Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Άλμα πρόκρισης στην Φινλανδία για τον «Δικέφαλο» (video)

Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Άλμα πρόκρισης στην Φινλανδία για τον «Δικέφαλο» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/9/2023 21:48
Ο ΠΑΟΚ, με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε με ανατροπή (3-2) την Ελσίνκι στην Φινλανδία και έθεσε ισχυρές βάσεις πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ. Κακός στο πρώτο μέρος ο «Δικέφαλος» που βρέθηκε πίσω στο 36’ αλλά έφερε τα πάνω-κάτω στην επανάληψη σκοράροντας τρία γκολ (55’ Κουλιεράκης, 81’ Ντεσπότοφ, 90+4’ Μπράντον). Μείωσαν απλώς με πέναλτι στο 90+8' οι Φινλανδοί.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ ώστε να φύγει με πολύτιμο τρίποντο από την πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντεσπότοφ (γκολ, ασίστ) επικράτησε με 3-2 την Ελσίνκι, γυρνώντας το ματς στο δεύτερο μέρος, και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο καθώς είχε φλύαρη κατοχή με μόλις μία φάση σε 45 λεπτά και πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενος πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπαντέ (34’) έπειτα από κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο διάστημα 47’-49’ και αφού γλίτωσε ένα δεύτερο γκολ στις δύο μεγάλες φάσεις του Ραντούλοβιτς (50’, 51’), έφεραν τα πάνω κάτω στο ματς με τον Ντεσπότοφ, ο οποίος μοίρασε την ασίστ στο γκολ του Κουλιεράκη στο 55’ και ολοκλήρωσε ο ίδιος την ανατροπή στο 81’ λυτρώνοντας την ομάδα του. Ο Μπράντον «σφράγισε» το τρίποντο στο 90+3’, με τους γηπεδούχους να μειώνουν απλώς στο φινάλε με εύστοχο πέναλτι του Ραντούλοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έθεσε έτσι ισχυρές βάσεις για την πρόκρισης απέναντι στη βασική της αντίπαλο στη μάχη για την 2η θέση. Οι Θεσσαλονικείς ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Αμπερντίν στην Γερμανία. Επόμενο παιχνίδια για τον «Δικέφαλο του Βορρά» η μάχη κορυφής με την Άιντραχτ στις 5 Οκτωβρίου στην Τούμπα.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε 4-2-3-1, με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια και τους Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Μπάμπα στην άμυνα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Τσιγγάρας-Σβαμπ, ενώ οι Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ και Ντεσπόντοφ αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Σαμάτα.

Από την άλλη, ο Τόνι Κορκεακούνας κατέβασε την Ελσίνκι με 3-4-3. Ο Μαένπα ήταν κάτω από τα δοκάρια και τους Τοΐβιο, Ντε Γκράσα και Ραϊτάλα στην άμυνα. Σόιρι και Χαμαλάινεν ήταν οι δύο φουλ-μπακ , Κανελλόπουλος, Λίνγκμαν οι δύο κεντρικοί χαφ ενώ Χετεμάι και Μπαντέ πλαισίωναν τον προωθημένο Ραντούλοβιτς στην επίθεση.

Κυρίαρχος αλλά φλύαρος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Ελσίνκι ωστόσο είχε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έδειχναν επηρεασμένοι από το συνθετικό χλοοτάπητα και δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα απέναντι σε μια αντίπαλο που έκλεινε σωστά όλους τους διαδρόμους.

Το παιχνίδι κυλούσε υποτονικά αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε υποχρεωθεί σε φλύαρη κατοχή και δυσκολεύονταν χαρακτηριστικά να πατήσει στην περιοχή των Φινλανδών. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο ημίωρο οι Θεσσαλονικείς είχαν να επιδείξουν μόνο δύο μακρινά σουτ των Σβαμπ (19’) και Κουλιεράκη (28’) τα οποία ήταν αρκετά άστοχα.

