Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός: Θα δώσει μάχη με Άγγλους και Γερμανούς για την πρόκριση

Ολυμπιακός: Θα δώσει μάχη με Άγγλους και Γερμανούς για την πρόκριση

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/9/2023 14:36
Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον 1ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα.

Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε στον Ολυμπιακό η κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» τοποθετήθηκαν στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσουν την αγγλική Γουέστ Χαμ, την γερμανική Φράιμπουργκ και την σερβική Μπάτσκα Τόπολα.

Η κάτοχος του Κόνφερενς Λιγκ, Γουέστ Χαμ φαντάζει το μεγάλο φαβορί του ομίλου, ενώ η Φράιμπουργκ έρχεται ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού μετά τις περσινές μονομαχίες τους στην ίδια φάση της διοργάνωσης. Τον όμιλο συμπληρώνει η πρωτάρα Μπάτσκα Τόπολα μετατρέποντας σε πιο βατό το μονοπάτι των «ερυθρόλευκων» όσον αφορά το ευρωπαϊκό μέλλον τους, αφού υπενθυμίζεται πως η 3η θέση οδηγεί στα νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ.

Το πιο πιθανό σενάριο θέλει τους Πειραιώτες να παλεύουν με Γουέστ Χαμ και Φράιμπουργκ για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα νοκ-άουτ της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να… ξεγραφεί την Μπάτσκα Τόπολα, η οποία οδηγεί αυτή τη στιγμή την κούρσα στο σερβικό πρωτάθλημα με 4 νίκες και 1 ισοπαλία σε 5 αγωνιστικές και φαντάζει πολύ πιο υψηλό εμπόδιο από την Τσουκαρίτσκι, την οποία απέκλεισε εύκολα η ομάδα του Μαρτίνεθ στα πλει-οφ.

Η Γουέστ Χαμ έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ με 7 βαθμούς έπειτα από τρεις αγωνιστικές, ενώ στα δύο τελευταία κέρδισε με 3-1 τις Τσέλσι (εντός) και Μπράιτον (εκτός). Το καλοκαίρι πώλησε τον αστέρα της Ντέκλαν Ράις στην Άρσεναλ με πάνω από 100 εκατ. ευρώ αλλά τα επένδυσε ουσιαστικά ενισχύοντας τα χαφ με τους Άλβαρες και Κούντους από τον Άγιαξ αλλά και τον Γουόρντ-Πράουζ από την Σαουθάμπτον.

Από την άλλη, η Φράιμπουργκ έχει κάνει το 2x2 στην Μπουντεσλίγκα απέναντι σε Χόφενχάιμ (2-1 εκτός) και Βέρντερ Βρέμης (1-0 εντός). Δεν άλλαξε και πολλά στο ρόστερ της σε σχέση με πέρσι, αποκτώντας τον επιθετικό Αντάμου στην επίθεση, ενώ αποχώρησε ο τερματοφύλακας Φλέκεν, που δεν μετέδιδε εμπιστοσύνη.

Το πρόγραμμα του ομίλου θα γίνει γνωστό πιθανώς σήμερα (1/9) το βράδυ ή το αργότερο έως το Σάββατο (2/9) το πρωί.

Ο όμιλος του Ολυμπιακού:

Γουέστ Χαμ
Φράιμπουργκ
Ολυμπιακός
Μπάτσκα Τόπολα

* Η ομάδα που θα τερματίσει στην κορυφή του γκρουπ θα πάρει το εισιτήριο απευθείας για τη φάση των «16», η δεύτερη θα πάει στα πλέι οφ με ομάδες που θα έχουν τερματίσει στην τρίτη θέση των ομίλων τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, η τρίτη θα πάει στα πλέι οφ που δίνουν εισιτήριο για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ και η ουραγός θα αποχαιρετήσει τις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι ημερομηνίες των έξι αγωνιστικών:

21 Σεπτεμβρίου
5 Οκτωβρίου
26 Οκτωβρίου
9 Νοεμβρίου
30 Νοεμβρίου
14 Δεκεμβρίου

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.