Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2: Έχασε το απόλυτο αλλά «σφράγισε» την πρόκριση ο «Δικέφαλος» (video)

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2: Έχασε το απόλυτο αλλά «σφράγισε» την πρόκριση ο «Δικέφαλος» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/11/2023 21:43
Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του κόντρα στην Αμπερντίν, δέχτηκε δύο γκολ σε δύο τελικές των Σκωτσέζων και έφερε ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα, όμως παρέμεινε πρώτος και σφράγισε και μαθηματικά την πρόκριση για τα νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ πριν τον «τελικό» με την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη. Τάισον (23’) και Σαμάτα (67’) οι σκόρερ για τον «Δικέφαλο», που έχασε το απόλυτο στον όμιλο, προηγήθηκαν με Ντακ (14’) οι φιλοξενούμενοι και ισοφάρισαν με απευθείας φάουλ του ΜακΓκράθ (70’).

Η πρώτη ελληνική ομάδα που εξασφάλισε πρόκριση σε ευρωπαϊκά νοκ-άουτ είναι ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στο 2-2 με την Αμπερντίν στην Τούμπα και δεν κατάφερε να κάνει το 4x4 στον όμιλο ωστόσο μετά τη νίκη της Άιντραχτ με 1-0 στο Ελσίνκι, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν την απόλυτη υπεροχή στο παιχνίδι, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και πέτυχαν δύο γκολ, όμως δέχτηκαν ισάριθμα από μία επίθεση των Σκωτσέζων. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 14’ με τον Ντακ κόντρα στη ροή αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε, ισοφάρισε στο 23’ με όμορφο γκολ του Τάισον και είχε δύο δοκάρια για να ολοκληρώσει την ανατροπή πριν το ημίχρονο. Αυτή επιτεύχθηκε στο 67’ με τον νεοεισελθόντα Σαμάτα, αλλά η Αμπερντίν, χωρίς να είχε πατήσει περιοχή στο δεύτερο μέρος, ισοφάρισε τρία λεπτά μετά με απευθείας χτύπημα φάουλ του ΜακΓκραθ.

Ο ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα στα τελευταία λεπτά για το νικητήριο γκολ αλλά δεν κατάφερε να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Αμπερντίν και έμεινε στο 2-2. Παρόλα αυτά, το τελικό σκορ σε συνδυασμό με τη νίκη της Άιντραχτ στο Ελσίνκι του επέτρεψε να εξασφαλίσει την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν τους 10 βαθμούς και βρίσκονται στο +1 από την Άιντραχτ πριν τη μάχη κορυφής στην Φρανκφούρτη την επόμενη αγωνιστική. Ο «Δικέφαλος» θα ταξιδέψει για δύο αποτελέσματα στην Γερμανία, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε την ομάδα με Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας τους Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Μπάμπα. Δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσιγγάρας-Σβαμπ με τον Κωνσταντέλια πιο μπροστά τους σε ρόλο δεκαριού. Ντεσπόντοφ και Τάισον ήταν στα δύο άκρα ενώ ο Τόμας στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Μπάρι Ρόμπσον έκανε την έκπληξη αφήνοντας στον πάγκο τον φορ Μιόφσκι. Μπόγιαν Μιόφσκι, κατεβάζοντας την ομάδα με 5-4-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρόος, τριάδα στην άμυνα οι Ρούμπεζιτς, Γκάρντενμαν, ΜακΚένζι ενώ οι Γιένσεν και Ντέβλιν είχαν ρόλο μπακ-χαφ. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μπάρον και Σίνι, ακραίοι χαφ οι ΜακΓκραθ και Ντάνκαν ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντακ.

Κυρίαρχος από το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ αλλά δέχτηκε γκολ κόντρα στη ροή

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τον τρόπο να βρει διαδρόμους για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Αμπερντίν. Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε κάποια φάση στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 14’ οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία. Ο Ντέβλιν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κουλιεράκης δεν μπόρεσε για λίγο να απομακρύνει και ο Ντανκ με όμορφη σεντερφορίσια κίνηση, γύρισε το κορμί του αποφεύγοντας τον Εκόνγκ προτού «εκτελέσει» τον Κοτάρσκι για το 0-1.