Προηγήθηκε από στατική φάση η Ελσίνκι

Η Ελσίνκι, που στο 13’ έχασε με τραυματισμό τον βασικό γκολκίπερ της, Μαένπα, κέρδισε κάποια μέτρα μετά το 24’ και στο 34’ είχε την πρώτη της καλή στιγμή με σουτ του Σόριν από πλάγια θέση, υποχρεώνοντας τον Κοτάρσκι να διώξει σε κόρνερ. Απ’ αυτό προέκυψε το 1-0 με τον Μπαντέ να νικά τον Τσιγγάρα στον αέρα και να σκοράρει με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, δίνοντας το προβάδισμα στους Φινλανδούς.



Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μεγάλη στιγμή στο 40’ με σουτ του Ντεσπότοφ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική αξιόλογη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ σ’ ένα κατά τα άλλα απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο.

Μπήκε φουριόζος στο δεύτεορ μέρος ο ΠΑΟΚ χάνοντας τη μία φάση μετά την άλλη

Παρά το κακό πρόσωπο ο Λουτσέσκου δεν προχώρησε σε αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και είχαν τρεις κλασσικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος. Στο 47’ ο Ντεσπότοφ βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι αλλά δεν μπόρεσε με σουτ να νικήσει τον Οστ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Εκόνγκ σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά, ενώ στο 49’ ο Σβαμπ έπιασε κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας αλλά ο Οστ απέκρουσε σωτήρια.



Δοκάρι και Κοτάρσκι τον κράτησαν στο ματς, ο Κουλιεράκης τον έβαλε στο κυνήγι της νίκης

Ο ΠΑΟΚ πίεζε συνεχώς αλλά άφηνε κενά στα μετόπισθεν και πήγε να το πληρώσει στο 50’. Ο Κανελλόπουλος έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Ραντούλοβιτς ο οποίος βγήκε σε τετ-α-τετ σημαδεύοντας το δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ο Σέρβος απείλησε ξανά με σουτ εντός περιοχής αλλά ο Κοτάρσκι «έβγαλε» με το πόδι κρατώντας ζωντανό τον «Δικέφαλο του Βορρά».



Οι «ασπρόμαυροι» γλίτωσαν το 2-0 και στο 55’ πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ που έψαχναν από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά έξω από την περιοχή και ο Κουλιεράκης με κεφαλιά νίκησε τον Οστ ισοφαρίζοντας το ματς.



Το μομέντουμ άνηκε ξεκάθαρα στον ΠΑΟΚ ο οποίος απείλησε στο 58’ με καλό σουτ του Μπάμπα το οποίο πέρασε λίγο άουτ και «άγγιξε» την ανατροπή στο 59’ με δυνατό σουτ του Σβαμπ αλλά ο Οστ απέκρουσε με δυσκολία.



Άλλαξε όλη την επίθεση πλην του Ντεσπόντοφ ο Λουτσέσκου και το γύρισε με τον Βούλγαρο

Ο Λουτσέσκου θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του πέρασε στο 67’ τον Οζντόεβ αντί του Τσιγγάρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής ενώ έβαλε και τον Τάισον αντί του Ζίβκοβιτς. Λίγο αργότερα πέρασε τον Μπράντον αντί του αρνητικού Σαμάτα όπως και τον Κωνσταντέλια στη θέση του Μουργκ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την απόλυτη υπεροχή και η πίεση του απέδωσε καρπούς στο 81’ ολοκληρώνοντας την ανατροπή. Ο Ντεσπόντοφ έκανε το σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και πέρασε βασανιστικά τη γραμμή του τέρματος, με τον γκολκίπερ της Ελσίνκι να αιφνιδιάζεται πλήρως.



«Κλείδωσε» τη νίκη ο Μπράντον, μείωσαν απλώς στο φινάλε οι Φινλανδοί

Μετά το 2-1, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδωσε μέτρα και χτύπησε στις αντεπιθέσεις «κλειδώνοντας» το ματς στο 90+3’. Ο Τάισον έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μπράντον ο οποίος έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.



