Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιοβάνοβιτς: «Το γεμάτο ΟΑΚΑ αντανακλά το μέγεθος του Παναθηναϊκού αλλά στο γήπεδο πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί»

Γιοβάνοβιτς: «Το γεμάτο ΟΑΚΑ αντανακλά το μέγεθος του Παναθηναϊκού αλλά στο γήπεδο πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/8/2023 18:35
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε πως δεν περιμένει μεγάλες διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μπράγκα, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα είναι ανοιχτό ματς και τόνισε πως το γεμάτο ΟΑΚΑ σίγουρα θα δώσει φτερά στους παίκτες, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από αυτούς. Τι είπε για τον Σπόραρ και την αποθέωση που γνώρισε στην Λεωφόρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου για τη ρεβάνς με την Μπράγκα:

Αν η ρεβάνς θα είναι ανοιχτό ματς ή παιχνίδι σκοπιμότητας του μισού-μηδέν:

«Δεν έχουμε και πολλές επιλογές εμείς όσον αφορά το παιχνίδι. Η μόνη σκοπιμότητα είναι να κερδίσουμε για να ανατρέψουμε το εις βάρος αποτέλεσμα. Εφόσον σαν ομάδα θέλαμε και στα δύο ματς να κρίνεται το αποτέλεσμα, σίγουρα και αυτό είναι ένα από αυτά. Βάσει του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα πρέπει να κερδίσουμε για να μπούμε στους ομίλους. Η Μπράγκα είναι μια ομάδα συνηθισμένη, έχει την εμπειρία και το πρωτάθλημα που παίζει αλλά και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πιστεύω θα είναι ένα ανοικτό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Δύσκολο να υπάρχει ιδιαίτερη σκοπιμότητα. Σίγουρά όχι για εμάς γιατί πρέπει να ανατρέψουμε τα δεδομένα που αυτή τη στιγμή είναι εις βάρος μας».

Για τη ψυχολογία που έδωσε το γκολ στο φινάλε του πρώτου αγώνα:

«Είναι λογικό γιατί σίγουρα όταν είναι δύο παιχνίδια πάντα το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μπορεί να διαμορφώνει λίγο διαφορετικές συνθήκες για τον επαναληπτικό. Γενικώς πιστεύω ότι και στο πρώτο παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα ήμασταν καλά σαν ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι συνθήκες ήταν τέτοιες ότι μπορούσε το σκορ να ήταν τελείως διαφορετικό και στο τέλος καταφέραμε να μειώσουμε και να είναι ένα αποτέλεσμα που μας δίνει δικαίωμα να διεκδικήσουμε την πρόκριση μέχρι το τέλος. Είναι ομάδες υψηλού επιπέδου που όλα αυτά μπορεί να συμβούν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν εξαρτάται ένα αποτέλεσμα μόνο από εμάς αλλά και από τον αντίπαλο. Έχουμε μία πολύ μεγαλύτερη εμπειρία όσον αφορά το παιχνίδι με την Μπράγκα. Δεν περιμένω μεγάλες διαφορές σε σχέση με το πρώτο ματς. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα, να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα και πρέπει ενδεχομένως να μειώσουμε κάποια λάθη. Δεν ήταν πολλά, όμως έγιναν και πρέπει να τα μειώσουμε για να είμαστε πολύ πιο ασφαλείς στον αγωνιστικό χώρο».Για το ότι η ομάδα του σκοράρει συνήθως στα τελευταία λεπτά και πόσο εύκολο είναι να διατηρήσει στην νοοτροπία των παικτών του που δεν τα παρατάνε ως το τέλος:

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος είναι ένα σημαντικό πράγμα για μία ομάδα όσον αφορά την αυτοπεποίθηση της. Και σίγουρα προκύπτει από το ίδιο το παιχνίδι που μπορεί να κάνει. Και ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που είμαστε όσον αφορά τη σημασία των παιχνιδιών, την πίεση που αισθανόμαστε σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Και στις καλές στιγμές μας και σε αυτές που ο αντίπαλος ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, η λειτουργία της ομάδας δίνει αυτοπεποίθηση. Οι ίδιοι οι παίκτες καταλαβαίνουν τη δυναμική που έχουν ως ομάδα και ότι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Και όχι μόνο οι βασικοί αλλά και οι αναπληρωματικοί. Είχαμε τεράστια βοήθεια από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και άλλαξαν τα δεδομένα στο παιχνίδι. Είναι μεγάλη σημασία στο πλαίσιο των προκριματικών γιατί είναι νοκ-άουτ, όπου ή προκρίνεσαι ή μένεις απέξω. Όταν έχουμε φτάσει εδώ πλέον η αυτοπεποίθηση της ομάδας είναι σε υψηλό επίπεδο».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα βήμα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ότι έχει 18 παίκτες που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα:

