Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ 2-1: Μάγκες «ερυθρόλευκοι» και «ζωντανοί» για την πρόκριση (video)

Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ 2-1: Μάγκες «ερυθρόλευκοι» και «ζωντανοί» για την πρόκριση (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
26/10/2023 21:45
O Oλυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Γουέστ Χαμ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και μπήκε ξανά στο «κόλπο» της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Με μία καταπληκτική εμφάνιση και πολλούς διακριθέντες, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν παραπάνω οι Φορτούνης, Έσε, Καμαρά και Πορόζο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο μέρος με τέρματα των Φορτούνη (33') και Ρόντινεϊ (45'+1') βάζοντας βάσεις νίκης. Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν» φτάνοντας κοντά σε περισσότερα τέρματα, αλλά η μείωση από τον Πακετά στο 89' έκανε το φινάλε της αναμέτρησης ιδιαίτερα δραματικό, με τους Πειραιωτες ωστόσο να κρατούν τελικά το πολύτιμο τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός έτσι μετά την πρώτη του νίκη, ανέβηκε στους 4 βαθμούς παραμένοντας στην 3η θέση του ομίλου, αφού Φράιμπουργκ και Γουέστ Χαμ προπορεύονται με έξι πόντους στην ισόβαθμες κορυφή, ενώ η Μπάτσκα Τόπολα που ηττήθηκε με 3-1 εντός έδρας στο άλλο ματς του ομίλου που διεξαγόταν την ίδια ώρα, παρέμεινε με έναν βαθμό στην τελευταία θέση.

Με πλάνο και «μαγικό» Φορτούνη τα «σφυριά» βρέθηκαν στο... καναβάτσο

Με την ορμή που του δίνει πάντα η έδρα του, ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει ψηλά τη Γουέστ Χαμ από το ξεκίνημα, έχοντας σε ψηλά μέτρα και την άμυνά του.

Η απόφαση του Μαρτίνεθ να τοποθετήσει την τριάδα Καμαρά - Αλεξανδρόπουλου μαζί με τον επανακάμψαντα Έσε στο κέντρο, έδωσε ταχύτητα αλλά και καλή κυκλοφορία στον Ολυμπιακό που στο 9' απείλησε με τον Αλεξανδρόπουλο να πατάει περιοχή και να σουτάρει δυνατά, αλλά τον Αρεολά να μπλοκάρει.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, έχοντας παραταχθεί με αρκετές αλλαγές, συναντούσαν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά παρ' όλα αυτά στο 11' έκαναν αισθητή την παρουσία τους με ατομική ενέργεια του Μπενραχμά που μπήκε στην περιοχή από δεξιά αλλά πλάσαρε πολύ άστοχα από πλάγια θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» σταδιακά κέρδισαν κατά κράτος τη «μάχη» του κέντρου, πιέζοντας πολύ τα χαφ αλλά και τα στόπερ της Γουέστ Χαμ, που έμοιαζε «κομμένη» στα δύο. Παρ' όλα αυτά αυτή υπεροχή των γηπεδούχων δεν συνδυαζόταν με κλασσικές ευκαιρίες, παρά μόνο με καλές προϋποθέσεις -κυρίως από τα πλάγια- αφού ο Ελ Κααμπί έμοιαζε αρκετά αποκομμένος και η μπάλα δεν έφτανε σε αυτόν εύκολα.

Το βασικό ζήτημα ήταν πως δεν πατούσαν την περιοχή αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού και την πρώτη φορά που ο Καμαρά το έκανε στο 24', ο Ποντένσε τον βρήκε με γλυκιά σέντρα, αλλά ο Αφρικανός χαφ έκανε «τσαφ» στην προσπάθειά του να σουτάρει στην κίνηση.

Οι φιλοξενούμενοι την ίδια ώρα προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο από στημένες φάσεις, αλλά Ρέτσος και Πορόζο «καθάριζαν» εύκολα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 33', με τον Ορτέγκα να κλέβει τη μπάλα και να πασάρει στον Έσε κι αυτός με τη σειρά του στον Φορτούνη, που ελίχθηκε ανάμεσα σε τρεις παίκτες της Γουέστ Χαμ στον άξονα και εξαπέλυσε «ξερό» δεξί σουτ από τα 20 μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Αρεολά, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.



