Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ - Άρης 1-0: Ο Βίντα έδωσε τη λύση στην «Ένωση» (video)

ΑΕΚ - Άρης 1-0: Ο Βίντα έδωσε τη λύση στην «Ένωση» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/12/2023 23:01
Η ΑΕΚ με γκολ του Βίντα από στατική φάση (59') «λύγισε» με 1-0 τον μαχητικό Άρη στην «OPAP Arena», πήρε πέμπτη διαδοχική νίκη απέναντι στους Θεσσαλονικείς και διατηρήθηκε στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Με τον Ντομαγκόι Βίντα να βρίσκει δίχτυα για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ επικράτησε με το δύσκολο 1-0 του Άρη στην Νέα Φιλαδέλφεια, πήρε την τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα και πέρασε μόνη στην 2η θέση της βαθμολογίας με -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Η «Ένωση» είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος αλλά ζορίστηκε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Άρη. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα «άγγιξε» το γκολ σε δύο περιπτώσεις με Πινέδα και Μάνταλο, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Μπράμπετς έσωσε στη γραμμή, ενώ στη δεύτερη ο Κουέστα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Από την πλευρά του ο Άρης είχε στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και δημιούργησε δύο σημαντικές στιγμές από τα δεξιά, στην πρώτη ο δραστήριος Οντουμπάτζο αστόχησε μέσα από την περιοχή, ενώ στη δεύτερη ο Μορόν έκανε κακό τελείωμα από θέση βολής.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι είχαν διαρκώς τη μπάλα στα πόδια τους και βρήκαν το γκολ από στατική φάση με κεφαλιά του Βίντα στο 59’ έπειτα από κόρνερ. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν το μομέντουμ και σπατάλησαν δύο σημαντικές φάσεις με τον Πόνσε για ένα δεύτερο γρήγορο τέρμα. Ο Άρης κατάφερε να βρει τα πατήματα του στο τελευταίο 20λεπτο όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι αλλά δυσκολευόταν να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να δημιουργήσει σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση.

Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η ΑΕΚ πανηγύρισε την πέμπτη διαδοχική νίκη επί του Άρη και να κλείνει τον πρώτο γύρο στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα, ο Άρης γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από δύο διαδοχικές νίκες και παρέμεινε στην 5η θέση με -8 από τον 4ο Ολυμπιακό.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Ματίας Αλμέιδα κατέβασε την ΑΕΚ με τον Αθανασιάδη αντί του τραυματία Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Σιντιμπέ ήταν η τετράδα στην άμυνα, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Σιμάνσκι και Πινέδα. Στα δύο άκρα ήταν οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον ενώ δίδυμο μπροστά ήταν ξανά οι Μάνταλος και Τσούμπερ, με τον Αραούχο να μένει προληπτικά εκτός για να προφυλαχθεί.

Στον αντίποδα, ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ και τετράδα στην άμυνα τους Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Οντουμπάτζο. Η τριάδα των Ζουλ, Τζούρασεκ και Νταρίντα ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Σουλεϊμάνοφ και Παναγίδη στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Πιο δυνατά η ΑΕΚ αλλά η πρώτη φάση άνηκε στον Άρη

Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, προσπαθώντας να δώσει γρήγορο τέμπο στο ματς αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στον Άρη. Στο 6’ μετά από σαραντάρα μπαλιά του Φαμπιάνο ο Οντουμπάτζο έφυγε στην πλάτη του Γκατσίνοβιτς και πάτησε στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.



Τσούμπερ και Πινέδα «άγγιξαν» το γκολ σε διπλή ευκαιρία

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις φάσεις στο ένατο λεπτό, με τον Μάνταλο να τροφοδοτεί τον Σιντιμπέ στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα στο απέναντι δοκάρι αλλά ο Οντουμπάτζο έκοψε σωτήρια σε κόρνερ. Η «Ένωση» ασκούσε ασφυχτική πίεση ψηλά και στο 19’ έφτασε μία «ανάσα» από το γκολ. Το πρέσινγκ οδήγησε σε λάθος του Σουλεϊμάνοφ, ο Τσούμπερ επωφελήθηκε και βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κουέστα ο οποίος τον νίκησε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπράμπετς έσωσε σχεδόν στη γραμμή το σουτ του Πινέδα.



