Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Όλα «ανοιχτά» ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ατρόμητο, «αγκαλιά» με την πρόκριση ο ΟΦΗ (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Όλα «ανοιχτά» ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ατρόμητο, «αγκαλιά» με την πρόκριση ο ΟΦΗ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
6/12/2023 19:40
Η ΑΕΛ και ο Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο χρονικά πρώτο παιχνίδι της Τετάρτης (6/12) για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, ενώ λίγο αργότερα ο ΟΦΗ νίκησε 3-1 στο Ηράκλειο την Κηφισιά.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα πάντα στο ζευγάρι των «βυσσινί» με τους Περιστεριώτες θα κριθούν στη ρεβάνς.

Την ίδια στιγμή οι Κρητικοί έκαναν το καθήκον τους και πλέον είναι «αγκαλιά» με το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (5/12) ο Πανσερραϊκός νίκησε εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης και ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο την Καλλιθέα.

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων -εξαιρούνται το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη που αναβλήθηκαν- ολοκληρώνεται αύριο (7/12) με τον Λεβαδειακό να υποδέχεται τη Νίκη Βόλου στις 15.00 και τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Βόλο στην Τούμπα στις 19.00.

Γκάφα ο Μαρκετζιάνι, ισοφάρισε με γκολάρα ο Γιουμπιτάνα και όλα παίζονται

Στην ΑΕΛ FC Arena, παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να προσφέρουν θέαμα και παράλληλα για να πάρουν προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Περιστέρι.

Οι γηπεδούχοι είναι αλήθεια ότι δεν παρουσιάστηκαν απλά ανταγωνιστικοί αλλά ήταν και ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.Ο χρόνος κυλούσε πάντως με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να εκμεταλλευτούν τις καλές στιγμές. Στο 80' ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Μαρκετζιάνι σε μία ανύποπτη φάση υπέπεσε σε αδιανόητη γκάφα και ο Ογκμπόε έκλεψε και σκόραρε για το 1-0.

Όλα έδειχναν ότι το σύνολο του Παύλου Δερμιτζάκη θα έπαιρνε οριακό προβάδισμα πρόκρισης όμως στην τελευταία φάση του ματς, η μπάλα στρώθηκε στον Γιουμπιτάνα κι εκείνος με γκολάρα διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που αφήνει «ανοιχτούς» λογαριασμούς.

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Μαϊδανός (79' Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Καλουτσικίδης (79' Θ. Παπαγεωργίου), Πλέγας, Θωμαΐδης (72' Αντράντα), Κ. Παπαγεωργίου (72' Ογκμποε), Μπρου, Κοσσόνου, Πεδρόσο (66' Νίνο)

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Πομόνης (46' Ιμερέκοφ), Ερλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα, Κούεν (66' Καμαρά), Ντιρκς (66' Ρομπάιγ), Βαλένσια, Τζοβάρας (70' Βέργος)



Σόου Τοράλ και μία... ανάσα από την πρόκριση ο ΟΦΗ

Στην Κρήτη δύο ομάδες με υπηρεσιακούς τεχνικούς κλήθηκαν να ψάξουν το προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού και ο ΟΦΗ ήταν αυτός που τα κατάφερε επικρατώντας 3-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και μόλις στο 7' ο Τοράλ τους έβαλε σε θέση «οδηγού». Η απάντηση όμως από την πλευρά των φιλοξενούμενων ήρθε τρία λεπτά αργότερα με δύσκολη προβολή του Αντερέγκεν από πλάγια θέση.

Το τέρμα που δέχθηκαν δεν εμπόδισε τους Κρητικούς να βγουν μπροστά και να ψάξουν ξανά το προβάδισμα. Στο 25' ο Τοράλ ήταν ξανά ο... δράστης με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και το 2-1 ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος και ο χρόνος κυλούσε. Στο 76' ο Λουίς Φελίπε βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έπειτα από ασίστ του Λάρσον και με πολύ όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 3-1.

Πλέον η Κηφισιά ήταν υποχρεωμένη να ψάξει κάποιο γκολ και κέρδισε το πρώτο της πέναλτι στη σεζόν στο 86'. Ο Τετέι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν ήταν καθόλου καλή και ο Μπάουμαν απομάκρυνε, με το 3-1 να μην αλλάζει έως το φινάλε.

ΟΦΗ (Πέδρο Καραβέλα): Mπάουμαν, Μαρινάκης (61΄Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγος, Νέιρα (62΄Ριέρα), Τοράλ (69΄Ντίκο), Αμπάντα (80΄Γκλάζερ), Φελίπε

Κηφισιά (Νώντας Κουτρομάνος): Κρίστινσον, Παρράς, Μασούρας, Μποτία (59΄Σπίνος), Τσάπαν, Παπασάββας (69΄Πρίτσας), Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (69΄Τετέι), Σάντος (59΄Κρικιούμα), Οζέγκοβιτς (75΄Σμπώκος), Αντερέγκεν


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.