Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σοκ στην Έβερτον: Αφαίρεση δέκα βαθμών για οικονομικές παραβάσεις!

Σοκ στην Έβερτον: Αφαίρεση δέκα βαθμών για οικονομικές παραβάσεις!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/11/2023 14:34
Η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση δέκα βαθμών για φερόμενη παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας της Πρέμιερ Λιγκ. Η τιμωρία ισχύει άμεσα και τα «ζαχαρωτά», που έπεσαν στην προτελευταία θέση, θα ασκήσουν έφεση.

«Βόμβα» στην Πρέμιερ Λιγκ καθώς η Έβερτον κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των κανόνων του Οικονομικού Fair Play του πρωταθλήματος και της επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης δέκα βαθμών η οποία έχει άμεση ισχύ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Έβερτον από 14 βαθμούς έπεσε στους 4 και ισοβαθμεί με την Μπέρνλι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όντας στο -5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα «ζαχαρωτά» μέσω ανακοίνωσης γνωστοποίησαν πως θα ασκήσουν έφεση, χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση. Παράλληλα τόνισα πως θα παρακολουθήσουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε άλλες σχετικές περιπτώσεις, αναφερόμενοι προφανώς για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζου άλλες ομάδες του πρωταθλήματος όπως η Μάντσεστερ Σίτι.

Όλοι οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ αξιολογούνται για τη συμμόρφωσή τους με τους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας κάθε χρόνο. Οι κανόνες υπαγορεύουν ότι οι σύλλογοι επιτρέπεται να χάσουν το πολύ 105 εκατ. λίρες σε τρία χρόνια, αλλά η Έβερτον κατέγραψε απώλειες 370 εκατ. λιρών μεταξύ 2018 και 2021.

Ο σύλλογος ανέφερε σε δήλωση τον Μάρτιο ότι ήταν «απόλυτα σίγουροι» ότι συμμορφώνονταν με όλους τους οικονομικούς κανόνες και κανονισμούς.

Όπως αποκαλύπτει η Opta, η μοναδική ομάδα που απέφυγε τον υποβιβασμό στην Πρέμιερ Λιγκ έχοντας τέσσερις βαθμούς ή λιγότερους μετά από 12 αγωνιστικές είναι η... Έβερτον τη σεζόν 1994-95!Η τελευταία φορά που ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών ήταν η Πόρτσμουθ το 2010 όταν και της επιβλήθηκε -9 και εν τέλει υποβιβάστηκε. Η Μίντλεσμπρο είναι η άλλη ομάδα που τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, καθώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί σε αγώνα με την Μπλάκμπερν τη σεζόν 1996-97 και της αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί. Και αυτή υποβιβάστηκε στο φινάλε της σεζόν.

Η ανακοίνωση της Έβερτον:

Η Έβερτον Football Club είναι σοκαρισμένη και απογοητευμένη από την απόφαση της Επιτροπής της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Σύλλογος πιστεύει ότι η Επιτροπή έχει επιβάλει μια εντελώς δυσανάλογη και άδικη αθλητική κύρωση. Ο Σύλλογος έχει ήδη κοινοποιήσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στην Πρέμιερ Λιγκ. Η διαδικασία προσφυγής θα ξεκινήσει τώρα και η υπόθεση του Συλλόγου θα εκδικαστεί από ένα Συμβούλιο Προσφυγών που θα διοριστεί σύμφωνα με τους κανόνες της Πρέμιερ Λιγκ σε εύθετο χρόνο.

Η Έβερτον υποστηρίζει ότι ήταν ανοιχτή και διαφανής στις πληροφορίες που παρείχε στην Πρέμιερ Λιγκ και ότι πάντα σεβόταν την ακεραιότητα της διαδικασίας. Ο Σύλλογος δεν αναγνωρίζει τη διαπίστωση ότι παρέλειψε να ενεργήσει με τη μέγιστη καλή πίστη και δεν κατανοεί ότι ήταν ισχυρισμός που διατυπώθηκε από την Πρέμιερ Λιγκ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τόσο η σκληρότητα όσο και η αυστηρότητα της κύρωσης που επιβλήθηκε από την Επιτροπή δεν αντικατοπτρίζουν ούτε δίκαια ούτε εύλογα τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν.

Ο Σύλλογος θα παρακολουθεί επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις που αφορούν τους Κανόνες Κέρδους και Βιωσιμότητας της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Έβερτον δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω αυτό το θέμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.