Το «Καραϊσκάκη» είχε πάρει... φωτιά και οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι το μομέντουμ και μετά από κλέψιμο του Έσε ξανά, «άγγιξαν» ένα δεύτερο γκολ στο 36', αφού Ποντένσε και Ρόντινεϊ συνδυάστηκαν, με τον δεύτερο να κάνει τη σέντρα και τον επερχόμενο Φορτούνη να πιάνει την κεφαλιά, η οποία βρήκε πάνω στον Ογκμπόνα και κατέληξε σε κόρνερ.



Γενικώς Σούτσεκ, Ογκμπόνα και Μαυροπάνος αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα από όταν τα χαφ του Ολυμπιακού άρχισαν να πατούν περιοχή και έβγαζαν εκνευρισμό. Στο 38' πάντως ύστερα από λάθος εκτίμηση στο κέντρο της άμυνας των γηπεδoύχων, μετά από δυνατό πλάγιο, ο Κούντους έπιασε το σουτ από το σημείο του πέναλτι, στέλνοντας όμως τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο όδευε προς το φινάλε του και οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν εύκολα το προβάδισμά, το οποίος εντελώς αναπάντεχα κατάφεραν να αυξήσουν στο 45'+1' όταν ο Ογκμπόνα βρήκε τη μπάλα σε σέντρα «ξυραφιά» του Ρόντινεϊ, αλλάζοντάς της πορεία και στέλνοντάς την στα δίχτυα του Αρεολά.



Πριν πάντως οι δύο ομάδες π;aνε στα αποdυτήρια για την ανάπαυλα, το πανηγυρικό κλίμα παραλίγο να κοστίσει στον Ολυμπιακό, αφού Πορόζο και Ρέτσος μπερδεύτηκαν από κίνηση του Ινγκς, που βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ βγήκε νικητής και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο για τους Πειραιώτες.



«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία, «φλερτ» με περισσότερα γκολ και δραματικό αλλά γλυκό φινάλε

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία καλή στιγμή για τη Γουέστ Χαμ, που κέρδισε φάουλ σε καλή θέση για απευθείας εκτέλεση, με τον Γουόρντ-Πράους να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Τα «σφυριά» είχαν διάθεση να μπουν πλέον πιο δυνατά στις μονομαχίες και να επιτεθούν με μεγαλύτερη ένταση κι έτσι στο 54' έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Ινγκς να σουτάρει άστοχα από πολύ πλεονεκτική θέση εντός περιοχής.

Ένα λεπτό αργότερα πάντως ο Ποντένσε ξέφυγε από αριστερά και μπήκε στην περιοχή, κάνοντας το γύρισμα προς τον Ελ Κααμπί, που δεν πρόλαβε τελευταία στιγμή να τη στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία.



Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ήταν που ο Μόγιες αποφάσισε να ρίξει στη «μάχη» τα μεγάλα του «όπλα» με τους Πακετά, Αντόνιο, Μπόουεν να περνούν στη θέση των Φορνάλς, Μπενραχμά, Ινγκς.

Αυτό όμως δεν επηρέασε καθόλου την εξέλιξη της αναμέτρησης αφού η ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» παρέμενε εξαιρετική, με τους Καμαρά και Έσε να κάνουν τρομερό παιχνίδι και τους Ρέτσο και κυρίως τον Πορόζο να ακολουθούν.

Στο 71' υπήρξε νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Ελ Κααμπί να «σπάει» την μπάλα στον Αλεξανδρόπουλο και από τα πόδια του Έλληνα διεθνή να καταλήγει ελάχιστα «δίπλα» από το «Γ» της Γουέστ Χαμ.



Ο νεαρός άσος ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 79ου λεπτού, όταν με διαδοχικές προσποιήσεις άδειασε τον Κερέρ και υποχρέωσε τον Αρεολά σε σωτήρια επέμβαση για να αποσοβήσει το 3-0, ενώ από την εκτέλεση του κόρνερ που ακολούθησε η κεφαλιά του Πορόσο έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.



