Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σοκ στις Βρυξέλλες: Δυο νεκροί από πυροβολισμούς, διακόπηκε το Βέλγιο-Σουηδία!

Σοκ στις Βρυξέλλες: Δυο νεκροί από πυροβολισμούς, διακόπηκε το Βέλγιο-Σουηδία!

Συντάκτης: Agones team
Agones team
16/10/2023 23:11
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Δευτέρας (16/1) στις Βρυξέλλες, έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ». Τα θύματα φέρεται ότι φορούσαν φανέλες της Εθνικής Σουηδίας ενώ ο αγώνας του Βελγίου με την Σουηδία διακόπηκε.

Το φάντασμα της τρομοκρατίας πλανάται ξανά πάνω από την Ευρώπη. Το βράδυ της Δευτέρας (16/10), δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν τις Βρυξέλλες, έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ».

Όπως αναφέρει το βελγικό «sudinfo» ο τρομοκράτης μετέβαινε με σκούτερ έχοντας στην κατοχή του πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ. Πυροβόλησε σε ένα «Mercedes Vito» στο οποίο υπήρχαν δύο άτομα σουηδικής υπηκοότητας, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα πέθανε. Στη συνέχεια καταδίωξε έναν Σουηδό οπαδό που βρήκε καταφύγιο στην είσοδο του Φλαμανδικού Ταμείου Κατοικίας. Πυροβόλησε το θύμα πολλές φορές, σκοτώνοντάς το σε απόσταση αναπνοής, ενώ ήταν ήδη μπρούμυτα στο έδαφος. Στη συνέχεια αποχώρησε με το σκούτερ του. Η σκηνή γυρίστηκε εν μέρει από τουλάχιστον έναν μάρτυρα. Ο τρομοκράτης φορούσε συγκεκριμένα ένα φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν που θύμιζε αυτό που χρησιμοποιούσαν οι δημοτικοί υπάλληλοι καθαριότητας.

Σε ένα βίντεο όπου τον απεικονίζει να φεύγει με το σκούτερ του, ακούγεται ο τρομοκράτης να φωνάζει «Αλλάχου ακμπάρ», αν και σύμφωνα με μάρτυρες, είχε ήδη φωνάξει αυτή τη φράση κατά την εκτέλεση της πράξης. Έχει ήδη δημοσιεύσει ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα στο οποίο ισχυρίζεται ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος και καυχιέται ότι εκτέλεσε απίστους. Να σημειωθεί ότι η επίθεση αυτή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας.

Ο δράστης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φυγή και αυτό προκαλεί νευρικότητα γύρω από το γήπεδο. Όλοι οι σταθμοί του μετρό είναι προς το παρόν κλειστοί. Το επίπεδο τρομοκρατίας στις Βρυξέλλες έχει αυξηθεί στο επίπεδο τέσσερα.

Το παιχνίδι του Βελγίου με την Σουηδία έχει προς το παρόν διακοπεί μετά το πρώτο 45λεπτο καθώς οι δύο ομάδες αποφάσισαν από κοινού να μη συνεχίσουν. Αυτή τη στιγμή έχει δοθεί οδηγία οι 35 χιλιάδες οπαδοί που βρίσκονται στο γήπεδο να παραμείνουν στη θέση τους.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.