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για ματς κεκλεισμένων είναι σωστή»
Μπρινιόλι: «Δυστυχώς η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για ματς κεκλεισμένων είναι σωστή»
15/12/2023 14:01
Περισσότερες ειδήσεις