Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιοβάνοβιτς: «Να δώσουμε στον κόσμο μας τις ευρωπαϊκές νύχτες που αξίζει»

Γιοβάνοβιτς: «Να δώσουμε στον κόσμο μας τις ευρωπαϊκές νύχτες που αξίζει»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
20/9/2023 17:28
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη προκειμένου να δώσει στον κόσμο της τις ευρωπαϊκές βραδιές που αξίζει.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» εξέφρασε το σεβασμό του για την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του αλλά έκανε κατανοητό σε όλους πως ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει τη νίκη και στα έξι παιχνίδια του ομίλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τι καλύτερο περιμένει από τον Παναθηναϊκό:«Όταν έχουμε τέτοιου είδους παιχνίδια απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, έχουμε αποκτήσει κάποιες εμπειρίες από τα προκριματικά και θα πρέπει σε ένα τέτοιο παιχνίδι να είμαστε προετοιμασμένοι. Θα είναι υψηλός ρυθμός και δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Όσο μπορούμε θέλουμε να ελέγξουμε το ρυθμό, θα έχουμε διάθεση και το έχουμε δείξει. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τη νίκη και δείξαμε πως μπορούμε να το κάνουμε».

Για το τι ιδιαίτερο έχει η Βιγιαρεάλ:«Είναι μία ομάδα που πριν δύο χρόνια κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ και το 2022 έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει παίκτες που ήταν στο ρόστερ όταν έκανε καταπληκτικές πορείες. Μπορεί να μην πήρε καλά αποτελέσματα τώρα στο πρωτάθλημα αλλά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι διαφορετικά. Θα χρειαστεί πάρα πολύ τρέξιμο, αυτά τα παιχνίδια είναι πιο απαιτητικά από του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό. Έχουμε στόχους, φιλοδοξίες και διάθεση για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Η Βιγιαρεάλ είναι μία εξαιρετική ομάδα και δεν μας ξεγελάει η πορεία της στο πρωτάθλημα και η αλλαγή προπονητή. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για τη δυσκολία των ισπανικών ομάδων και τα 13 ματς χωρίς νίκη σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ: «Δεν με απασχολεί αυτό. Ο Παναθηναϊκός κάποια χρόνια έκανε τρομερές πορείες, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν περίοδοι που δεν είναι το ίδιο επιτυχημένες για τις ομάδες. Υπάρχουν κύκλοι, δεν με απασχολούν η ομάδα μου έδειξε και στα προκριματικά ότι θα διεκδικήσει το αποτέλεσμα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Δεν θα αλλάξει αυτό ούτε τώρα. Σημαντικός παράγοντας είναι η διάθεση των παικτών και η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από την ομάδα.

Η πίστη που έχουν οι φίλαθλοι μας είναι και ένας λόγος που ήρθαμε στο ΟΑΚΑ. Είναι κάτι που μας εμπνέει, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα αλλά έχουμε να κερδίσουμε πολλά αν δώσουμε στον κόσμο τις ευρωπαϊκές νύχτες που αξίζει»
.

Για την αλλαγή προπονητή:«Ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε για την ανάλυση του αντιπάλου το κάναμε. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες αλλαγές αλλά είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να κάνει ένας προπονητής μία ομάδα διαφορετική απ' ότι την παρέλαβε. Ατομικά όμως είναι μία ποιοτική ομάδα και η πορεία της στο ισπανικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη δείχνει πόσο καλή είναι».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί:«Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμη, το θέλαμε αυτό θέλαμε την Ευρώπη και τα συνεχόμενα παιχνίδια γι' αυτό και ενισχύσαμε το ρόστερ. Είναι σίγουρα μία δοκιμασία για εμάς, σαν προπονητής αισθάνομαι πως είναι μία καλή περίοδος. Αρέσει και σε μένα και στους ποδοσφαιριστές μου».

Για το θέμα της συγκέντρωσης βαθμών στους ομίλους, για τα φαβορί του ομίλου και τα εντός έδρας παιχνίδια:«Σίγουρα είναι διαφορετικό από τα νοκ άουτ παιχνίδια. Στον όμιλο έχουμε μάχη για τους βαθμούς, δεν είμαστε ομάδα που μπορεί και θέλει να σκέφτεται από πριν το παιχνίδι πόσους βαθμούς θέλει. Είναι σημαντικό να έχουμε μία νοοτροπία που θέλει να διεκδικήσει το μάξιμουμ απ' όλα τα παιχνίδια. Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος για μία ομάδα που θέλει να εξελίσσεται και να δει την εικόνα της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι που μπορεί να κρίνει τις ανάγκες μας και τι πρέπει να κάνουμε ώστε κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός να γίνεται πιο δυνατός. Θέλουμε να έιμαστε ανταγωνιστικοί και πάντα θα παίζουμε για τη νίκη».

Για το γεγονός πως στην Κύπρο θεωρείται ο πιο επιτυχημένος που πέρασε από το πρωτάθλημα και ότι ο ίδιος έχει αποδείξει πως μπορεί να παίρνει προκρίσεις και το αν θα ζητήσει μεγαλύτερη ενίσχυση τον Γενάρη:«Περάσαμε ωραία χρόνια στην Κύπρο και της έχω μεγάλη αδυναμία. Ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα έχει τους στόχους τους και δεν θα τους αλλάξω. Σαν ομάδα θεωρώ ότι είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε και το 2024 στην Ευρώπη.

Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας αλλά όσον αφορά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μόλις τελείωσε η καλοκαιρινή και είναι υπερβολή να σκεφτόμαστε τον Ιανουάριο. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα τώρα και για τις μεταγραφές έχουν περισσότερο χρόνο ο κ. Παπαδημητρίου και η διοίκηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ»
.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.