Κι ενώ οι ευκαιρίες χάνονταν από τον Ολυμπιακό, ήταν τα «σφυριά» που έφτασαν στο γκολ με ένα καταπληκτικό σουτ του Πακετά στο 87΄, που εκμεταλλεύτηκε την κακή απόκρουση του Κίνι και με απίθανο βολέ στην κίνηση μείωσε σε 2-1 δίνοντας δραματικό χαρακτήρα στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων.



Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν μεγάλη πίεση, από τη Γουέστ Χαμ που είχε κατασκηνώσει έξω από την περιοχή τους και τους πίεζε πολύ με συνεχή γεμίσματα, αλλά άντεξαν, ενώ σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν βρει και τρίτο γκολ στην αντεπίθεση.

Τελικά το σκορ δεν άλλαξε, ούτε όμως και η ουσία και ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη νίκη και τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια του ομίλου, αφού στη χειρότερη περίπτωση δείχνει πως «αγκαλιάζει» την 3η θέση, μέσω της οποίας συνεχίζει στην Ευρώπη και τα πλέι οφ του Κονφερενς Λιγκ.



Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (74΄ Κίνι), Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (85΄ Μασούρας), Καμαρά, Έσε, Ποντένσε (85΄ Σολμπάκεν), Φορτούνης (90΄+5 Σκάρπα), Ελ Κααμπί (90΄+5 Γιόβετιτς).

Γουέστ Χαμ (Nτέβιντ Μόγιες): Αρεολά, Κερέρ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σούτσεκ, Γουόρντ-Πράους (72΄ Άλβαρες), Κούντους (72΄ Κορνέ), Φορνάλς (58΄ Αντόνιο), Μπενραμά (58΄ Όουεν), Ινγκς (58΄ Πακετά).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

«Ο Κόντε θα είναι ο νέος προπονητής της Νάπολι»
«Ο Κόντε θα είναι ο νέος προπονητής της Νάπολι»
28 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα των συντακτών του Agones.gr
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα των συντακτών του Agones.gr
5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Αλαφούζος: «Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, ο Ολυμπιακός πρέπει να χάσει με 3-0»
Αλαφούζος: «Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, ο Ολυμπιακός πρέπει να χάσει με 3-0»
26/10/2023 18:59
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το αργότερο μέχρι Σάββατο (28/10) η απόφαση για την τύχη του ντέρμπι
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το αργότερο μέχρι Σάββατο (28/10) η απόφαση για την τύχη του ντέρμπι
26/10/2023 15:16
Μπουτσικάρης: «Υπέστη κανιβαλισμό ο γιατρός και του οφείλουμε συγγνώμη»
Μπουτσικάρης: «Υπέστη κανιβαλισμό ο γιατρός και του οφείλουμε συγγνώμη»
26/10/2023 15:08
Καραπαπάς: «Πώς να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός όταν δεν προκύπτει τραυματισμός»
Καραπαπάς: «Πώς να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός όταν δεν προκύπτει τραυματισμός»
26/10/2023 15:01
Επίσημη η τιμωρία δέκα μηνών για τον Τονάλι
Επίσημη η τιμωρία δέκα μηνών για τον Τονάλι
26/10/2023 14:06
Κύπελλο Ελλάδας: Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων ως τον τελικό
Κύπελλο Ελλάδας: Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων ως τον τελικό
26/10/2023 13:13
O Γερμανός Φέλιξ Μπριχ «σφυρίζει» το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
O Γερμανός Φέλιξ Μπριχ «σφυρίζει» το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
26/10/2023 12:52
Προγνωστικά Euroleague: Ποντάροντας στα over
Προγνωστικά Euroleague: Ποντάροντας στα over
26/10/2023 09:24
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα του Agones.gr για Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα του Agones.gr για Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ
26/10/2023 09:17
Μίλαν: Πρώτη ιταλική ομάδα χωρίς γκολ σε πέντε διαδοχικά ματς Τσάμπιονς Λιγκ
Μίλαν: Πρώτη ιταλική ομάδα χωρίς γκολ σε πέντε διαδοχικά ματς Τσάμπιονς Λιγκ
26/10/2023 02:54
Περισσότερες ειδήσεις