«Σίγουρά ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετικός απ’ ότι ήταν πριν δύο χρόνια όσον αφορά το υπάρχων δυναμικό. Όμως σίγουρα υπήρχαν και πολλά πράγματα που έγιναν σε αυτό το διάστημα για να είμαστε σε αυτή τη φάση που είμαστε σήμερα. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και αρκετοί που ήταν εδώ πριν δύο χρόνια. Η διαδικασία εξέλιξης μιας ομάδας έρχεται μέσα από ένα πιο ποιοτικό πρωτάθλημα και μέσα από το σεβασμό προς τη φανέλα της ομάδας, της ιστορίας της και προς τον κόσμο που δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει σε αυτήν την προσπάθεια. Όλα αυτά μας έφεραν σ’ αυτή τη θέση να έχουμε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ όπως τα παλιά χρόνια. Είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα αλλά και κάτι που αυξάνει τις απαιτήσεις από εμάς και αυξάνει τις υποχρεώσεις που έχουμε να συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε καλή εικόνα, είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε στην Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι η ομάδα παίζει ως το τέλος για το αποτέλεσμα και αν είναι κάτι που ζητάει από τους παίκτες στα αποδυτήρια:

«Πάντα υπάρχει μια συζήτηση ότι πρέπει να παίξουμε το ματς ως το τέλος αλλά δεν είναι κάτι οι προπονητές αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο. Είναι κάτι που βγαίνει από την ίδια την ομάδα και την αυτοπεποίθηση που έχει εκείνη τη στιγμή. Αν το παιχνίδι που κάνουμε υπηρετεί αυτόν το σκοπό ότι έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε το ματς ως το τέλος. Στα προκριματικά είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί ξέρουμε ότι είναι δύο ματς και δεν υπάρχει επιστροφή. Πιθανότατα στα ευρωπαϊκά ματς η αυτοσυγκέντρωση, η διάθεση, η δίψα για διάκριση είναι για εμάς κάτι καινούργιο φέτος και πιθανόν είναι κάτι που μας δίνει υψηλότερη συγκέντρωση σαν ομάδα. Είτε κάποιος αγωνίζεται ή μπαίνει αργότερα, προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα, μας βοηθάει πολύ μέχρι τώρα και είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε σε τέτοιου είδους παιχνίδια».

Για το ότι ο κόσμος αποθέωσε τον Σπόραρ και αν αυτό περνάει το κλίμα στα αποδυτήρια να μην υπάρχει φόβος για λάθος απόφαση:

«Για όλο το σκηνικό με τον Σπόραρ μετά τη χαμένη ευκαιρία με την Μπράγκα, φτάνει στο σημείο υπερβολής, που είναι χαρακτηριστικό για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια όπως να το κάνουμε. Θυμόμαστε πολύ περισσότερο κάποια άτυχα πράγματα και να σημαδέψουν έναν ποδοσφαιρική παρά το οτιδήποτε θετικό μπορεί να κάνει στη θητεία του σε μία ομάδα. Δεν είχα αμφιβολία για όλα αυτά που γράφονται, η πραγματικότητα είναι αυτή που γίνεται σε ένα γήπεδο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο τελευταίο παιχνίδι έδειξε την ανωτερότητα και την πραγματική αίσθηση που μπορεί να έχει ένας παίκτης είναι αυτό που αισθάνθηκε ο Αντράζ στο ζέσταμα. να Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί οι άνθρωποι που έρχονται στο γήπεδο και ζουν την ομάδα, καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα πόσο σημαντικό είναι οι παίκτες να έχουν στήριξη όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό που έγινε με τον Αντράζ, έχει γίνει με πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές. Οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο χάνουν απίθανες ευκαιρίες Εμείς σαν να περιμένουμε να γίνει κάτι για να κατηγορήσουμε κάποιον. Είναι κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ. Είναι και η νοοτροπία έτσι που συνδέεται με μία χώρα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο Άντρεαζ κατάλαβε στις πραγματικές συνθήκες ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στα δύσκολα θα είναι δίπλα σε εμάς. Δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα. Το έχουν δείξει και όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα και όχι τώρα που τα πράγματα πάνε πολύ πιο καλά».

