Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αλμέιδα: «Απολαμβάνω που είμαι προπονητής της ΑΕΚ, στόχος η πρόκριση»

Αλμέιδα: «Απολαμβάνω που είμαι προπονητής της ΑΕΚ, στόχος η πρόκριση»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
21/8/2023 20:16
Ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Αντβέρπ στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του δεν είχε τον κατάλληλο χρόνο προετοιμασίας ενώ δήλωσε ευγνώμων που είναι προπονητής στην ομάδα.

Η Ένωση αγωνίζεται το βράδυ της Τρίτης (22/8 22:00) στο Βέλγιο απέναντι στην Αντβέρπ για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει ως μοναδικό στόχο την πρόκριση.

Αυτό άλλωστε ανέφερε και ο προπονητής της, Ματίας Αλμέιδα ο οποίος εξέφρασε και την εμπιστοσύνη του στους παίκτες της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο όπως κάνουμε με όλους. Έχουμε αφιερώσει το χρόνο που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος. Είχαμε λίγες μέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι και όλοι γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό. Έχουμε κάνει μόνο μία προπόνηση και έχουμε συλλέξει περισσότερες πληροφορίες απ' ότι έχουμε προπονηθεί»

Για το πως είναι η ομάδα μετά την πρόκριση με την Ντιναμό, με βάση την ετοιμότητα

«Αρχικά ο στόχος μας ήταν να περάσουμε. Πνευματικά ήμασταν έτοιμοι. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια αλλά είμαστε χαρούμενοι. Είμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά θέλουμε να περάσουμε και αυτό τον προκριματικό».

Για το παιχνίδι που έπαιξε η ΑΕΚ με την Αντβέρπ στην προετοιμασία:

«Προφανώς και το φιλικό απέναντι στην Αντβέρπ θα είναι τελείως διαφορετικό με τώρα. Η Αντβέρπ κάνει καλή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο. Έχει δυναμικούς ποδοσφαιριστές και όπως και εμείς πήρε το νταμπλ πέρσι. Έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά ακριβώς την ίδια πρόθεση, να κερδίσουμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά ήρθαμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για τον αν είχε σκεφτεί όταν ήρθε στην Ευρώπη ότι θα φτάσει κοντά να αντιμετωπίσει προπονητές όπως ο Σιμεόνε, ο Αντσελότι και ο Γκουαρδιόλα:

«Το μόνο που σκεφτόμουν όταν ταξίδευα για την Ελλάδα ήταν να παραμείνω στη θέση μου και ο Θεός να με βοηθήσει να πάρω πρωτάθλημα. Το να βρισκόμαστε εδώ και να παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση ήταν αποτέλεσμα του στόχου μας να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Σχετικά με τους προπονητές, συμπληρώνω 12-13 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και έχω και μία ιστορία σαν ποδοσφαιριστής. Δεν μπαίνω σε καμία διαδικασία σύγκρισης ή να φαντάζομαι να ζήσω αυτά που έχουν ζήσει άλλοι . Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ και απολαμβάνω να είμαι προπονητής στην ΑΕΚ. Θέλω να κάνουμε μία καλή πορεία γιατί έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Πλέον είμαστε προπονητές όχι παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πιο σημαντικοί»
.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.