Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπόκα Τζούνιορς - Φλουμινένσε 1-2: Το σήκωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της η «Φλουζάο» στο «Μαρακανά» (video)

Μπόκα Τζούνιορς - Φλουμινένσε 1-2: Το σήκωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της η «Φλουζάο» στο «Μαρακανά» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
5/11/2023 00:56
Σ' έναν τελικό που τα είχε όλα, η Φλουμινένσε νίκησε 2-1 την Μπόκα Τζούνιορς στο «Μαρακανά» και κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η «Φλουζάο» αντιμετώπισε εντός έδρας τους «Σενέιζες» και τους υποχρέωσε να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι έπειτα από ένα άκρως συναρπαστικό ματς.



Η ομάδα του Φερνάντο Ντινίζ -ο οποίος θεωρείται ανερχόμενος τεχνικός στη Βραζιλία και εργάζεται παράλληλα για έναν χρόνο και στην άκρη του πάγκου της «Σελεσάο»- αν και ήταν γηπεδούχος, τυπικά ήταν φιλοξενούμενη.

Μετά από ένα επιεικώς μέτριο πρώτο μέρος άνοιξε το σκορ στο 36' με ωραίο γκολ του επιθετικού Κάνο που με 13 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.



Στην επανάληψη η εικόνα του τελικού άλλαξε και ο Αντβίνκουλα με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή στο 72', έφερε το ματς στα ίσα και στην ουσία το έστειλε στην παράταση.





Στις καθυστερήσεις βέβαια η «Φλου» έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπαρμπόσα να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.



Όλα κρέμονταν σε μία... κλωστή στο έξτρα ημίωρο και στο 99' ο Τζον Κένεντι με εκπληκτικό σουτ έβαλε ξανά σε θέση «οδηγού» τους Βραζιλιάνους. Ωστόσο πάνω στην έκσταση των πανηγυρισμών, ξέχασε ότι είχε κάρτα και πήγε στην εξέδρα να πανηγυρίσει, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.



Παρ' όλα αυτά η Μπόκα είχε χάσει τελείως το μυαλό της και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ο Φάμπρα χτύπησε αντίπαλό του και μετά από χρήση VAR άφησε κι εκείνος με δέκα την ομάδα του.



Στο δεύτερο μέρος του έξτρα ημιώρου η ομάδα του Χόρχε Αλμιρόν πίεσε αφόρητα, αδυνατώντας όμως να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες και η Φλουμινένσε ήταν εκείνη που «άγγιξε» ένα τρίτο γκολ, με τον Γκούγκα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Η αγωνία διατηρήθηκε στα ύψη μέχρι το φινάλε, ωστόσο όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα, η Φλουμινένσε ανέβηκε στον θρόνο για παρθενική φορά στην ιστορία της και η Μπόκα έμεινε στους έξι τίτλους και δίχως να τα έχει καταφέρει από το 2007.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά ήταν δίκαιη η έκβαση, καθώς η «Φλουζάο» ήταν καλύτερη ομάδα σε όλη τη σεζόν, ενώ η Μπόκα έφτασε στον τελικό, παίρνοντας τρεις προκρίσεις στα πέναλτι, μετά τη φάση των ομίλων!

Έτσι λοιπόν το σύνολο του Φερνάντο Ντινίζ έγραψε ιστορία, στη δεύτερη παρουσία του κλαμπ στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά το 2008, όταν είχε ηττηθεί από τη Λίγκα ντε Κίτο.

Μεταξύ των φυσιογνωμιών των θριαμβευτών, ο Μαρσέλο ο οποίος πέρασε πέρσι δίχως επιτυχία από τον Ολυμπιακό και ήταν συγκινημένος, αλλά και ο βετεράνος Φελίπε Μέλο ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα κι έκλαιγε σαν μωρό παιδί, μετά την κατάκτηση του τρίτου Κόπα Λιμπερταδόρες στην καριέρα του.

Από την πλευρά των ηττημένων, ξεχώρισε ο Καβάνι ο οποίος είχε δηλώσει ότι ήταν το σημαντικότερο ματς της καριέρας του, όμως αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και δεν βοήθησε καθόλου.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.