Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έξω φρενών Ντεσάν και Γκριεζμάν: «Γιατί δεν είχε goal line technology;» (video)

Έξω φρενών Ντεσάν και Γκριεζμάν: «Γιατί δεν είχε goal line technology;» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
22/11/2023 00:43
Καθόλου καλά δεν πήραν στις τάξεις την Εθνική Γαλλίας, την ισοπαλία (2-2) με την Ελλάδα στην «OPAP Arena», στην τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2024.

Οι «μπλε» εδώ και καιρό είχαν «κλειδώσει» την πρωτιά στο γκρουπ και την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας, ωστόσο έψαχναν ακόμα μία νίκη που θα τους έφερνε σίγουρα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, στο φινάλε του 2024.

Ωστόσο η «γαλανόλευκη» τους χάλασε τα σχέδια και τους υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2.

Μάλιστα ο Ντιντιέ Ντεσάν και οι παίκτες του, με πρώτο και καλύτερο τον Αντουάν Γκριεζμάν, έκαναν παράπονα για τη φάση με το διπλό δοκάρι στο 89', όταν υποστηρίζουν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.



Είναι προφανές ότι ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το τι συνέβη, όμως ο VAR έκρινε ότι δεν είχε περάσει ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή της εστίας του Βλαχοδήμου.

Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον κόουτς των δευτεραθλητών κόσμου ο οποίος επισήμανε:

«Αυτό που με λυπεί είναι ότι μιλάμε για ένα ματς διεθνούς επιπέδου. Θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι που θα κρινόταν η πρόκριση. Να το παίζουμε σε ένα γήπεδο, στο οποίο δεν υπάρχει Goal Line Technology είναι κάπως… Γιατί δεν υπήρχε Goal Line Technology;

Δεν υπήρχε γιατί… κοστίζει ακριβά. Προφανώς και αυτό δεν συνάδει με τις απαιτήσεις στο ανώτερο επίπεδο. Βάζω την θέση μου σε αυτή των διαιτητών. Υποφέρουν. Ο κύριος από το VAR είναι σίγουρος 99% ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή, όμως μένει αυτό το 1% που με βάση τις φωτογραφίες… Τέλος πάντων.

Χάσαμε την ευκαιρία να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας της FIFA στο τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, δεν ήταν η απουσία Goal Line Technology που μας έκανε να δεχθούμε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, κάναμε αυτό που έπρεπε για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και να θέσουμε τις βάσεις για να το κερδίσουμε».


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γκριεζμάν πρόσθεσε:

«Δεν υπήρχε goal line technology έτσι; Η UEFA έχει πολλά λεφτά, αλλά δεν καταφέρνει να τα βάζει όλα όπως πρέπει, ώστε να ξέρουμε αν υπήρχε στην συγκεκριμένη φάση στο τέλος ένα γκολ ή όχι. Αν θέλουν να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια, τους ζητάμε ακόμα περισσότερη τεχνολογία».

Είναι προφανές ότι η φάση ναι μεν ήταν αμφισβητούμενη, ωστόσο και οι Γάλλοι δεν έχουν συνηθίσει να «γκελάρουν» και τους... κακοφάνηκε!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.