Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αυστηρό μήνυμα της UEFA ενόψει του ΑΕΚ - Άγιαξ - «Όχι υβριστικά πανό, όχι διακριτικά άλλης ομάδας»

Αυστηρό μήνυμα της UEFA ενόψει του ΑΕΚ - Άγιαξ - «Όχι υβριστικά πανό, όχι διακριτικά άλλης ομάδας»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
5/10/2023 14:10
Αυστηρές συστάσεις από την UEFA δέχθηκε η ΑΕΚ αναφορικά με την παρουσία των οπαδών της στο αποψινό ματς (5/10, 19:45) με τον Άγιαξ στην OPAP Arena για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Το παιχνίδι θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας, αφού και το 2017 είχαν λάβει χώρα μεγάλα επεισόδια στο αντίστοιχο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ απόψε θα φιλοξενηθούν και περίπου 600 οπαδοί του Αίαντα στην OPAP Arena κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναφέρεται πως απαγορεύονται τα πανό υβριστικού περιεχομένου ή άλλης ομάδας, ενώ δεν επιτρέπονται τα διακριτικά άλλων ομάδων στο γήπεδο, με την Ένωση να μεταφέρει μέσω ανακοίνωσης τις οδηγίες στους οπαδούς της.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει πως το απόγευμα της Τετάρτης έλαβε χώρα η τελευταία σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ματς με τον Άγιαξ. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο ομάδων, οι αξιωματούχοι της UEFA υπεύθυνοι για την συγκεκριμένη αναμέτρηση και οι επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που θα έχει την ευθύνη για την τήρηση της τάξης.

Σε σχέση με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ την Τετάρτη (4/10) είναι απαραίτητο να συμπληρώσουμε πως από πλευράς UEFA επισημάνθηκε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση εκτός από το να μην υπάρχουν μέσα στο γήπεδο πανό ή πλακάτ με αντιαθλητικό / υβριστικό / πολιτικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, να μην υπάρχουν επίσης ούτε στις κερκίδες των γηπεδούχων, ούτε σε αυτή των φιλοξενουμένων σημαίες άλλων κρατών, εκτός από την Ελληνική και την Ολλανδική. Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση το ματς δεν θα αρχίσει μέχρι να απομακρυνθούν αυτά τα πανό ή οι σημαίες.

Επιπλέον απαγορεύεται να υπάρχουν στο γήπεδο οπαδοί είτε της ΑΕΚ, είτε του Άγιαξ που θα φοράνε αντίστοιχα διακριτικά άλλων ομάδων που είναι εγχώριοι αντίπαλοι των δύο συλλόγων που αναμετρώνται απόψε. Επίσης, από τον πολύ αυστηρό έλεγχο που θα υπάρξει δεν θα περάσει κανένα πανό άλλης ομάδας εκτός της ΑΕΚ και του Άγιαξ.

Φίλοι της ΑΕΚ για μια ακόμη φορά σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας όλες αυτές τις υποδείξεις και με πνεύμα συνεργασίας να προστατεύσουμε την ομάδα μας.

Τέλος, θυμίζουμε πως οι θύρες ανοίγουν στις 16.45. Φροντίστε να έρθετε στο γήπεδο όσο το δυνατό νωρίτερα για να μειωθεί στο ελάχιστο οποιαδήποτε πιθανή ταλαιπωρία»
.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.