Ισοφάρισαν άμεσα με γκολάρα οι Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχτηκε κόντρα στη ροή, απείλησε για πρώτη φορά στο 22’ μ’ ένα άστοχο σουτ του Σβαμπ και ένα λεπτό μετά έφερε το σκορ στα ίσα μ’ ένα υπέροχο γκολ. Ο Τάισον έφυγε στην κόντρα επίθεση και έδωσε στον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος του γύρισε υπέροχα τη μπάλα και ο Βραζιλιάνος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1. Το ξεκίνημα της φάσης προήλθε από κάθετη πάσα του Κωνσταντέλια ενώ ο Μπράντον με την κίνηση του στην περιοχή πήρε πάνω του όλη την σκωτσέζικη άμυνα αφήνοντας αφύλαχτο τον σκόρερ.



Δύο δοκάρια για την ανατροπή πριν το ημίχρονο

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχιζε να πιέζει και στο 28’ είχε δοκάρι για την ανατροπή όταν μετά από σέντρα του Μπάμπα από τα αριστερά, ο Ρούμπεζιτς στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στη δεξιά δοκό της εστίας του.

Το παιχνίδι παιζόταν διαρκώς κοντά στα καρέ της Αμπερντίν και στο 37’ οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» ξανά το 2-1 με τον Σβαμπ να μη βρίσκει για εκατοστά τη μπάλα με προβολή στη μικρή περιοχή έπειτα από εξαιρετική σέντρα με εξωτερικό φάλτσο από τον Τάισον.

Οι χαμένες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν αφού στο 42’ ο Τόμας σούταρε μετά από γύρισμα του Μπάμπα τραντάζοντας το δοκάρι της Αμπερντίν. Το 1-1 έμεινε ως το ημίχρονο, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να μην είχε δεχτεί άλλη φάση από τους Σκωτσέζους πλην αυτής του γκολ.



Μπήκε δυναμικά στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ και το γύρισε με τον νεοεισελθόντα Σαμάτα

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει αρκετά δυναμικά έχοντας δύο καλές στιγμές στο 47’. Αρχικά ο Κωνσταντέλιας επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής υποχρεώνοντας τον Ρόος να διώξει σε κόρνερ, ενώ από την εκτέλεση σουτ, ο Κουλιεράκης πήρε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι αναγκάζοντας τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να απομακρύνει σε νέο κόρνερ.

Ο τεχνικός της Αμπερντίν βλέποντας την ομάδα του να δέχεται αρκετή πίεση «φρέσκαρε» την ομάδα αλλάζοντας αμυντικό μέσο (Πολβάρα αντί Σίνι) και χαφ (Χέις αντί Ντάνκαν). Ο Λουτσέσκου απάντησε στο 65’ περνώντας τον Οζντόεφ αντί του Τσιγγάρα στον άξονα και τον Σαμάτα αντί του Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.

Δύο μόλις λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς ο Σαμάτα κατάφερε να χριστεί σκόρερ ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τον ΠΑΟΚ. Στο 67’ μετά από σέντρα του Τάισον, ο Έκονγκ έδωσε με κεφαλιά στον Σαμάτα και αυτός από κοντά «έγραψε» το 2-1 βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα.



Ισοφάρισαν από το... πουθενά οι Σκωτσέζοι

Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί η Αμπερντίν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 από το… πουθενά, σκοράροντας με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του ΜακΓκραθ.



Άκαρπη η υπεροχή των «ασπρόμαυρων»

Ένα λεπτό πριν το γκολ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για εκτός φάσης χτύπημα του Ρούμπεζιτς στον Σαμάτα αλλά ο Αλβανός διαιτητής δεν έδωσε κάτι ούτε ενημερώθηκε από το VAR.

Ο ΠΑΟΚ ισοφαρίστηκε χωρίς να επιτρέψει στην Αμπερντίν να βρεθεί στην περιοχή του και αναγκάστηκε να βγει ξανά μπροστά με στόχο να ανακτήσει το προβάδισμα. Στο 73’ το σουτ του Κωνσταντέλια βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ ενώ στο επόμενο λεπτό ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «ασπρόμαυρων» για ανατροπή του Κουλιεράκη όμως μετά από τσεκάρισμα του VAR πήρε πίσω την απόφαση του.



Με το ματς ισόπαλο στο τελευταίο τέταρτο ο Ρόμπσον αποφάσισε να ρισκάρει περνώντας τον φορ Μιόφσκι αντί του επιθετικού χαφ ΜακΓκράθ ενώ άλλαξε και τον άλλο του στράικερ βάζοντας τον Σόκλερ αντί του Ντακ. Ο Λουτσέσκου από την πλευρά του έβαλε τον Ζίβκοβιτς στο 82’ αντί του Ντεσπότοφ και άλλαξε τους μπακ περνώντας τους Κετζιόρα και Σοάρες αντί των Βιεϊρίνια και Μπάμπα, με τον τελευταίο να είχε πρόβλημα τραυματισμού.

