Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

To Μουντιάλ 2030 θα διεξαχθεί οριστικά σε τρεις διαφορετικές Ηπείρους και έξι χώρες!

To Μουντιάλ 2030 θα διεξαχθεί οριστικά σε τρεις διαφορετικές Ηπείρους και έξι χώρες!

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
4/10/2023 19:01
Νέα και μεγάλη καινοτομία από τη FIFA, που ανακοίνωσε πως το Μουντιάλ του 2030 θα διεξαχθεί ουσιαστικά σε σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη!

Συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έκανε επίσημα γνωστό πως η διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 θα φιλοξενηθεί σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες, με τους τρεις πρώτους αγώνες να φιλοξενούνται σε Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη και τους υπόλοιπους από την Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο.

Οι τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής επιλέχθηκαν λόγω της επετείου των 100 χρόνων της διοργάνωσης, της οποίας η πρώτη έκδοση είχε λάβει χώρα στην Ουρουγουάη, ενώ το Μαρόκο, που είχε διεκδικήσει τα τουρνουά 1994, 1998, 2006, 2010 και 2026, είχε προσχωρήσει στην συνυποψηφιότητας Ισπανίας και Πορτογαλίας, μετά την αποχώρηση της Ουκρανίας, για την οποία υπήρχαν αμφιβολίες αν θα μπορούσε να είναι έτοιμη για ένα τέτοιο γεγονός, αφού ακόμα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία.

Θυμίζουμε πως για το Μουντιάλ 2030 είχε ενδιαφερθεί και η Ελλάδα, που βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία για κοινή υποψηφιότητα συνδιοργάνωσής του.

«Το 2030, το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA θα ενώσει τρεις ηπείρους και έξι χώρες, προσκαλώντας ολόκληρο τον κόσμο να συμμετάσχει στον εορτασμό του όμορφου παιχνιδιού, της εκατονταετηρίδας και του ίδιου του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA. Το συμβούλιο της FIFA συμφώνησε ομόφωνα ότι η μοναδική υποψηφιότητα θα είναι η συνδυασμένη πρόταση του Μαρόκου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, η οποία θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 2030. Επιπλέον, έχοντας λάβει υπόψη το ιστορικό πλαίσιο του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, το συμβούλιο της FIFA συμφώνησε περαιτέρω ομόφωνα να φιλοξενήσει μια μοναδική τελετή εορτασμού της εκατονταετηρίδας στην πρωτεύουσα της χώρας, Μοντεβιδέο, όπου το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA έλαβε χώρα το 1930, καθώς και τρεις αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ουρουγουάη, την Αργεντινή και την Παραγουάη αντίστοιχα» δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.