Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης Λεμεσού: Ισοπέδωσε την ΜΠΑΤΕ και μπήκε σε ευρωπαϊκούς ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία του! (video)

Άρης Λεμεσού: Ισοπέδωσε την ΜΠΑΤΕ και μπήκε σε ευρωπαϊκούς ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία του! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/8/2023 00:20
Ο Άρης Λεμεσού κέρδισε με 5-3 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Ουγγαρία, ντούμπλαρε τις νίκες του κόντρα στους Λευκορώσους μετά το επιβλητικό 6-2 στην Κύπρο και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ιστορική βραδιά για τον Άρη Λεμεσού, ο οποίος στην παρθενική του παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο νικώντας με συνολικό σκορ 11-5 (!) την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Οι πρωταθλητές Κύπρου είχαν εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση μετά τη νίκη με 6-2 στην Κύπρο αλλά δεν στάθηκαν εκεί και κέρδισαν ξανά τους Λευκορώσους, αυτή τη φορά με 5-3 στην Ουγγαρία, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία του κλαμπ.

Με την πρόκριση στον 3ο προκριματικό, οι Κύπριοι έχουν εξασφαλίσει μίνιμουμ τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ αλλά δε θα αρκεστούν σ’ αυτό, αφού η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι δικαιούται να ονειρεύεται πολύ περισσότερα.

Στα του αγώνα, ο Άρης προηγήθηκε μόλις στο 8’ με εύστοχο πλασέ του Μπαμπίκα, η ΜΠΑΤΕ ισοφάρισε στο 25’ με πέναλτι του Γκρομίκο αλλά οι Κύπριοι απάντησαν στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Γκομίς, ο οποίος έφτασε τα τρία γκολ στα δύο ματς με τους Λευκορώσους. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και στο 35’ έφτασαν σε τρίτο τέρμα με τον Κατζού, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά την ασταθή επέμβαση του Κούτραβετς σε δυνατό σουτ του Μπαμπίκα και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ΜΠΑΤΕ κατάφερε να μειώσει σε 3-2 στο 48’ με τον Μαρτίνοφ και ένα λεπτό μετά είχε καλή στιγμή με άστοχη κεφαλιά του Λάπτεβ για να ισοφαρίσει σε 3-3. Ο Άρης δεν πτοήθηκε και στο 56’ έκανε το 4-2 με τρομερό τελείωμα του Μπένγκστον λίγο έξω από την περιοχή. Οι πρωταθλητές Κύπρου συνέχιζαν να πιέζουν και βρήκαν 5ο γκολ με τον Στεπίνσκι ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο παιχνίδι. Το μόνο που κατάφερε η ΜΠΑΤΕ ήταν να μειώσει στο 90+3’ με πέναλτι του Λάπτεβ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Στον επόμενο γύρο ο Άρης Λεμεσού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ράκοβ (Πολωνία) – Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν).

Η Ολίμπια απέκλεισε την Λουντογκόρετς στο θρίλερ της Λιουμπλιάνας

Πρόκριση-θρίλερ πήρε η Ολίμπια Λιουμπλιάνας μετά τη νίκη με 2-1 επί της Λουντογκόρετς στην Σλοβενία. Τα πάντα ήταν ανοιχτά για την πρόκριση μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Βουλγαρία, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα στη ρεβάνς με γκολ του Ντεσπότοβ (15’) αλλά η χαρά τους κράτησε μόνο τρία λεπτά, με τον Έλσνικ να ισοφαρίζει στο 18’ για την Ολίμπια. Η Λουντογκόρετς έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 82’ λόγω αποβολής του Σον και οι Σλοβένοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 90+2’ με δεύτερο γκολ του Έλσνικ. Η Λουντογκόρετς θα μπορούσε πάντως να στείλει το ματς στην παράταση κερδίζοντας πέναλτι στο 90+12’ αλλά ο Ντεσπότοβ νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Ολίμπια.



Πέρασε με άγχος η Σλόβαν του Σαββίδη

Στο άλλο ματς, η Ζρίνσκι Μόσταρ γύρισε από το 0-2 στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας αλλά το τελικό 2-2 δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση έχοντας ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο ματς στην Βοσνία. Όλα έδειχναν εύκολο βράδυ για τους Σλοβάκους, οι οποίοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Τσάβριτς (5’) και Ζούμπερου (66’) αλλά αγχώθηκαν αρκετά στα τελευταία λεπτά, αφού οι Βόσνιοι ισοφάρισαν σε 2-2 με τους Μπάρισιτς (75’) και Ίβανσιτς (90+3’). ΤΟ παιχνίδι απέκτησε πολύ μεγάλη ένταση στα τελευταία λεπτά, αλλά η ομάδα του Κυριάκου Σαββίδη (έπαιξε σ’ όλο το ματς) πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.