Το σκηνικό δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να πίεζε ασφυχτικά για το νικητήριο γκολ, ωστόσο με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Ράφα Σοάρες (86'), που υποχρέωσε σε επέμβαση τον Ρόος, δεν απείλησε με αξιώσεις. Το 2-2 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα, με την ελληνική ομάδα να εξαφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου, με τον ΠΑΟΚ να παίζει για δύο αποτελέσματα αφού βρίσκεται στο +1 από τη γερμανική ομάδα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (82’ Κεντζιόρα), Έκονγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα (85’ Ράφα Σοάρες), Τσιγγάρας (65’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (82’ Α. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας (64’ Σαμάτα).

Αμπερντίν (Μπάρι Ρόμπσον): Ρόος, Γιένσεν, Ρούμπεζιτς, Γκάρντενμαν, ΜακΚένζι, Ντέβλιν, Σίνι (61’ Πολβάρα), Μπάρον, Ντάνκαν (61’ Χέις), ΜακΓκράθ (79’ Μιόφσκι), Ντακ (85’ Σόκλερ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Επεισόδιο Σαλάχ - Κλοπ και «μπηχτές» από τον Αιγύπτιο - «Αν μιλήσω θα ανάψουν... φωτιές»
Επεισόδιο Σαλάχ - Κλοπ και «μπηχτές» από τον Αιγύπτιο - «Αν μιλήσω θα ανάψουν... φωτιές»
45 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 39-32: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup για τους «ερυθρόλευκους»
Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 39-32: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup για τους «ερυθρόλευκους»
45 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Ρεν - Παναθηναϊκός 3-1: «Πλήρωσε» ακριβά τα ατομικά λάθη κι έχασε μεγάλη ευκαιρία το «τριφύλλι» (video)
Ρεν - Παναθηναϊκός 3-1: «Πλήρωσε» ακριβά τα ατομικά λάθη κι έχασε μεγάλη ευκαιρία το «τριφύλλι» (video)
09/11/2023 21:39
Επίσημο! Ατλέτικο Μαδρίτης και Σιμεόνε συνεχίζουν μαζί έως το 2027
Επίσημο! Ατλέτικο Μαδρίτης και Σιμεόνε συνεχίζουν μαζί έως το 2027
09/11/2023 20:37
Αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας του Ντίας μετά από 13 μέρες απαγωγής
Αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας του Ντίας μετά από 13 μέρες απαγωγής
09/11/2023 19:55
Απίστευτο σκηνικό στο Περού με τα φώτα να κλείνουν για να μην κάνει φιέστα η πρωταθλήτρια Ουνιβερσιτάριο (video)
Απίστευτο σκηνικό στο Περού με τα φώτα να κλείνουν για να μην κάνει φιέστα η πρωταθλήτρια Ουνιβερσιτάριο (video)
09/11/2023 19:27
Η Stoiximan επέστρεψε το ποντάρισμα σε όσους επηρεάστηκαν από την αποβολή του Αντετοκούνμπο
Η Stoiximan επέστρεψε το ποντάρισμα σε όσους επηρεάστηκαν από την αποβολή του Αντετοκούνμπο
09/11/2023 19:22
Σιωπηρή τιμωρία από ΚΕΔ: Δεν όρισε τους διαιτητές των Λαμία - Παναθηναϊκός και Κηφισιά - ΑΕΚ
Σιωπηρή τιμωρία από ΚΕΔ: Δεν όρισε τους διαιτητές των Λαμία - Παναθηναϊκός και Κηφισιά - ΑΕΚ
09/11/2023 19:16
Η Ρεάλ Μαδρίτης «έδεσε» τον Βαλβέρδε ως το 2029!
Η Ρεάλ Μαδρίτης «έδεσε» τον Βαλβέρδε ως το 2029!
09/11/2023 18:57
Ολυμπιακός: Τέλος ο Χρήστος Θέος μετά από δώδεκα χρόνια
Ολυμπιακός: Τέλος ο Χρήστος Θέος μετά από δώδεκα χρόνια
09/11/2023 15:09
Οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής στη Stoiximan Super League
Οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής στη Stoiximan Super League
09/11/2023 12:46
Με φιλάθλους και στο «Βελοντρόμ» το Μαρσέιγ-Λυών - Καταθέτουν έφεση οι «Λιονέ»
Με φιλάθλους και στο «Βελοντρόμ» το Μαρσέιγ-Λυών - Καταθέτουν έφεση οι «Λιονέ»
09/11/2023 12:11
Περισσότερες ειδήσεις