Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημο: Τέλος ο Ιτούδης από την Εθνική Ελλάδας

Επίσημο: Τέλος ο Ιτούδης από την Εθνική Ελλάδας

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
18/9/2023 16:19
Παρελθόν για την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ αποτελεί έπειτα από μία διετία ο Δημήτρης Ιτούδης.

Όπως είχε γίνει γνωστό μετά το φινάλε του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο έμπειρος τεχνικός θα άφηνε το πόστο του στην «επίσημη αγαπημένη».

Πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της στο Ευρωμπάσκετ του 2022 όπου η «γαλανόλευκη» αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Γερμανία και στο Μουντομπάσκετ του 2023, με την Εθνική να τερματίζει στην 15η θέση, έχοντας πάντως πολλές απουσίες.

Πλέον η Ομοσπονδία θα αναζητήσει τον διάδοχό του κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτός θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εθνική Ανδρών και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία που άρχισε πριν από το Ευρωμπάσκετ 2022 και ολοκληρώνεται μετά το φετινό Παγκόσμιο κύπελλο.

Το καλό της Εθνικής ομάδας, η οποία ενώνει τους Ελληνες φιλάθλους και το συμφέρον της οποίας είναι το πρώτο μέλημα όλων, όπως τονίστηκε και μετά την πρόσφατη συνάντηση του κόουτς με τον πρόεδρο Ευάγγελο Λιόλιο, κατέστησε επιτακτική αυτή την εξέλιξη.

Η αγωνιστική υποχρέωση που προέκυψε με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2024, δεν μπορεί να συνδυαστεί με τις αυξημένες υποχρεώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Τουρκίας με τη Φενερμπαχτσέ.

Αυτό συζητηθηκε εκτενώς και με τον ίδιο τον προπονητή να προτάσσει πάντα το συμφέρον της Εθνικής, αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, ο κόουτς Ιτούδης διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική σε ό,τιδήποτε μπορεί να του ζητηθεί και να συνδράμει, προσφορά που εκτιμάται δεόντως από την Ελληνική Ομοσπονδία στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που θεμελιώθηκαν και θα υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών.

Η διοίκηση της ΕΟΚ ευχαριστεί τον Δημήτρη Ιτούδη για όσα πρόσφερε και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.