Αυτό δεν ήταν το τελικό σκορ καθώς δευτερόλεπτα πριν τη λήξη η Ελσίνκι κέρδισε πέναλτι για χέρι στην περιοχή. Η παράβαση δόθηκε μέσω VAR και ο Ραντούλοβιτς με εύστοχη εκτέλεση μείωσε σε 3-2. Χρόνος δεν υπήρχε για κάτι περισσότερο και ο ΠΑΟΚ έφυγε με μεγάλη και υπερπολύτιμη νίκη από την Φινλανδία.



Ελσίνκι (Τ. Κορκεακούνας): Μαένπα (13’ Εστ), Τοΐβιο, Ντε Γκράσα, Ραϊτάλα, Σόιρι, Κανελλόπουλος (76’ Πάανανεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (62’ Κέσκινεν), Χετεμάι (61΄Τανάκα), Ραντούλοβιτς, Μπαντέ (62΄Κουασίβι-Μπενισάν)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67΄Οζντόεφ), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (67’ Τάισον), Μουργκ (75’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (85’ Βιεϊρίνια), Σαμάτα (75’ Μπράντον)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Μεντιλίμπαρ: «Όλοι ανυπομονούμε για την Άστον Βίλα»
Μεντιλίμπαρ: «Όλοι ανυπομονούμε για την Άστον Βίλα»
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Καθάρισε» με ορεξάτο Ποντένσε και πάει Μπέρμιγχαμ για να γράψει ιστορία
Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Καθάρισε» με ορεξάτο Ποντένσε και πάει Μπέρμιγχαμ για να γράψει ιστορία
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ 2-0: «Πράσινος» θρίαμβος σε μία ιδανική επιστροφή! (video)
Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ 2-0: «Πράσινος» θρίαμβος σε μία ιδανική επιστροφή! (video)
21/09/2023 21:41
Ο Μοντέλα νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας
Ο Μοντέλα νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας
21/09/2023 20:01
Παναθηναϊκός: Πάνω από 58.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ - Ρεκόρ προσέλευσης στο Γιουρόπα Λιγκ για ελληνική ομάδα
Παναθηναϊκός: Πάνω από 58.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ - Ρεκόρ προσέλευσης στο Γιουρόπα Λιγκ για ελληνική ομάδα
21/09/2023 19:02
Stoiximan Super League: Οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής
Stoiximan Super League: Οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής
21/09/2023 17:08
Κύπελλο Ελλάδας: Το πρόγραμμα της 4ης φάσης
Κύπελλο Ελλάδας: Το πρόγραμμα της 4ης φάσης
21/09/2023 16:58
Ο ΠΑΟΚ απέσυρε τη στήριξή του στον Μπένετ
Ο ΠΑΟΚ απέσυρε τη στήριξή του στον Μπένετ
21/09/2023 16:40
ΚΕΔ: Ανακοινώνει τους διαιτητές χωρίς ορισμό στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
ΚΕΔ: Ανακοινώνει τους διαιτητές χωρίς ορισμό στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
21/09/2023 15:58
Έτοιμος να τελειώσει τον Μπένετ ο Μπαλτάκος
Έτοιμος να τελειώσει τον Μπένετ ο Μπαλτάκος
21/09/2023 15:08
Στον «αέρα» το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Δεν βρίσκει ξένο διαιτητή ο Μπένετ
Στον «αέρα» το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Δεν βρίσκει ξένο διαιτητή ο Μπένετ
21/09/2023 14:53
AEK: «Πληροφορίες περί ορισμού Έλληνα διαιτητή με Παναθηναϊκό, είμαστε κάθετα αντίθετοι»
AEK: «Πληροφορίες περί ορισμού Έλληνα διαιτητή με Παναθηναϊκό, είμαστε κάθετα αντίθετοι»
21/09/2023 13:47
Περισσότερες ειδήσεις