Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Μπενφίκα με ηγέτη τον Ντι Μαρία «πάτησε» την Πόρτο και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας

Η Μπενφίκα με ηγέτη τον Ντι Μαρία «πάτησε» την Πόρτο και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/8/2023 02:02
Την κατάκτηση του ένατου Σούπερ Καπ της ιστορίας της πανηγυρίζει από το βράδυ της Τετάρτης (9/8) η Μπενφίκα, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας, έκαμψε την αντίσταση της Πόρτο με 2-0 και στέφθηκε υπερπρωταθλήτρια.

Το συγκρότημα του Ρότζερ Σμιντ αντιμετώπισε εκείνο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατακτήσει το περσινό πρωτάθλημα της Πριμέιρα Λίγκα, ενώ οι «κυανόλευκοι» είχαν αναδειχθεί κυπελλούχοι.

Το ντέρμπι ήταν για γερά νεύρα και στο πρώτο σαρανταπεντάλπετο οι «δράκοι» ήταν εκείνοι που έμοιαζαν να κυριαρχούν στο χορτάρι και να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και δίχως να αισθάνονται κίνδυνο.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο όμως οι τυπικά γηπεδούχοι μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν».

Το έκαναν στο 61' με τον Άνχελ Ντι Μαρία να νικάει τον Ντιόγκο Κόστα μ' ένα πανέμορφο πλασέ με εσωτερικό φάλτσο μέσα από τη μεγάλη περιοχή για το 1-0.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι «αετοί» πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Επτά λεπτά αργότερα ο Ράφα Σίλβα βρήκε με συρτή σέντρα τον Μούσα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Κροάτης σέντερ φορ δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 2-0.

Η ένταση ήταν μεγάλη στη συνέχεια και στο 90' ο συνήθης ύποπτος Πέπε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, ενώ στο φινάλε αποβλήθηκε από τον πάγκο του και ο κόουτς Κονσεϊσάο.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Μπενφίκα να παίρνει το τρόπαιο και να ξεκινάει ιδανικά τη νέα αγωνιστική περίοδο που αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον στην Πορτογαλία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.