Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογιέτ: «Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα αλλά θέλω περισσότερα και πιο γρήγορα»

Πογιέτ: «Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα αλλά θέλω περισσότερα και πιο γρήγορα»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
20/11/2023 15:40
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Γκουστάβο Πογιέτ, παραχώρησε δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο, κάνοντας απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του στη «γαλανόλευκη» και τονίζοντας πως δεν θέλει να αποχωρήσει από την τεχνική της ηγεσία παρά την έντονη φημολογία.

Ακόμα δήλωσε πως απαιτεί περισσότερα και πιο γρήγορα από τους παράγοντες, ώστε να επιτευχθεί συνέπεια και συνέχεια του έργου που «χτίζουν», ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά στο τελευταίο ματς των προκριματικών του Euro 2024 με τη Γαλλία, που αποτελεί δυνατό τεστ ενόψει των μπαράζ του Nations league τον Μάρτιο, όπου η Ελλάδα θα διεκδικήσει μία θέση στην τελική φάση του Euro.

«Αυτός ο αγώνας πρέπει να χρησιμεύσει ως προετοιμασία με πολλή ευφυΐα. Να είμαστε ταπεινοί και να αποδεχθούμε την πραγματικότητα: Η Γαλλία είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα. Είναι η καλύτερη στον κόσμο με την Αργεντινή. Πρέπει όμως να βρούμε μια φόρμουλα για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε αυτή τη διαφορά επιπέδου» δήλωσε αρχικά ο Πογιέτ, που παράλληλα αναφέρθηκε και στο συναπάντημά του με τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Ντιντιέ Ντεσάν: «Προσπαθώ να παρακολουθώ πάντα και να μαθαίνω. Ο Ντιντιέ Ντεσάν είναι ένα παράδειγμα της ικανότητάς που έχει κάποιος να παίρνει τις σωστές αποφάσεις κάθε στιγμή. Είχε ήδη αυτή την ποιότητα και αυτή την ευφυΐα ως παίκτης, την ανέπτυξε ως προπονητής. Καταφέρνει να επανεφεύρει τον εαυτό του, να ενσωματώνει νέους παίκτες σταδιακά, με μεγάλη επιτυχία».

Για την παρουσία του στον πάγκο της Ελλάδας, ανέφερε ότι: «Όταν έφτασα, είχαμε τρεις στόχους: να αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά, να φέρουμε κόσμο πίσω στο γήπεδο και να προκριθούμε στο Euro 2024», περιγράφει. Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της στο Nations League, οι φίλαθλοι επέστρεψαν και η εθνική παραμένει στην προσπάθειά της για την πρόκριση στο Euro-2024».

Όσο για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του που προκάλεσαν τα σενάρια για το μέλλον του: «Δεν θέλω σίγουρα να φύγω από εδώ. Αν μιλάω, είναι για να γίνουν τα πράγματα. Χρειαζόμαστε συνέχεια και συνέπεια. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες μου, ζητάω και από τους παράγοντες. Θέλω περισσότερα, πιο γρήγορα. Έτσι κερδίζουμε όλοι μαζί».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.