Για το πως η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στο γεμάτο ΟΑΚΑ θα επηρεάσει τα δεδομένα:

«Οι φίλαθλοι θα μας υποστηρίξουν, θα είναι γεμάτο το στάδιο, θα είναι καταπληκτική η ατμόσφαιρα, όμως παίζουμε εμείς. Η Μπράγκα είναι μια ομάδα που παίζει εδώ και αρκετά χρόνια σε γεμάτα στάδια. Δεν έχει πρόβλημα γι’ αυτό. Είναι χαρά μου που θα γεμίσει το γήπεδο μετά από πολλά χρόνια. Η ατμόσφαιρα είναι ατμόσφαιρα, σίγουρα μπορεί να μας επηρεάσει θετικά. Όμως άλλο ατμόσφαιρα, άλλο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Στηρίζομαι πολύ περισσότερο στις δυνάμεις μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί εμείς παίζουμε το παιχνίδι, εμείς παίρνουμε αποφάσεις και από εμάς εξαρτάται η έκβαση του παιχνιδιού. Στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενος που το γεμάτο ΟΑΚΑ αντανακλά το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Οι φίλαθλοι θα μας δώσουν τα φτερά, θα μας δώσουν βοήθεια, αλλά το παιχνίδι παίζεται μέσα στις γραμμές και εκεί πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ο Εμπαπέ ανακοίνωσε επίσημα ότι αποχωρεί από την Παρί: «Χρειάζομαι μια νέα πρόκληση...» (video)
Ο Εμπαπέ ανακοίνωσε επίσημα ότι αποχωρεί από την Παρί: «Χρειάζομαι μια νέα πρόκληση...» (video)
2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Βαλβέρδε: «Εκπληκτικό αυτό που πέτυχε ο Μεντιλίμπαρ και η δεύτερη ομάδα μου, ο Ολυμπιακός»
Βαλβέρδε: «Εκπληκτικό αυτό που πέτυχε ο Μεντιλίμπαρ και η δεύτερη ομάδα μου, ο Ολυμπιακός»
2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ελλάδα - ΗΠΑ 81-109: Πάλεψε όσο μπορούσε και τώρα ο... τελικός με Νέα Ζηλανδία (video)
Ελλάδα - ΗΠΑ 81-109: Πάλεψε όσο μπορούσε και τώρα ο... τελικός με Νέα Ζηλανδία (video)
28/08/2023 17:31
ΠΑΟΚ: Τέλος και τυπικά ο Νάρεϊ που ανακοινώθηκε από την Αλ Καλίτζ
ΠΑΟΚ: Τέλος και τυπικά ο Νάρεϊ που ανακοινώθηκε από την Αλ Καλίτζ
28/08/2023 17:24
Η Νότιγχαμ Φόρεστ έκανε επίσημη πρόταση για τον Βλαχοδήμο
Η Νότιγχαμ Φόρεστ έκανε επίσημη πρόταση για τον Βλαχοδήμο
28/08/2023 17:08
Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Θα μας βρείτε μπροστά σας, δεν θα αφήσουμε το ποδόσφαιρο έρμαιο στα χέρια σου»
Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Θα μας βρείτε μπροστά σας, δεν θα αφήσουμε το ποδόσφαιρο έρμαιο στα χέρια σου»
28/08/2023 16:26
ΟΦΗ: Παρελθόν ο Μπιφουμά
ΟΦΗ: Παρελθόν ο Μπιφουμά
28/08/2023 16:20
Επίσημο: Στην Θέλτα ο Δουβίκας
Επίσημο: Στην Θέλτα ο Δουβίκας
28/08/2023 15:26
Βόλος: Πήρε δανεικό τον Καλογερόπουλο από τον Ολυμπιακό
Βόλος: Πήρε δανεικό τον Καλογερόπουλο από τον Ολυμπιακό
28/08/2023 14:00
Ο Άρης τα βρήκε σε όλα με τον Άκη Μάντζιο
Ο Άρης τα βρήκε σε όλα με τον Άκη Μάντζιο
28/08/2023 10:07
«Μπαμ» με Κούντους η Γουέστ Χαμ
«Μπαμ» με Κούντους η Γουέστ Χαμ
28/08/2023 00:17
Υπέγραψε στην Κοριτίμπα ο Σάμαρης και γράφει ιστορία
Υπέγραψε στην Κοριτίμπα ο Σάμαρης και γράφει ιστορία
28/08/2023 00:11
Περισσότερες ειδήσεις