Καλά στημένος ο Άρης, στο δοκάρι μέσω Κουέστα το σουτ του Μάνταλου

Η «Ένωση» είχε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια της αλλά δυσκολευόταν να βρει χώρους δράσης και να φτιάξει συνεργασίες κοντά στα καρέ του Άρη. Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς χτυπούσαν στο τρανζίσιον και δημιουργούσαν προβλήματα από τη δεξιά πλευρά με τον Οντουμπάτζο, ο οποίος στο 34’ έκανε επικίνδυνο γύρισμα, αλλά δεν υπήρξε κάποιος συμπαίκτης του για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μία από τις λίγες φορές που η ΑΕΚ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Άρη «άγγιξε» το γκολ με σουτ του Μάνταλου αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.



Μοιραίος ο Μορόν στο φινάλε του ημιχρόνου

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου άνηκε στον Άρη, όταν στο 44’ ο Οντουμπάτζο έκλεψε τη μπάλα από τον Γκατσίνοβιτς και γύρισε στον Μορόν, ο οποίος απέφυγε τον Σιμάνσκι αλλά το σουτ που επιχείρησε από θέση βολής ήταν αρκετά άστοχο.



Ο Βίντα έδωσε τη λύση στην «Ένωση»

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου άνηκε απόλυτα στην ΑΕΚ, η οποία είχε διαρκώς την μπάλα έξω από τα καρέ του Άρη αλλά συνέχιζε να παρουσιάζει πρόβλημα στην τελική ενέργεια. Εν τέλει η λύση ήρθε από στατική φάση όταν στο 59’ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Βίντα με δυνατή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Κακή αμυντική αντίδραση από τον Ντάριντα ο οποίος έχασε εντελώς τον Κροάτη στόπερ.



Πίεσε για δεύτερο γκολ η ΑΕΚ

Το γκολ έδειχνε να επηρεάζει τον Άρη ο οποίος είχε αρκετά ανοιχτές τις γραμμές του στα επόμενα λεπτά και κινδύνευσε με ένα γρήγορο δεύτερο τέρμα. Στο 62’ ο Γκατσίνοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ελίασον επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ εντός περιοχής με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Μάντζιος, που λίγο πριν το 1-0 είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Παγανίδη με τον Κάρλσον, έκανε πιο δημιουργικό το σχήμα στο 63’ με την είσοδο του Πάρντο αντί του Τζούρασεκ. Από την πλευρά του, ο Αλμέιδα «φρέσκαρε» την ομάδα με τριπλή αλλαγή στο 64’ βάζοντας τους Πόνσε, Άμραμπατ και Πιζάρο αντί των Τσούμπερ, Ελίασον και Μάνταλου.

Η ΑΕΚ είχε το μομέντουμ και πλησίασε σε ένα δεύτερο τέρμα. Στο 65’ ο Άμραμπατ έβγαλε «γλυκιά» σέντρα για τον Πόνσε ο οποίος έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εξ επαφής. Ένα λεπτό μετά ο Πόνσε απείλησε ξανά με προβολή, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Άρη αντέδρασε σωστά. Στο 68’ ήταν η σειρά του Γκατσίνοβιτς να απειλήσει, όταν μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Σιντιμπέ ο Σέρβος βρέθηκε μόνος του στο ύψος της περιοχής αλλά το τελείωμα του ήταν αρκετά άστοχο.



Έμεινε ως το τέλος στο ματς ο Άρης αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά

Ο Άρης δυσκολευόταν χαρακτηριστικά να κρατήσει μπάλα και δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 74’ μ’ ένα άστοχο σουτ του Οντουμπάτζο μέσα από την περιοχή.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 80 λεπτών οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε διπλή αλλαγή, με τους Μενέντες και Ζαμόρα να αντικαθιστούν τους Ντάριντα και Σουλεϊμάνοφ οι οποίοι δε βοήθησαν. Λίγο νωρίτερα ο Ζίνι πέρασε στη θέση του Γκατσίνοβιτς από πλευράς ΑΕΚ, η οποία συνέχιζε το πρέσινγκ ψηλά βάζοντας πολύ μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των «κίτρινων».

Η επόμενη φάση του Άρη ήρθε στο 84’ μ’ ένα αδύναμο σουτ του Κάρλσον το οποίο δεν προβλημάτισε τον Αθανασιάδη, ενώ στο 86’ ένα αβίαστο λάθος του Μουκουντί έφερε τον Ζαμόρα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ αλλά το τελείωμα του ήταν αρκετά άστοχο. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν ως το τέλος στο ματς αλλά υπέπιπταν σε εύκολα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν δημιούργησαν άλλη φάση για γκολ.

