Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Κλάκσβικ των Ν. Φερόε πήρε νέα ιστορική πρόκριση και θα βρεθεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους! (video)

Η Κλάκσβικ των Ν. Φερόε πήρε νέα ιστορική πρόκριση και θα βρεθεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/8/2023 01:26
Ιστορική στιγμή για τα Νησιά Φερόε, καθώς η πρωταθλήτρια της χώρας Κι Κλάκσβικ απέκλεισε την σουηδική Χάκεν στα πέναλτι και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας ως μίνιμουμ της παρουσία της στους ομίλου του Κόνφερενς Λιγκ!

Ταβάνι της ο ουρανός! Η Κι Κλάκσβικ μετά την απίστευτη πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, πέταξε εκτός και την πρωταθλήτρια Σουηδίας, Χάκεν στα πέναλτι μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Γκέτεμποργκ.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στα Νησιά Φερόε άφηνε τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς, εκεί όπου η Χάκεν ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Κι όμως η Κλάκσβικ προηγήθηκε στο 17’ με τον Φρεντέρικσμπεργκ και παρότι δέχτηκε την ανατροπή (24’, 48’), ο 31χρονος άσος ισοφάρισε στο 53’ και το τελικό 2-2 οδήγησε το ζευγάρι στην παράταση. Εκεί η Χάκεν έκανε το 3-1 στο 105’ αλλά ένα αυτογκόλ που υπέπεσε τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε το σκορ σε 3-3 και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί η Κλάκσβικ αποδείχθηκε πιο εύστοχη, νικώντας στη διαδικασία με 4-3 και πήρε μια ιστορική πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό σημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει ως μίνιμουμ την παρουσία της στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ και γίνεται η πρώτη ομάδα από τα Νησιά Φερόε που θα δώσει το «παρών» σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όλα αυτά από ομάδα μιας πόλης μόλις 5024 κατοίκων, τη μικρότερη που θα δώσει το «παρών» σε ομίλους!

Επόμενο εμπόδιο στην παραμυθένια πορεία που χαράζει η Κλάκσβικ είναι η πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Μόλντε, η οποία απέκλεισε με ανατροπή την Ελσίνκι στην έδρα της (2-0) γυρνώντας το εις βάρος της 1-0 από το πρώτο ματς στην Φινλανδία.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.