Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Γαλλία διέλυσε με... 14-0 το Γιβραλτάρ πριν το ματς με την Ελλάδα!

Η Γαλλία διέλυσε με... 14-0 το Γιβραλτάρ πριν το ματς με την Ελλάδα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/11/2023 23:41
Η Γαλλία προτού ταξιδέψει για το ματς με την Ελλάδα στην «OPAP Arena», δεν έδειξε κανένα οίκτο απέναντι στο Γιβραλτάρ, το οποίο διέλυσε με… 14-0 στην Νίκαια, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 18’, και έκανε το 7x7 στον όμιλο! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη στην ιστορία των προκριματικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Επίδειξη δύναμης με τον πλέον επιβλητικό τρόπο έκανε η Γαλλία απέναντι στους ημι-επαγγελματίες του Γιβραλτάρ, διαλύοντας τους με 14-0 στην Νίκαια για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro.

Αν και βαθμολογικά αδιάφοροι, οι «τρικολόρ» έδειξαν από πολύ νωρίς τις διαθέσεις τους, παίρνοντας προβάδισμα τριών τερμάτων πριν το πρώτο 20λεπτο. Στο 3’ ο Σάντος υπέπεσε σε αυτογκόλ για το 1-0 ενώ ένα λεπτό μετά ο Τιράμ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Ο 17χρονος Ζαίρ-Εμερί σκόραρε στο ντεμπούτο του κάνοντας το 3-0 στο 16’ και γράφοντας ιστορία αφού έγινε ο νεότερος σκόρερ της Εθνικής Γαλλίας μετά το μακρινό 1914. Δύο λεπτά μετά όμως δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα στον αστράγαλο από τον Σάντος και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να αποβάλλεται.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εφιαλτική για το Γιβραλτάρ αφού ο Εμπαπέ μπήκε στο χορό των γκολ σκοράροντας με πέναλτι στο 30’, ενώ λίγο αργότερα οι παίκτες του Ντεσάν πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα τριών λεπτών με Κλάους (34’), Κομάν (36’) και Φοφανά (37’). Το 7-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου αλλά οι Γάλλοι θα σκόραραν άλλα τόσα στην επανάληψη.

Παραδόξως το πρώτο γκολ άργησε αφού ήρθε στο 63’ με τον Ραμπιό αλλά ήταν να μη γίνει η… αρχή. Στο 65’ ο Κομάν μπήκε για δεύτερη φορά στον πίνακα των σκόρερ ενώ στο 73’ ο Ντεμπελέ έκανε το 10-0 λίγο μετά την είσοδο του στο ματς. Ο Εμπαπέ πέτυχε και αυτός δεύτερο στο 74’ και οχτώ λεπτά μετά ολοκλήρωσε το χατ-τρικ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 12-0. Τη σκυτάλη πήρε ο Ζιρού ο οποίος μπήκε στο ματς στο δεύτερο μέρος και σκόραρε δις στα τελευταία λεπτά (89’, 90+1’) για το τελικό 14-0.

Πρόκειται για νίκη-ρεκόρ σε προκριματικά Euro, ξεπερνώντας το 13-0 της Γερμανίας επί του Σαν Μαρίνο τον Σεπτέμβριο του 2006. Η Γαλλία έκανε έτσι το 7x7 στον όμιλο σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη στην ιστορία της.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.