Το 1-0 έμεινε ως το τέλος, με την ΑΕΚ να περνάει μόνη στην 2η θέση με -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό ενώ ο Άρης διατηρήθηκε 5ος και στο -8 από την 4η θέση εκεί όπου βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (78' Ζίνι), Ελίασον (64' Άμραμπατ), Μάνταλος (64' Πισάρο), Τσούμπερ (64' Πόνσε)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Ζουλ, Τζούρασεκ (63' Πάρδο), Νταρίντα (81' Μενέντες), Παναγίδης (58' Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (81' Ζαμόρα), Μορόν

Τα στιγμιότυπα:



ΑΕΚ και Άρης τίμησαν τη μνήμη των Μιχάλη Κατσούρη και Άλκη Καμπανού


Πριν την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη, οι άνθρωποι των δύο ομάδων τίμησαν τους δολοφονημένους Άλκη Καμπανό και Μιχάλη Κατσούρη.

Αξιοσημείωτο ότι στο περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΑΕΚ υπήρχαν τα γράμματα Α και Μ, που παραπέμπουν σε Αλκης και Μιχάλης προς τιμήν των Αλκη Καμπανού και Μιχάλη Κατσούρη
ΑΕΚ - Άρης 1-0: Ο Βίντα έδωσε τη λύση στην «Ένωση» (video)
ΑΕΚ - Άρης 1-0: Ο Βίντα έδωσε τη λύση στην «Ένωση» (video)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πογιέτ: «Καμία πιθανότητα να παραμείνω, δεν μου είπαν ούτε ένα ευχαριστώ»
Πογιέτ: «Καμία πιθανότητα να παραμείνω, δεν μου είπαν ούτε ένα ευχαριστώ»
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ 1 ΣΧΟΛΙΟ
Η Καλλιθέα επέστρεψε στη Super League μετά από 18 χρόνια! (video)
Η Καλλιθέα επέστρεψε στη Super League μετά από 18 χρόνια! (video)
3 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
ΠΑΟΚ κατά ΕΡΤ: «Μας αντιμετωπίζετε ως ξένη ομάδα και περιμένουμε μία συγγνώμη»
ΠΑΟΚ κατά ΕΡΤ: «Μας αντιμετωπίζετε ως ξένη ομάδα και περιμένουμε μία συγγνώμη»
04/12/2023 20:55
Euro 2024: Μπάλα με μικροτσίπ για τα οφσάιντ και τα χέρια!
Euro 2024: Μπάλα με μικροτσίπ για τα οφσάιντ και τα χέρια!
04/12/2023 20:13
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: «Τριάρα»... μπαλάρα και ηγέτης Κωνσταντέλιας
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: «Τριάρα»... μπαλάρα και ηγέτης Κωνσταντέλιας
04/12/2023 19:51
Μπεος: «Από το 2024 θα υπάρξει νέος ιδιοκτήτης στον Βόλο»
Μπεος: «Από το 2024 θα υπάρξει νέος ιδιοκτήτης στον Βόλο»
04/12/2023 19:22
ΠΣΑΠΠ: «Τα μέτρα καταστολής στον Βόλο υπέρεβησαν κάθε μέτρο και κινδύνευσαν παίκτες και φίλαθλοι»
ΠΣΑΠΠ: «Τα μέτρα καταστολής στον Βόλο υπέρεβησαν κάθε μέτρο και κινδύνευσαν παίκτες και φίλαθλοι»
04/12/2023 17:49
ΟΦΗ: Στην έξοδο ο Νταμπράουσκας
ΟΦΗ: Στην έξοδο ο Νταμπράουσκας
04/12/2023 16:58
Κύπελλο Ελλάδας: Μόνο σε δύο ματς της φάσης των «16» θα υπάρχει VAR
Κύπελλο Ελλάδας: Μόνο σε δύο ματς της φάσης των «16» θα υπάρχει VAR
04/12/2023 16:12
Η Εισαγγελέας κάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τις καταγγελίες της ΠΑΕ
Η Εισαγγελέας κάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τις καταγγελίες της ΠΑΕ
04/12/2023 15:58
Ολυμπιακός: Έρχεται στην Ελλάδα για να αναλάβει ο Καρβαλιάλ
Ολυμπιακός: Έρχεται στην Ελλάδα για να αναλάβει ο Καρβαλιάλ
04/12/2023 14:26
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 4-0: «Πράσινο» πάρτι και πρωταθλητής χειμώνα! (video)
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 4-0: «Πράσινο» πάρτι και πρωταθλητής χειμώνα! (video)
03/12/2023 21:25
Περισσότερες ειδήσεις