Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Απίστευτη πρόκριση της Εθνικής Κ19 στην Elite Round με αναπάντεχο «δώρο» της Λιθουανίας

Απίστευτη πρόκριση της Εθνικής Κ19 στην Elite Round με αναπάντεχο «δώρο» της Λιθουανίας

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
21/11/2023 22:24
Στην Elite Round θα δώσει το «παρών» η Εθνική Ελλάδας Νέων, αφού εξασφάλισε την πρόκριση μετά από ένα απίθανο φινάλε στον προκριματικό όμιλο που συμμετείχε.

Το συγκρότημα του Τάσου Θέου ηττήθηκε νωρίτερα σήμερα από την οικοδέσποινα Τουρκία με 1-0 και ουσιαστικά βρισκόταν με το ένα... πόδι εκτός συνέχειας, αφού είχε γνωρίσει την ήττα με το ίδιο σκορ και από τη Λευκορωσία.

Παρ' όλα αυτά η Λιθουανία νίκησε με 2-0 τη Λευκορωσία κάνοντας μεγάλο δώρο στη «γαλανόλευκη», αφού έφερε τη διαφορά τερμάτων υπέρ της στην τριπλή ισοβαθμία στους τρεις πόντους, που προέκυψε ανάμεσα σε Έλληνες, Λευκορώσους και Λιθουανούς.

Για την τελική κατάταξη μέτρησε ο συντελεστής τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των τριών που ισοβάθμησαν κι έτσι η Λιθουανία (2-0 επί της Λευκορωσίας και ήττα 1-2 από την Ελλάδα) πήρε την πρόκριση με 3-2. Ακολούθησε η Ελλάδα με συντελεστή 2-2 και τελευταία η Λευκορωσία με 2-3, ενώ η Τουρκία με 3Χ3 είχε συγκεντρώσει 9 πόντους ούσα σίγουρη πρώτη.

Στην τελική φάση προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι από τους 13 ομίλους και ο καλύτερος τρίτος. Στην επί μέρους βαθμολογία όλων των τρίτων, όμως, μετρούν μόνο τα αποτελέσματα εναντίον των δύο πρώτων και διαγράφεται το αποτέλεσμα με την τελευταία ομάδα του ομίλου.

Έτσι, η Ελλάδα «έσβησε» την ήττα από την Λευκορωσία και σε δυο αγώνες (με Τουρκία και Λιθουανία) συγκέντρωσε τρεις βαθμούς, παίρνοντας το εισιτήριο για την Elite Round αφού καμία από τις υπόλοιπες 12 τρίτες των άλλων ομίλων δεν είχε αντίστοιχη συγκομιδή!

Η τύχη, λοιπόν, ήταν σήμερα στο πλευρό της εθνικής μας ομάδας, που θα δώσει το «παρών» στην επόμενη φάση και στους 7 ομίλους των 4, από τις οποίες μόνο η πρώτη προκρίνεται στην τελική φάση της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.